Παρασκευή , 19/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα ιεραποστολικά βήματα του Επισκόπου Γεννάδιου σε περιοχή της Ν. Αφρικής που ζουν περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι μέσα στα σκουπίδια! (ΦΩΤΟ)

Η δράση του Επισκόπου Μποτσουάνας και Φρή Στέητ Γεννάδιου στην Αφρική μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα σημαντική για τα ιερά ιεραποστολικά βήματα της Ορθόδοξης Πίστης.

Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά στο Label News για την πρόσφατη ιεραποστολή του σε ένα μικρό προάστειο της Νότιας Αφρικής όπου περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι ζούνε μέσα στα σκουπίδια!

Επίσκοπος Μποτσουάνας και Φρή Στέητ Γεννάδιος

“Με την ευλογία της Α.Θ.Μακαριότητος του Πατρός και Πατριάρχου μας Θεοδώρου Β’ και συνοδευόμενοι από συνεργάτες και από τις αστυνομικές αρχές της πόλεως, επισκεφθήκαμε την περιοχή Motshabelo, προάστειο της πόλεως του Bloemfonteion, Free State (Νότιος Αφρική), προκειμένου να συναντήσουμε οικογένειες που ζουν μέσα στα σκουπίδια….

Χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση με τον 13χρονο Ντέμπι, ο οποίος πηγαίνει στο σχολείο καθημερινά, είναι άριστος μαθητής και ταυτόχρονα φροντίζει τα άλλα 4 μικρότερα αδέρφια του. Οι γονείς, τους έχουν εγκαταλείψει για πάντα. “Προσεύχομαι στο Θεό να μας δίνει φαγητό και νερό, όσο χρειαζόμαστε και μας δίνει…εγώ πρέπει να μελετώ τα μαθήματά μου και να φροντίζω τα μικρότερα αδέρφια μου. Ο πιο μικρός είναι μόλις 4 ετών”, μας είπε ο Ντέμπι.

Επισκεφθήκαμε την Ιεραποστολή της Καθολικής Εκκλησίας και την Αστυνομική Διεύθυνση της Περιοχής. Οι δύο (2) Διοικητές και οι Αστυνομικοί μαζί με τους υπαλλήλους, μας υποδέχθηκαν με χαρά, πρόθυμοι να συνδράμουν στο έργο μας, με έκδηλη τη συγκίνηση στην έκφρασή τους!

Ήταν τα πρώτα βήματα Ιεραποστολής στην τεράστια αυτή Περιοχή των προαστείων του Free State (Φρή Στέητ) της Νοτίου Αφρικής, όπου ζούν περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι.”

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …