Σάββατο , 20/04/2024

Συμβουλές για να “δαμάσεις” την ζήλια σου και να μην χάσεις τον σύντροφό σου από την υπερβολή και την καταπίεση

Δεν την θέλεις αλλά είναι πάντα εκεί και σου τα κάνει όλα θάλασσα. Δεν το επιδιώκεις, δεν το προκαλείς αλλά είναι κάτι μέσα σου που σε προκαλεί να το εκδηλώσεις γιατί αν δεν το κάνεις αισθάνεσαι πως θα σκάσεις. Αυτό το μικρό τερατάκι που λέγεται ζήλια δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό σου ή μήπως όχι; Μήπως υπάρχει τελικά τρόπος να της ξεφύγεις εσύ;

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικόι λόγοι που μπορεί να ζηλεύουμε. Από τον πιο απλό που είναι το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας έως τον πιο σύνθετο που μπορεί να είναι το γεγονός ότι δεν εμπιστευόμαστε τον σύντροφο μας. Το δεύτερο, ωστόσο, μπορεί να είναι αποτέλεσμα του πρώτου. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μπορεί να μας προκαλέσουν συναισθήματα ανασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε τους κοντινούς μας ανθρώπους και να εκδηλώνουμε κτητικότητα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και εντάσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να δαμάσουμε τη ζήλια μας γιατί κάθε σχέση στην οποία εκδηλώνεται είναι διαφορετική. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βήματα τα οποία μπορούμε να ακολουθήσουμε για να την μειώσουμε σταδιακά και να βοηθήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τη σχέση μας.

Συνειδητοποιούμε ότι ο σύντροφος μας δεν είναι ιδιοκτησία μας.

Η κτητικότητα πνίγει και απομακρύνει τον σύντροφο μας από μια σχέση και το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι ο χωρισμός.

Καταννοούμε τι είναι αυτό που μας προκαλεί ζήλια και αν όντως είναι σημαντικό.

Εάν όντως υπάρχουν ενδείξεις και περίεργες κινήσεις ή εάν είναι εκδήλωση ανασφάλειας που αισθανόμαστε για τον εαυτό μας.

Χρησιμοποιούμε τη λογική για να δαμάσουμε την κατάσταση.

Αν κατορθώσουμε, κάθε φορά που ζηλεύουμε, να εκλογικεύουμε την κατάσταση, τότε θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τη σχέση μας, αλλά και να γνωρίζουμε πότε έχουμε έναν αντικειμενικό λόγο να το κάνουμε.

Δουλεύουμε για να χτίσουμε μια καλή σχέση με τον εαυτό μας.

Ασφάλεια, σιγουριά και εμπιστοσύνη σε μια σχέση είναι αποτέλεσμα σεβασμού και αυτοεκτίμησης των δύο συντρόφων.

Εστιάζουμε στο πόσο όμορφη είναι η σχέση μας.

Υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα και όμορφες στιγμές που μας συνδέουν με τον σύντροφο μας. Μπορούμε να δούμε τη σωστή στιγμή αυτά και να ξεχάσουμε ασήμαντες στιγμές που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο να χαλάσουν μια όμορφη σχέση.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …