Παρασκευή , 19/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι νέοι αφήνουν τις καφετέριες και κάνουν στέκια τα Προποτζίδικα – Φοιτητές και Άνεργοι βγάζουν «μεροκάματο» στα Τυχερά Παιχνίδια

Κάποτε περνούσαμε μερικά ίντερνετ καφέ και λέγαμε τι χαλασμός γίνετε εκεί μέσα από τον κόσμο που ήθέλε να περάσει την ώρα του, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και απολαμβάνοντας το καφεδάκι του. Ήταν και η εποχή που το αναφέραν όλοι ως μέρος συνάντησης προκειμένου πέρα από το gaming να πουν και τα νέα τους .

Σήμερα αυτό έχει ελαττωθεί κατά ένα τεράστιο ποσοστό και την θέση ενός ίντερνετ καφέ, όσο τρελό και αν ακούγεται, την έχουν κατακτήσει τα προποτζίδικα, έχοντας στο εσωτερικό τους εκατοντάδες νέους οι οποίοι δεν ψάχνουν μόνο την τύχη τους παίζοντας στοιχήματα, αλλά πλέον το κάνουν κανονικό στέκι.

Σε μια βόλτα που έκανα πέρασα τουλάχιστον έξι με εφτά καταστήματα ΠΡΟΠΟ αυτό που αντίκρισα δεν περιγράφετε. Πέραν του ότι όλα ήταν ασφυχτικά γεμάτα και κυρίως από νέους ηλικίας 20-35 χρονών δεν είδα ούτε έναν χωρίς τον καφέ του στο χέρι, ενώ το απίθανο ήταν πως δεν θύμιζε την παλιά εικόνα που απλά μπαίναμε στο κατάστημα, στοιχηματίζαμε το παιχνίδι που θέλαμε και φεύγαμε, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Πλέον είναι το νέο στέκι, για πάρα πολλούς νέους που ανταλλάζουν απόψεις μέσα στην κρίση που βιώνει η Ελλάδα, και κανονίζουν τις συναντήσεις τους εκεί, και όχι σε κάποια καφετέρια. Είναι απίστευτο το πως εξαπλώνονται καθημερινά, κάθε γωνιά και ένα κατάστημα στοιχημάτων, μέρα με την μέρα αντικρίζεις και ένα καινούργιο. Το πιο τρελό όμως είναι πως σήμερα όλα τα προποτζίδικα  έχουν αρχίσει και εντάσσουν καφέ στο εσωτερικό τους, όπως και γιγαντοοθόνες οι οποίες μεταδίδουν όλους τους ποδοσφαιρικούς αγώνες προκειμένου να υπάρχει και η ανάλογη κατανάλωση και απήχηση κοινού και ρευστού.

Λογικό δεν ακούγεται; Όταν ο επιχειρηματίας σε μια τέτοια εποχή, βλέπει μια τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον  κόσμο στο κατάστημα του, γιατί να το αφήσει ανεκμετάλλευτο; Είναι πολύ σωστό λοιπόν να εντάξει τον καφέ στο εσωτερικό του, καθώς αναμφισβήτητα θα του αποφέρει ένα αρκετά μεγάλο κέρδος. Πιστεύω αρκετός κόσμος αν βρισκόταν στην ίδια θέση, με την ίδια λογική θα σκεφτόταν τι τον συμφέρει. Άντε εύχομαι και για τους πιο πεινασμένους το 2018 να σερβίρουν και πίτσα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …