Τρίτη , 16/04/2024

Πώς να οργανώσετε εύκολα την ντουλάπα σας αλλάζοντας τα Χειμερινά σας ρούχα με τα Καλοκαιρινά – Η καθιερωμένη αγγαρεία που μπορεί να γίνει ευχάριστα αλλάζοντας ρούχα και διάθεση!

Αλλαγή εποχής και αλλαγή διάθεσης πάνε μαζί, έτσι την άνοιξη και όσο φτάνουμε πιο κοντά στο καλοκαίρι προετοιμαζόμαστε αναλόγως. Τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα και αυτό που επιλέγουμε οι περισσότεροι για να ανανεώνουμε και να οργανώνουμε τις ντουλάπες μας, κάνοντας την αλλαγή από τα χειμωνιάτικα στα ανοιξιάτικα και τα πιο ελαφριά μας ρούχα.  Φυσικά μπορεί να φαίνεται αγγαρεία και θα ήταν πολύ ωραίο να μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε με ένα «κλικ» , όμως υπάρχουν 3 βήματα που θα μας βοηθήσουν να το καταφέρουμε με λιγότερο κόπο και καλύτερο τρόπο.

Το σημαντικότερο είναι να ξεκαθαρίσουμε τα ρούχα που πραγματικά φοράμε από εκείνα που τελικά απλώς πιάνουν χώρο στην ντουλάπα. Για αυτό το πρώτο βήμα θα αδειάσουμε την ντουλάπα και θα ξεκινήσουμε πάλι απ’ την αρχή. Έτσι θα βρούμε αλλά και θα θυμηθούμε ρούχα που είχαμε ξεχάσει πως έχουμε. «Ο κανόνας του ενός χρόνου» λέει πως αν ένα κομμάτι δεν το έχουμε φορέσει για έναν χρόνο το πιθανότερο είναι πως δεν θα το φορέσουμε στο μέλλον, οπότε καλύτερα ας το χαρίσουμε, αφήνοντας χώρο για νέα fashion κομμάτια.

Ένα άλλο τρικ είναι «ο κανόνας της κρεμάστρας», σαν ένα πείραμα για να καταλάβουμε τι δεν φοράμε μέσα σε μια σεζόν, που προτείνει ότι γυρνάμε τις κρεμάστρες προς την αντίθετη πλευρά και κάθε φορά που φοράμε ένα ρούχο, επιστρέφοντάς το στη ντουλάπα γυρίζουμε την κρεμάστρα προς την κανονική της φορά ώστε στο τέλος να δούμε τι δεν φορέσαμε καθόλου.

Κουτιά και ειδικές κρεμάστρες για αξεσουάρ θα μας εξοικονομήσουν χώρο και θα κρατήσουν τις ντουλάπες οργανωμένες. Η επιλογή των καθημερνών μας outfit μπορεί να γίνει ευκολότερη αν διαχωρίσουμε τη ντουλάπα σε κατηγορίες, όπως τα πιο επίσημα ρούχα, τα αθλητικά ρούχα, της δουλειάς κλπ, βάζοντας σε «πρώτο πλάνο» όσα φοράμε συχνότερα, ή ακόμη να τα χωρίσουμε ανά χρώμα. Μια άλλη ιδέα είναι να πάρουμε λίγο χρόνο να δοκιμάσουμε κάποια ρούχα για τα οποία δεν είμαστε σίγουροι ή απλά για να δημιουργήσουμε νέους συνδυασμούς, φρεσκάροντας το στυλ μας με ό,τι ήδη έχουμε. Ξεδιαλέγοντας τα χειμερινά κρατάμε κάποια ελαφριά πουλόβερ και ζακέτες για αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Τέλος, όταν αποφασίζουμε να οργανώσουμε τις ντουλάπες ξέρουμε πως αυτό είναι κάτι που θα μας πάρει αρκετό χρόνο, θα δημιουργήσει ένα μικρό χάος στο δωμάτιο και λίγη σύγχυση ως προς το τι θα αποφασίσουμε να αποχωριστούμε και πως θα εκμεταλλευτούμε έξτρα χώρους, π.χ. για τα παπούτσια. Για αυτό το σημαντικότερο για να τα καταφέρουμε είναι να ξεκινήσουμε –και να συνεχίσουμε- με καλή διάθεση και όρεξη για ανανέωση. Βλέποντάς το σαν μια ευχάριστη διαδικασία όλα γίνονται αυτομάτως ευκολότερα.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …