Παρασκευή , 29/03/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ LABEL NEWS: Μεγάλες ελληνικές εταιρείες από το παρελθόν μέχρι σήμερα που αντέχουν στον χρόνο, κόντρα στην οικονομική κρίση

Μπορεί η κρίση να πλήττει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα όμως ιδιαίτερα ανθεκτικές απέναντι στους κραδασμούς τις πολυετούς ύφεσης φαίνεται να παραμένουν μέχρι και σήμερα αρκετές εταιρείες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής της χώρας.

Κάτι τέτοιο ,άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό εφόσον οι συγκεκριμένες εταιρείες βρίσκονταν ανέκαθεν στις πρώτες επιλογές των Ελλήνων τόσο για την υψηλή ποιότητα όσο και για την αξιοπιστία των προϊόντων ή υπηρεσιών που προσφέρουν.

Ανάμεσα σε αυτές κατατάσσεται η ελληνική βιομηχανία «ΙΟΝ» που από το 1930 έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας και μ’ αυτό το τρόπο να μπεί σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Η ξεχωριστή γεύση της σοκολάτας ΙΟΝ θυμίζει πλέον τα παιδικά και όχι μόνο χρόνια μας με το λογότυπο «Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή» να έρχεται κάθε φορά στο μυαλό μας που ζητάμε ένα διάλειμμα για να απολαύσουμε την αγαπημένη μας σοκολάτα.

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ζυμαρικών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη είναι η «Μέλισσα». 65 χρόνια παράδοσης κάνουν τα μακαρόνια Μέλισσα να πρωταγωνιστούν καθημερινά σε κάθε ελληνική κουζίνα.

Με επιχειρηματικά πλάνα που αναπτύσσονται στην Ελλάδα αλλά και σε 35 διαφορετικούς προορισμούς σε όλο το κόσμο η συγκεκριμένη επιχείρηση φαίνεται πως έχει ανακαλύψει το μυστικό της επιτυχίας, που βασίζεται σε τι άλλο παρά στην αγάπη του κόσμου.

Η ίδρυση μιας μικρής βιομηχανίας καπνού στην Καλαμάτα το 1888 ήταν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας τεράστιας επιχείρισης, η οποία αργά και σταθερά επεκτάθηκε ,αρχικά, στον ελλαδικό χώρο και ,έπειτα, στο εξωτερικό.

Πλέον η «ΚΑΡΕΛΙΑ» είναι η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία και ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων στην Ελλάδα ,ενώ, παράλληλα, αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες καπνοβιομηχανίες του κόσμου.

Το 1926 ο Νίκος Παναγόπουλος δημιούργησε μια μικρή βιομηχανία αναψυκτικών στο Μαρούσι στην οποία έδωσε το όνομα της μικρής, χαριτωμένης θεάς που δρόσιζε τους Ολύμπιους θεούς με το νέκταρ, δηλαδή «ΗΒΗ». Η μεγάλη επιτυχία η οποία βασίζεται  στο συνεχές ενδιαφέρον αλλά και την διαρκή καινοτομία της εταιρίας γίνεται φανερή μέχρι σήμερα μιας και δεν υπάρχει ελληνικό τραπέζι που να μην έχει αγαπήσει κάποιο από τα προϊόντα «ΗΒΗ».

Ένας κόσμος γεύσης και φροντίδας απλώνεται μπροστά μας κάθε φορά που ακούμε μπισκότα «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ». Με 4 εργοστάσια σε ολόκληρη την Ελλάδα, η εταιρεία σήμερα ηγείται στον χώρο της μπισκοτοποιίας, ενώ κατέχει σημαντική θέση στον τομέα των αρτοσκευασμάτων. Μια εταιρεία γέννημα θρέμμα της Ελλάδας κατάφερε να δημιουργήσει και να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης, ανταποκρινόμενη πάντα στις καθημερινές μας ανάγκες.

Φυσικά, η λίστα με τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις δεν σταματάει εδώ. Άν κοιτάξουμε λίγο γύρω μας μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε κάθε στιγμή καθώς τις εμπιστευόμαστε καθημερινά εδώ και χρόνια σχεδόν με κλειστά μάτια.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση