Πέμπτη , 25/04/2024

Σε ποιες τιμές θα κινηθεί φέτος το Σαρακοστιανό Τραπέζι – Κανονίστε τα ψώνια σας νωρίς για να σας βγει οικονομικά και νόστιμα …

Στα ίδια ύψη κόστους με πέρσι θα βρίσκονται τα σαρακοστιανά τρόφιμα και φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δειγματοληπτικής έρευνας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το κόστος του φετινού Σαρακοστιανού τραπεζιού.

Η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, ο χαλβάς και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα κυρίως θαλασσινά, βρίσκονται στις ίδιες τιμές, με μεικτές τάσεις και συνέπεια το εύρος τιμών να βαίνει ελαφρώς αυξανόμενο κατά 0,8% για το 2018. Άλλο προϊόν στο οποίο βρίσκουμε μικρή αύξηση των τιμών είναι το φρέσκο χταπόδι (+11,3%), κοστίζοντας από 12 έως 17,50 ευρώ το κιλό, ενώ η διαφορά καλύπτεται από την ταυτόχρονη διπλάσια πτώση της τιμής στα κατεψυγμένα καλαμαράκια (-20,6%) που τα βρίσκουμε από 3,50 έως 10 ευρώ το κιλό.

Αναφορικά με τη τιμή του ταραμά σύμφωνα με έρευνα στα supermarket, για 250γρ. οι επώνυμες μάρκες φτάνουν στον ροζ ταραμά έως και 3,14 ευρώ. Ο λευκός ταραμάς αν και θα περιμέναμε πως θα ήταν ακριβότερος, σε επώνυμη μάρκα για τα ίδια γραμμάρια κοστίζει 2,98 ευρώ. Φυσικά, υπάρχει πάντα και η επιλογή μη επώνυμων προϊόντων, στα οποία η τιμή του ταραμά για 250γρ. βρίσκεται μόλις στο 1,20 ευρώ.

Για τον σαρακοστιανό χαλβά υπάρχουν επίσης δύο επιλογές, η πρώτη είναι η επιλογή κάποιας επωνυμίας. Το κόστος για τα 400γρ.διαμορφώνεται ως εξής: περίπου 5,50 ευρώ για τον σκέτο, 6,50 ευρώ για τον ανάμεικτο με σοκολάτα, 7,50 ευρώ για τον χαλβά με αμύγδαλο. Για τα ίδια προϊόντα σε ανώνυμες μάρκες, η τιμή μειώνεται ακριβώς στο μισό.

Οι κονσέρβες θαλασσινών ξεκινούν από 3,50 ενώ άλλα κονσερβοποιημένα προϊόντα όπως τα ντολμαδάκια και οι γίγαντες ξεκινούν από 2,00 ευρώ.

Τέλος, εάν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμη λαγάνα από φούρνο η τιμή της θα ξεκινά από 2,80 ευρώ, ενώ αν παρασκευάσετε τη δική σας στο σπίτι θα επωφεληθείτε τόσο οικονομικά όσο και από άποψη ποσότητας.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …