Παρασκευή , 19/04/2024

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: “Κάποιοι συντηρητικοί ενοχλήθηκαν από την δήλωση μου ότι θα ήθελα να ήμουν bisexual” O σύντροφος της Μαίρης Συνατσάκη ξεσπά στο Label News …

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και πολύ σύντομα έφυγε για τη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε φυσικός. Την ίδια εποχή περίπου ανακάλυψε και την αγάπη του για το θέατρο μέσα από τη φοιτητική ομάδα του Πολυτεχνείου. Σιγά σιγά από τη Θεσσαλονίκη τον είδαμε να ανεβαίνει σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας πάντα με την ίδια αγάπη και ζέση για την τέχνη της υποκριτικής, ενώ από φέτος τον απολαμβάνουμε και τηλεοπτικά μέσα από την “Μουρμούρα” του Alpha.

– Ήταν όνειρό σας από παιδί να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Όχι, όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Το διαπίστωσα πολύ αργότερα, αλλά όταν έγινε αυτό γυρνώντας πίσω στο τι έκανα παιδί κατάλαβα τη θεατρικότητα που κουβαλούσα και το καραγκιοζιλίκι που μπορεί να κουβαλούσα μέσα μου και λέω: “Μάλλον ταίριαξε, μάλλον αυτό έπρεπε να γίνω¨.

– Ωστόσο δεν έχετε τελειώσει κάποια δραματική σχολή. Αυτό σας έχει εμποδίσει στο να πάρετε δουλειά;

Όχι, καθόλου. Θα ήθελα να πάω σε κάποια δραματική σχολή, αλλά έτυχε και δεν πήγα λόγω συγκυριών. Δεν ήθελα να πληρώσω σε ιδιωτική σχολή για να πάρω πτυχίο, αλλά στην πορεία δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς το θέατρο είναι ένα πολύ πρακτικό επάγγελμα, δείχνεις την αξία σου πάνω στη σκηνή. Όσα πτυχία και χαρτιά και να έχεις, η αλήθεια σου και οι ερμηνευτικές ικανότητές σου φαίνονται σε πραγματικό χρόνο πάνω στη σκηνή, οπότε δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα σε σχέση με αυτό.

– Είστε στο χώρο της υποκριτικής τουλάχιστον 10 χρόνια. Πώς δεν σας είδαμε νωρίτερα στη μικρή οθόνη;

Είναι 10 χρόνια συνολικά από φοιτητής μέχρι σήμερα. Το πήγαινα πολύ σιγά σιγά. Το θέατρο ξεκίνησε σαν χόμπι δεν με ενδιέφερε κάποια προσωπική καριέρα. Είναι ένα πάθος, ένας τρόπος έκφρασης και απλά άφησα το ποτάμι να κυλήσει και να με πάρει. Δεν επεδίωκα την τηλεόραση, αφού μέσα από το θέατρο είχα βρει πολλή ουσία από αυτά που αναζητούσα σ’ αυτό το χώρο.

– Έχει αλλάξει πολύ η ζωή σας μετά την “Μουρμούρα” και την αναγνωρισιμότητα;

Πραγματικά καθόλου. Ήμουν περίεργος να δω κι εγώ αν όντως κάτι θα άλλαζε. Έχω τις ίδιες συνήθειες και την ίδια καθημερινότητα. Ο κόσμος για την ώρα δεν με αναγνωρίζει στο δρόμο οπότε είναι μια χαρά αυτό.

– Η συμμετοχή σας στη “Μουρμούρα” πως προέκυψε;

Ήμουν ένα casting της τελευταίας στιγμής για τους ανθρώπους, τους άρεσα και συνέβη.

– Για την επόμενη σεζόν σας έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικά με τη σειρά;

Όχι, δεν έχω ιδέα. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα μάθουμε κάτι.

– Εσείς ωστόσο θα θέλατε να συνεχίσετε;

Φυσικά, περνάω πάρα πολύ ωραία στη “Μουρμούρα”. Πρώτη εμπειρία στην τηλεόραση και είμαι πολύ τυχερός που είμαι σε αυτή τη σειρά. Έχω γνωρίσει πολύ καλούς ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Είναι ευχή να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους.

– Στο θέατρο είστε πολλά χρόνια. Έχετε ξεχωρίσει κάποια συνεργασία σας;

Έχω κάνει διάφορες συνεργασίες και η κάθε μία ήταν σταθμός για μένα. Επειδή δεν έχω πάει σε σχολή, η γνώση μου ήταν καθαρά εμπειρική και με τον εκάστοτε σκηνοθέτη που δούλευα. Οπότε όλες μέσα στο κεφάλι μου είναι μία και μία.

– Βρίσκεστε φέτος στο ΘΕΑΤΡΟ 104…

Ναι, στο “Σεξ Λεξικόν” που παίζουμε Κυριακή – Δευτέρα – Τρίτη με τη Φωτεινή Αθερίδου για ένα μήνα ακόμα.

– Ο νεαρός ήρωας που υποδύεστε προσπαθεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή για πρώτη φορά. Εσάς, πότε ήταν η πρώτη σας σεξουαλική εμπειρία;

Ήμουν 17 χρονών, ακριβώς στην ηλικία του ήρωα.

– Βλέπετε κάποια κοινά στοιχεία;

Πάντα για τον κάθε άνθρωπο η πρώτη φορά είναι διαφορετική, αλλά σε όλους υπάρχει αυτή η αγωνία και το πόσο πολύ λαχταράς και περιμένεις να σου συμβεί.

– Είστε χρόνια με την κα Μαίρη Συνατσάκη. Θα θέλατε να μας πείτε πως γνωριστήκατε;

Δεν θα ήθελα να πω κάτι γι’ αυτό.

– Θεωρείτε ότι έχει αδικηθεί ως τηλεοπτικό πρόσωπο;

Δεν θα μιλήσω εγώ για την Μαίρη, δεν της αξίζει. Ξέρει καλύτερα να απαντάει αυτή.

– Στο θεατρικό κομμάτι τώρα που έκανε το ντεμπούτο της φέτος πως την είδατε μια και είστε ηθοποιός;

Πάρα πολύ θαρραλέα γι’ αυτό που επέλεξε να κάνει και τη συγχαίρω.

– Είχατε κάποια ένσταση για τη γυμνή της εμφάνιση στη σκηνή;

Όχι, καθόλου.

– Πρόσφατα σε συνέντευξή σας δηλώσατε πως θα θέλατε να ήσασταν bisexual. Πώς προέκυψε αυτή η δήλωση; Είχατε έρθει κάποια στιγμή σε επαφή με άτομο του ίδιου φύλου;

Όχι, και ειλικρινά βαριέμαι να το σχολιάσω. Δεν θέλω να δώσω έκταση.

– Προκάλεσε αντιδράσεις βέβαια αυτή η δήλωσή σας.

Ε, ναι από συντηρητικούς ανθρώπους. Για εμένα είναι κάτι απλό στο κεφάλι μου, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι κάτι σύνθετο, γι’ αυτό δεν θέλω να το σχολιάσω άλλο.

– Τι πιστεύετε για τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων;

Είναι όπως η φύση θα σου ορίσει και είναι δικαίωμα τους καθενός να επιλέγει τους συντρόφους τους.

– Τι είναι αυτό που δεν έχετε κάνει ακόμη και θέλετε πολύ να πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια;

Δεν έχω μεγάλες επιθυμίες και μεγάλα όνειρα.  Είμαι ικανοποιημένος από αυτά που μου φέρνει η κάθε στιγμή. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα ήθελα να επιστρέψω στην επαρχία και στη φύση. Νομίζω είμαι για εκεί. Οι ρυθμοί της πόλης με αποδιοργανώνουν.

– Ακόμα και που στην πόλη είναι πιο εύκολη η εύρεση εργασίας για εσάς τους ηθοποιούς;

Αυτό είναι το πρόβλημα για το οποίο δεν έχω επιλέξει ακόμα να πάω να μείνω σε ένα νησί ή σε ένα βουνό, γιατί ασχολούμαι με κάτι που με γεμίζει και μ’ αρέσει πάρα πολύ και μόνο στην Αθήνα δυστυχώς μπορείς να ακολουθήσεις το θέατρο.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …