Πέμπτη , 25/04/2024

Συνέντευξη Ιάκωβος Γκόγκουα: Από χορευτής του Γιώργου Αλκαίου στην Eurovison, διάσημος γιατρός στο Κολωνάκι

Τον γνωρίσαμε μέσα από την Eurovision ως lead χορευτής του Γιώργου Αλκαίου το 2010 με το τραγούδι «ΟPA». Τότε είχε εντυπωσιάσει το γυναικείο κοινό με την σέξι εμφάνισή του. Ο χορός και το τραγούδι τον έκαναν διάσημο στην νυχτερινή Αθήνα καθώς ήταν περιζήτητος από καλλιτέχνες και μαγαζιά. Ο Ιάκωβος όμως είχε άλλα όνειρα για την ζωή του και τα κατάφερε. Πήρε το πτυχίο της ιατρικής του και σήμερα είναι διάσημος δερματολόγος στο Κολωνάκι. Μάλιστα έχει ψηφιστεί ως ο πιο σέξι Έλληνας γιατρός!

– Χορευτής, τραγουδιστής, γιατρός. Πώς τα συνδυάζεις και τα τρία. Τι ρόλο έχει παίξει κάθε επάγγελμα στην ζωή σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια άμεση συνοχή. Αλλά όπως έχει πει και ο Γκαίτε ”μας διαμορφώνουν τα πράγματα που αγαπάμε”, και έτσι αυτό που ενώνει όλες μου τις δουλειές, είναι πως τις κάνω εγώ και το σύνολο τους είναι μία δική μου δημιουργία. Επίσης και τα τρία έχουν μέσα τους το στοιχείο της δημιουργικότητας και της τέχνης.

– Το ευρύ κοινό σε γνώρισε το 2010, όταν ήσουν ο lead χορευτής του Γιώργου Αλκαίου στην Eurovision με το τραγούδι «OPA». Πώς ήταν η εμπειρία σου;

Καταπληκτική! Πιστεύω πως είναι μία εμπειρία που πρέπει να την ζήσει ένας καλλιτέχνης. Θυμάμαι ακόμα την θερμότητα που μου ήρθε στο πρόσωπο από τους 20.000 θεατές την ώρα που ανέβηκα στην σκηνή, και την καρδιά μου να χτυπάει ξέροντας πως με παρακολουθούν εκατομμύρια από τις οθόνες τους.

 – Με τον Γιώργο Αλκαίο έχετε επικοινωνία, μιλάτε σήμερα;

Δυστυχώς η επικοινωνία μου με όλη την ομάδα δεν είναι τόσο συχνή. Η καθημερινότητα αλλάζει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μερικές φορές να χάνεσαι με ανθρώπους που έβλεπες παλιά καθημερινά. Ευτυχώς το internet είναι ένα εργαλείο που βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις . Μου λείπουν οι πρόβες, τα γέλια, οι συγκινήσεις και η καθημερινότητα που είχα με όλη την ομάδα για έξι μήνες κάθε μέρα.

 – Τη στιγμή που η καριέρα σου βρίσκεται στο απόγειο και είσαι περιζήτητος ως χορευτής, αποφασίζεις να πάρεις το πτυχίο σου της ιατρικής. Γιατί έκανες αυτήν την στροφή 180ο;

Θυμάμαι πως είχα αρνηθεί πολλές προτάσεις. Θυμάμαι πως με γοήτευε το ότι με σταματούσαν στο μετρό και μου λέγανε ΩΠΑ. Ήξερα όμως πως είναι εφήμερο. Ήξερα πως το επάγγελμά μου την επόμενη δεκαετία θα ήταν η ιατρική και πως έπρεπε να πάρω το πτυχίο μου. Ήξερα πως δεν έπρεπε “να πάρουν τα μυαλά μου αέρα”.

– Σήμερα ως γιατρός που και πώς δραστηριοποιείσαι;

Σήμερα έχω ιατρείο στο Κολωνάκι και δραστηριοποιούμαι στο κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και της αντιγήρανσης. Έχω μετρήσει πάνω από 5.000 εφαρμογές και ταξιδεύω συνέχεια στο εξωτερικό για να παρευρίσκομαι σε ιατρικά σεμινάρια και workshops.

 – Πως σε αποδέχτηκε ο ιατρικός κλάδος, την στιγμή που είχες μια τελείως διαφορετική καριέρα στο παρελθόν. Υπήρχε προκατάληψη προς το πρόσωπό σου;

Θυμάμαι μία καθηγήτριά μου στο πανεπιστήμιο, λίγο πριν με εξετάσει προφορικά, να μου δηλώνει πως με ξέρει από την eurovision και να μου λέει χαρακτηριστικά  : ”δεν χωράνε 2 καρπούζια κάτω από μία μασχάλη”. Εννοείται πως με έκοψε εκείνη τη μέρα. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο κόσμος εγκλωβίζεται σε ρόλους. Ειδικά στο κομμάτι της ιατρικής τα πράγματα είναι πιο έντονα. Παρ όλα αυτά έτυχε να γνωρίσω τον πλαστικό Χρήστο Μεγαπάνο πριν μερικά χρόνια, ο οποίος μου έδωσε τα φώτα του στο επιστημονικό κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής χωρίς απολύτως κανένα όφελος και πιστεύοντας σε μένα. Και έτσι μετά από αρκετά συνέδρια και πιστοποιημένα ιατρικά σεμινάρια είμαι εδώ που είμαι. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά με μία τόσο μεγάλη αντίθεση ρόλων, να πιστεύουν σε εσένα και να μην υπάρχει κακός ανταγωνισμός από συναδέλφους σου.

 – Σήμερα ασχολείσαι με τα καλλιτεχνικά ή μόνο με την επιστήμη σου;

Ανήκω ακόμα στο δυναμικό της heaven. Το τελευταίο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε λέγεται ”Σαν Γυαλί”. Ξέρετε, χρειάζεται να εστιάσεις για να γίνεις καλός σε κάτι, παρ΄ολα αυτά όταν αφήνεις κάτι που αγαπάς νιώθεις πάντα πιο κενός. Μπορεί να μην ξανατραγουδήσω επαγγελματικά αλλά δεν θα σταματήσω ποτέ να γράφω και να κυκλοφορώ τα τραγούδια μου.

– Έχεις ψηφιστεί στο Instagram, ως πιο ο σέξι Έλληνας γιατρός. Πώς αντιμετωπίζεις αυτήν σου την διάκριση;

Σιγά το βραβείο

– Μελλοντικά τα σχέδιά σου;

Να εξελίξω τις τεχνικές και τις γνώσεις μου και να ξεπερνάω συνεχώς τον εαυτό μου. Βρίσκομαι σε μία πολύ δημιουργική φάση της ζωής μου και νιώθω πολύ ευτυχισμένος για αυτό.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …