Πέμπτη , 25/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ LABEL NEWS: Κόντρες με αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας – Το «χόμπι» του θανάτου!

Μετατρέποντας τους δρόμους σε αυτοσχέδιες πίστες οι νέοι της ασφάλτου παίζουν με την φωτιά. Μια γκάζια , μια απότομη στροφή και ένα ντελαπάρισμα είναι μερικά από τα ‘’κόλπα’’ των οδηγών ώστε να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους.

Το μικρόβιο της ταχύτητας πλέον έχει εξαπλωθεί πολύ στους νέους οι οποίοι ξοδεύουν πολλά χρήματα για να φτιάξουν τα αυτοκίνητα τους, βάζοντας στοιχήματα χιλιάδων ευρώ για μια κόντρα μερικών εκατοντάδων μέτρων. Οι δρόμοι της παραλιακής γεμίζουν από φανατικούς οπαδούς, αμέτρητες ιστορίες αλλά και πολλούς μύθους.

Όσοι είναι φαν του είδος κατεβαίνουν στα νότια και απολαμβάνουν το πιο επικίνδυνο πάθος των νέων οδηγών… τις κόντρες. Με σύνθημα τους ‘’οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται’’ οι νεαροί οδηγοί αψηφούν ακόμα και την ίδια τους τη  ζωή με σκοπό μια εντυπωσιακή εμφάνιση με το κοντέρ τους να είναι έτοιμο να σπάσει.

Οι θρυλικές κόντρες θεωρούνται πια ένας θεσμός και οργώνονται διάφορες εκδηλώσεις όπου όλοι οι οδηγοί συναντιούνται σε κάποιο σημείο της πόλης ώστε να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα αυτοκίνητα τους.

Εδώ και αρκετά χρόνια κόσμος από διάφορες περιοχές της Αθήνας με αυτοκίνητα και μηχανές κάθε τύπου, άλλα φτιαγμένα και αλλά όπως βγαίνουν από τα εργοστάσια παραγωγής τους μαζεύονται τα βράδια  με σκοπό να δείξουν τις ικανότητες τους.

Στο τιμόνι κάθε οχήματος συναντάμε οδηγούς με ικανότητες και γεμάτους ενέργεια και τρέλα ώστε να καταφέρουν να ‘’κλέψουν’’ τις εντυπώσεις ο ένας από τον άλλο, αλλά και για να κερδίσουν τα πολλά στοιχήματα που κρύβονται από πίσω χωρίς να δείχνουν κανένα οίκτο για την ίδια τους την ζωή.

Πολλές φορές όμως ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να έχει το μοιραίο αποτέλεσμα ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος αφού όσοι οδηγούν μηχανές μεγάλου κυβισμού αντί αυτοκίνητου  προκειμένου να δείχνουν πιο ‘’μάγκες’’ δεν φοράνε ούτε κράνος.

Όσο όμως και αν οι αστυνομικοί προσπαθούν συχνά να αποτρέψουν αυτές τις κόντρες το πλήθος που βρίσκεται εκεί για να θαυμάσει τους οδηγούς ρίχνει πυρά εναντίον τους ενώ τα στέκια των ‘’κοντράκιδων’’ αλλάζουν συχνά.

Οι νεαροί οδηγοί ή ‘’λάτρες της κόντρας’’ όπως αυτοαποκαλούνται δηλώνουν μονίμως πως προτιμούν να πάθουν κάποιο κακό μέσα σε αυτό που αγαπoύν πιο πολύ δηλαδή το όχημα τους , παρά να αφήσουν το πόδι τους από το γκάζι.  Πλέον είναι ένα μικρόβιο το οποίο δεν μπορούν να αποβάλουν από πάνω τους και κάθε κόντρα είναι και μια ικανοποίηση γι’ αυτούς , πως το αυτοκίνητο τους στο οποίο έχουν ρίξει πολλά λεφτά τους έβγαλε ασπροπρόσωπους.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση