Σάββατο , 20/04/2024

«Στα 35 μου ανακάλυψα ότι είμαι λεσβία, παντρεύτηκα με γυναίκα και σήμερα περιμένουμε το παιδί μας» – Η γνωριμία στην Μύκονο που τους άλλαξε την ζωή

Η Ναντίνε στα 35 της ανακαλύπτει ξαφνικά ότι είναι gay. Μια αναπάντεχη γνωριμία στην Μύκονο ήταν μόνο η αρχή για μια σχέση αγάπης με την σύζυγό της. Η όμορφη Ελβετίδα παντρεύεται την γυναίκα της ζωής της και σήμερα περιμένουν το πρώτο τους παιδί με εξωσωματική, που θα μεγαλώσει με δύο μαμάδες. Υπόσχεσή τους; Να επιστρέψουν και πάλι στο «νησί της αποπλάνησης» όπως το αποκαλούν, στην αγαπημένη τους Μύκονο όλοι μαζί πλέον ως οικογένεια. Η συγκλονιστική ιστορία ζωής και η άκρως εξομολογητική συνέντευξη που δόθηκε στην εφημερίδα Μπαμ και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη.

Πριν δύο χρόνια αποφάσισες να παντρευτείς με την σύζυγό σου. Πώς γνωριστήκατε και πώς καταλήξατε σε γάμο;

Γνωριστήκαμε σε ένα bar στην Μύκονο. Είχα πάει με την παρέα μου και αυτή με την δική της. Ενώ ήμασταν και οι δύο straight, αμέσως νοιώσαμε μια περίεργη έλξη. Βγήκαμε ένα βράδυ για ποτό στην Μικρή Βενετία. Ο ήχος της θάλασσας μαζί με το καλοκαιρινό αεράκι του Αιγαίου ήταν αρκετά για να ανάψουν την σπίθα για έναν δυνατό έρωτα και τις πιο ξέφρενες και παθιασμένες διακοπές που έχω κάνει στην ζωή μου.  Ούτε εγώ ούτε εκείνη ήμασταν λεσβίες στο παρελθόν. Εκείνη ήταν χωρισμένη με δυο μεγάλα παιδιά και εγώ είχα πάντα μόνο άντρες, μέχρι τα 35 μου τουλάχιστον που την γνώρισα. Ερωτευτήκαμε σιγά σιγά και αποφασίσαμε να ζήσουμε μαζί στην Ελβετία οπότε είπαμε να παντρευτούμε. Της έκανα την πρόταση γάμου σ ένα ταξίδι σε ένα εξωτικό μέρος επάνω σε έναν ελέφαντα που ήμασταν μαζί. Πολύ ρομαντικά … όπως στα έργα …. με δαχτυλίδι και την πρόταση. Όλα αυτά τα χρωστάμε στον ερωτισμό και στην απελευθέρωση που μας προσέφερε η Μύκονος. Θα έρθουμε αυτό το καλοκαίρι ξανά, μαζί με το παιδί μας.

Οι σεξουαλικές σου επιλογές ήταν πάντα με γυναίκες ή προέκυψε ξαφνικά;

Όπως το ανέφερα πιο πάνω, ποτε δεν είχα σχέση πριν με γυναίκα. Είναι η πρώτη μου και την παντρεύτηκα.

Ανακάλυψες δηλαδή ξαφνικά μέσα σου ότι σου αρέσουν οι γυναίκες;

Ναι στα 35 μου.

Τι είναι αυτό που βρήκες στην σύντροφό σου, που δεν είχες βρει μέχρι τώρα σε κάποιον άντρα;

Είναι η ηρεμία, κατανόηση, αρμονία που δεν έτυχε να βρω σε έναν άντρα. Τα βρήκα στην γυναίκα μου.

Υπάρχουν στιγμές που να σου λείπει το αντρικό στοιχείο στην ερωτική σου ζωή;

Όχι …. η γυναίκα μου φοβάται όμως μήπως κάποια στιγμή ξανά ενδιαφερθώ για κάποιον άντρα.

Πώς αποφασίσατε μαζί με την σύντροφό σου να φέρετε μαζί στον κόσμο ένα παιδί;

Ήξερα ότι θέλω πολύ ένα παιδί από καιρό και το αποφασίσαμε μαζί να μείνω έγκυος. Εκείνη δεν ήθελε στην αρχή επειδή έχει ήδη δυο μεγάλα.

Ποια διαδικασία ακολούθησες ώστε να μείνεις έγκυος;

Εξωσωματική στην Γερμανία. Στην αρχή όσο δεν ήμασταν παντρεμένες πήγαινα σχεδόν κάθε μήνα στο Βερολίνο για σπερματέγχυση για πολλούς μήνες που δεν πέτυχε …. αργότερα εφόσον παντρευτήκαμε είχα το δικαίωμα να πηγαίνω δίπλα στην Ελβετία για εξωσωματική στο Freiburg. Στην Ελβετία δεν επιτρέπεται η εξωσωματική στα gay  ζευγάρια. Το σπέρμα το επέλεξα από έναν κατάλογο. Σ αυτόν διαβάζεις το βιογραφικό του άνδρα και βλέπεις φωτογραφίες πως ήταν παιδί.  Επέλεξα έναν από την Δανία. Έχει τα ίδια χρώματα με εμένα. Είμαι περίεργη να δω αν θα μου μοιάζει το παιδί μας.

Επιτρέπει η νομοθεσία της Ελβετίας σε δύο γυναίκες να μεγαλώσουν μαζί ένα παιδί;

Ναι, δεν  επιτρέπει μόνο  να γίνει η εξωσωματική στην Ελβετία και επίσης πρέπει η γυναίκα μου να περιμένει μέχρι το παιδί γίνει ενός έτους για να το υιοθετήσει.

Σε πολλές χώρες όπως και στην Ελλάδα, απαγορεύεται η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Πιστεύεις αυτό θα πρέπει να αλλάξει;

Ναι πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο εάν είναι δυο μαμάδες, ή δυο πατεράδες, ή μητέρες μόνες ή ζευγάρια …. θεωρώ οτι υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πολλοί τα παιδιά και μπορούν κάλλιστα να του προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον με αγάπη και φροντίδα.

Το παιδί θα είναι αγόρι ή κορίτσι;

Αγόρι.

Θεωρείς ότι το παιδάκι σου δεν θα έχει ανάγκη από μια πατρική φιγούρα;

Το έχω σκεφτεί αλλά θα έχει θείο και παππού. Οπότε όχι δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Όταν σας ρωτήσει γιατί μεγαλώνει με δυο μαμάδες και όχι με μπαμπά τι θα του εξηγήσετε;

Την αλήθεια με ωραίο τρόπο. Στα 18 αν θελήσει θα έχει το δικαίωμα από τον νόμο να γνωρίσει τον πατέρα του.

Η οικογένειά σου έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι θα φέρεις στον κόσμο ένα παιδί με την γυναίκα σου;

Ναι στην αρχή είχαν σοκαριστεί όπως και η κολλητή μου που είναι ελληνίδα αλλά μετά απά συζήτηση το αποδέχτηκαν και χάρηκαν για εμάς.

Το κοινωνικό σου περιβάλλον επαγγελματικά και φιλικά πώς βλέπει αυτή σου την απόφαση;

Οι φίλες μου και η οικογένεια μου το αποδέχτηκαν και μας στηρίζουν. Οι γονείς της γυναίκας μου που είναι Ιταλοί  από τότε που έμαθαν οτι είναι λεσβία την απέρριψαν. Κόψανε κάθε επαφή μαζί της και είναι πολύ στεναχωρημένη.

Φοβάσαι μήπως ο γιος σου δεχτεί bullying μεγαλώνοντας;

Ολα τα παιδιά μπορούν να δεχτούν bullying αλλα θα προσπαθήσω να τον μεγαλώσω έτσι ώστε να μπορέσει να αντιδράσει κατάλληλα. Θα μιλάμε πολύ μαζί του. Ειμαι καθηγήτρια και παιδαγωγός για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Οπότε θα μπορέσω να το βοηθήσω αρκετά πιστεύω.

Τι μήνυμα δίνεις σε ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι και φοβούνται να το εξωτερικεύσουν εξαιτίας των στερεοτύπων που υπάρχουν;

Να ζήσουν την ζωή τους όπως αυτοί θέλουν χωρίς φόβους και στερεότυπα. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην αγάπη. Η αγάπη δεν είναι κάτι απλό αλλά σύνθετο συναίσθημα και υπάρχει σε πολλές μορφές.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …