Τρίτη , 19/03/2024

Στο κυνήγι της ευτυχίας, έπαψα να είμαι ευτυχισμένος – Υπάρχει τελικά το «κλειδί» για μια ευτυχισμένη ζωή;

Η καθημερινότητα βαριά και η ζωή σκληρή όμως όλοι πάντα θα επιθυμούν να είναι ευτυχισμένοι.

Ευτυχία.  Υπάρχουν τόσα βιβλία που αφορούν την ευτυχία αλλά την ίδια στιγμή ο ένας στους δέκα πεθαίνει από κατάθλιψη και σε μερικά χρόνια από τώρα θα πεθαίνει ο ένας στους δύο. Είναι αυτό που όλοι θέλουν όμως για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να τη νιώσουν;

Η ευτυχία μπορεί συχνά να φαίνεται σαν να εξαρτάται από την τύχη. Αλλά όπως και να φαίνεται ή να την νιώθουν εκείνοι που την έχουν – μέσα από την ικανοποίηση και τα θετικά συναισθήματα- υπάρχουν πιο συγκεκριμένοι οδοί για να βρει κανείς που βρίσκεται η ευτυχία, ακόμη και αν δε το μάθει από τους ήδη ευτυχισμένους ανθρώπους.

Η ευτυχία βρίσκεται σε 3 λέξεις. Ευγνωμοσύνη, ειλικρίνια, συγχώρεση.

Ευγνωμοσύνη. Η εστίαση σε μικρά καθημερινά πράγματα φαίνεται συχνά σαν μια ανόητη και ψεύτικη ιδέα. Είναι δύσκολος ο δρόμος προς την ευγνωμοσύνη αλλά για όσους αισθάνονται ευτυχισμένοι είναι ο βασικός τρόπος για να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και να φύγουν από οτιδήποτε προκαλεί θλίψη.

Ειλικρίνεια. Τα ψέματα μπορεί να παρέχουν μία βραχυπρόθεσμη ανταμοιβή, αλλά είναι ένας περίπλοκος και μη γνήσιος τρόπος ζωής σε τακτική βάση. Οι έντιμοι άνθρωποι επωφελούνται από την ευτυχία που προέρχεται από το να είσαι αληθινός ό,τι και να γίνει, και πιο ευτυχισμένοι, από δυνατές σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την ανοιχτή επικοινωνία.

Συγχώρεση. Είναι δύσκολο να συγχωρούμε όσους μας πλήγωσαν ή και μας έβλαψαν και ακόμη πιο δύσκολο να συγχωρούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Η μνησικακία το μόνο που προκαλεί είναι θλίψη και πόνο. Η συγχώρεση έχει πάντα τη δύναμη να ορίσει και να καθορίσει μια νέα αρχή.

Η ζωή μπορεί να παίρνει αλλά επιστρέφει. Η ζωή μπορεί να είναι σαν πικρός καφές αλλά η τελευταία της γουλιά μπορεί να είναι τόσο γλυκιά που σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα. Αυτό είναι η ζωή. Ένα παιχνίδι που χάνεις και κερδίζεις. Δεν το ορίζεις εξ’ ολοκλήρου εσύ απλά ακολουθείς τα βήματα και κυρίως το μυαλό σου. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί και οι απογοητεύσεις μεγάλες αλλά η ευτυχία που έρχεται σε μικρές δόσεις τεράστια.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …