Τετάρτη , 24/04/2024

“Στα 23 μου κατάλαβα ότι είμαι μπάι, μ’ αρέσει να κάνω σεξ και με τα δύο φύλα. Θεωρώ ότι λίγο πολύ, όλοι είμαστε bisexual” Η εξομολόγηση του Νίκου στο LABEL NEWS …

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου
Εν έτει 2017 έχουν αλλάξει πολλά από το παρελθόν. Οι άνθρωποι πλέον είναι πιο ανοιχτοί και ελεύθεροι στο να εκφράσουν κάθε πτυχή του εαυτού τους, όπως τη σεξουαλική. Μάλιστα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου μιλάνε ανοιχτά για τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, κάτι που σε άλλες εποχές δε θα μπορούσαν καν να φανταστούν. Ένας από αυτούς είναι ο Νίκος που συνάντησα σε κεντρικό καφέ της Αθήνας όπου και συζητήσαμε μεταξύ άλλων γι’ αυτό.
Πότε κατάλαβες ότι σε ελκύουν και τα δύο φύλα;
Στα 23 μου συνειδητοποίησα ότι είμαι bi. Για την ακρίβεια τότε το αποδέχτηκα. Ήδη από την εφηβεία μου, γύρω στα 15, είχα διαπιστώσει την έλξη μου και για άνδρες και για γυναίκες, αλλά θεωρούσα πως ήταν απλά μια φάση της εφηβείας.
Οπότε η εφηβεία σου περιτριγυριζόταν γύρω από ένα αίσθημα ενοχής γι’ αυτό;
Ακριβώς. Ένιωθα ενοχές και ντροπή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Σ’ αυτό βέβαια ευθύνεται η κοινωνία που θεωρούσε -και ακόμα κάποιοι θεωρούν- ανώμαλο τον μη στρέιτ. Σκέψου ότι μεγάλωσα σε νησί, μια κλειστή κοινωνία.
Είχες εκμυστηρευτεί σε κάποιον το “μυστικό” σου;
Βεβαίως, αλλά όταν ξεκίνησα να το δέχομαι ως στοιχείο του εαυτού μου λίγο μετά την ενηλικίωση. Το γνώριζαν 2-3 φίλοι μου, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα μ’ αυτό. Από την άλλη βέβαια επειδή δεν ήμουν καθόλου θηλυπρεπής ποτέ κανείς δεν είχε υποψιαστεί κάτι για την σεξουαλική μου ταυτότητα.
 Εμπειρίες με κοπέλες στην εφηβεία φαντάζομαι ότι είχες κανονικά. Με αγόρια;
Στην εφηβεία μου είχα δυο ολοκληρωμένες σχέσεις με κοπέλες οι οποίες μου άρεσαν πολύ και ήμουν αυτό που λέμε καψούρης. Μια περίοδο υπήρξα και αυτό που λέμε ‘πέφτουλας’ στην προσπάθειά μου να πείσω τον εαυτό μου πως ήμουν straight. Παράλληλα βέβαια με τα κορίτσια μου άρεσαν και αγόρια, αλλά δεν τολμούσα να κάνω κάτι και προσπαθούσα να με πείσω πως αυτή η έλξη ήταν στο μυαλό μου. Λάθος βέβαια, γιατί αυτά ποτέ δεν είναι στο μυαλό μας. Τελικά, στα 17 μου απέκτησα εμπειρία και με άνδρα. Με έναν gay δυο χρόνια μεγαλύτερό μου με τον οποίο γνωριστήκαμε σε μπαρ μέσω κοινής παρέας.
Και; Πώς εξελίχθηκε η σχέση σου με τον νεαρό;
Δυο μήνες μετά το σταμάτησα. Φοβόμουν πολύ μήπως κάποιος μάθει κάτι. Έτρεμα μην το μάθουν οι δικοί μου. Αρχικά θεώρησα πως έπραξα σωστά. Στη συνέχεια με “έτρωγε”, γιατί δεν το έζησα, κάτι σαν απωθημένο. Τώρα αν με ρωτάς την κίνησή μου αυτή την συγκαταλέγω στα λάθη μου. Ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε αληθινά -ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε-κι εγώ τον έδιωξα. Έδιωξα κάποιον που με αγαπούσε γι’ αυτό που ήμουν πραγματικά και κράτησα δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούσαν γι’ αυτό που νόμισαν ότι ήμουν.
Άργησες να αποδεχθείς τον εαυτό σου;
Ναι, όπως σου είπα με αποδέχτηκα στα 23 και τότε ένιωσα πραγματικά ελεύθερος. Πέρασαν αρκετά χρόνια όπως καταλαβαίνεις για να φτάσω σ’ αυτό. Στην πλήρη αποδοχή έπαιξε ρόλο η Αθήνα που ήρθα για σπουδές στο πανεπιστήμιο. Ήμουν ξένος ανάμεσα σε ξένους και μακριά από την κλειστή κοινωνία που ζούσα μέχρι τα 18 μου. Αφού πέρασα από όλα τα στάδια (άρνηση, ενοχή κτλπ) τα τελευταία σχεδόν 3 χρόνια που με έχω αποδεχτεί είμαι πάρα πολύ καλά.
Οι γονείς σου γνωρίζουν για τη σεξουαλικότητά σου;
Όχι, αν και δε σκοπεύω να συνεχίσω να τους το κρύβω. Από την άλλη βέβαια υπάρχει η άποψη ότι δεν είναι αναγκαίο να το γνωρίζουν. Σωστό και αυτό.
 Πολλοί πιστεύουν πως οι αμφιφυλόφιλοι είναι ομοφυλόφιλοι που απλά δεν έχουν το θάρρος να παραδεχτούν την πραγματική τους σεξουαλικότητα ή ότι αυτό είναι απλά το πρώτο στάδιο παραδοχής της ομοφυλοφιλίας. Σίγουρα θα τα έχεις ακούσει ξανά.
Τα έχω ακούσει άπειρες φορές αυτά. Προσωπικά δεν ισχύει, αφού ακόμα με ελκύουν και κάνω σχέσεις και με τα δύο φύλα. Δεν είμαι κομπλεξικός. Θα αποδεχόμουν την ομοφυλοφιλία μου.
Υπάρχει η άποψη ότι οι αμφιφυλόφιλοι είναι πιο ανοιχτοί σε σεξουαλικές σχέσεις με παραπάνω από έναν σύντροφο.
Κυριάκο μου, δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τη σεξουαλικότητα αυτό. Άσε που κατα βάθος λίγο πολύ σχεδόν όλοι είναι bisexual. Για παράδειγμα, μια πολύ γνωστή ανδρική φαντασίωση στην οποία δυο άνδρες έρχονται την ίδια στιγμή σε σεξουαλική επαφή με την ίδια γυναίκα, το γνωστό ‘σάντουιτς’ από τους επιστήμονες εξηγείται ως ομοφυλοφιλική, αφού η γυναίκα είναι ο αγωγός που φέρνει σε επαφή δυο ανθρώπους του ίδιου φύλου.
 Τι θα ήθελες να πεις σε αμφιφυλόφιλους νέους που διαβάζουν αυτή τη στιγμή τη συνέντευξή μας;
Θα ήθελα να τους πω να είναι ο εαυτός τους, να μην καταπιέζονται και να ζουν τη ζωή τους, διότι όταν αποδεχθούν πλήρως τον εαυτό τους θα μετανιώσουν για όλα όσα δεν έκαναν ενώ τα θέλησαν πολύ και για ανθρώπους που έδιωξαν από δίπλα τους. Δεν πρέπει να νιώθουν τύψεις και ενοχές, διότι είναι απόλυτα φυσιολογικοί. Επίσης, να ξέρουν ότι είναι πολλοί που είναι σαν αυτούς και υπάρχουν άτομα που τους αγαπούν γι’ αυτό που είναι. Τέλος, ο σεξουαλικός προσανατολισμός μας κάνει ανοιχτόμυαλους, αφού ο κόσμος δεν είναι άσπρος ή μαύρος, αλλά μια ποικιλία χρωμάτων και δεν είναι «έτσι ή αλλιώς» αλλά «κι έτσι κι αλλιώς».

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …