Παρασκευή , 29/03/2024

Συνέντευξη Παναγιώτης Παπαπαύλου, O 18χρονος μαθητής Λυκείου Πρωταθλητής Superbike στην Ελλάδα: «Δυστυχώς το άθλημα δεν είναι διαδεδομένο στην χώρα μας γιατί το έχουν συνδέσει με αλητεία»

Συνέντευξη: Βασίλης Μπουκλάκος

Ο Παναγιώτης Παπαπαύλου μαθητής 3ης Λυκείου είναι ο Έλληνας πρωταθλητής Superbike! Στα 18 του μόλις χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει πρωτιές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη ακολουθώντας τα ένδοξα βήματα του παλαίμαχου Πρωταθλητή πατέρα του, χαράζοντας την δική του μοναδική πορεία που προδιαγράφεται με τους καλύτερους οιωνούς!  To Label News βρέθηκε με τον Παναγιώτη Παπαπαύλου τον 18χρονο Πρωταθλητή Superbike στην Ελλάδα!

Πότε έτρεξες πρώτη φορά;

Ξεκίνησα σε ηλικία 6 χρονών με 50cc Motocross σε χωράφια για να μάθω. Στα εφτά μου έγινε ένα πρωτάθλημα minimoto στον Ασπρόπυργο, και μπαίνω και εγώ και άρχισα και τους πέρναγα, χωρίς να ξέρω τι γίνεται η τίποτα και έτσι ξεκίνησα… βγήκα 2ος  σε αυτό το πρωτάθλημα.

Η συνέχεια της πορείας σου;

Στα εννιά μου έτρεξα Ιταλία όπου βγήκα 3ος . Στα 15 μου έγινε ένα πρωτάθλημα ευρωπαικό με moto 3  όπου έφερα και τη νίκη μου στο Assen, ανάμεσα σε 25 συναγωνιζόμενους, κατάφερα να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό.

Εδώ και 2 χρόνια αγωνίζομαι στο Πανελλήνιο.

Πηγαίνεις σχολείο;

Nαι πηγαίνω 3η λυκείου. Και όταν τελειώσω θέλω να συνεχίσω να τρέχω αγωνιστικά αλλά και να περάσω γυμναστική ακαδημία.

Πόσο χρόνο αφιερώνεις στις προπονήσεις σου;

Κάνω 4-5 φορές την εβδομάδα με 5-6 ώρες κάθε προπόνηση. Προπονήσεις κάνω  παντού σε αλάνες, πάρκινγκ  , motocross, πίστες.

Τον ελεύθερο σου χρόνο , πώς τον περνάς;

Προτεραιότητα μου είναι οι προπονήσεις. Όσος χρόνος μου μένει διαβάζω, περνάω αρκετή ώρα κάνοντας γυμναστική που με βοηθάει και στους αγώνες.

 Το πιο σημαντικό πρόσωπο που είναι δίπλα σου σε όλο αυτό;

Ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου είναι και η ομάδα μου, άνθρωποι έρχονται στη ζωή μου και φεύγουν μέσο των ομάδων αλλά αυτός είναι πάντα δίπλα μου. Έτρεχε σε αγώνες και εκείνος, έχει πάρει 3 πρωταθλήματα και σταμάτησε για εμένα, με προπονεί μαζί με τον προπονητή μου Δημοσθένη Μαυρόπουλο.

 Η μητέρα σου τι λέει για τους αγώνες;

Φοβότανε , δεν ήθελε στην αρχή.. Πλέον το έχει συνηθίσει αλλά δεν έχει έρθει ποτέ να με δει στους αγώνες!

Πες μας για το SSP 300;

Η τελευταία μου πρόκριση από τεστ τώρα τον Οκτώβριο , έδειξα αποφασισμένος και πολύ καλός ανάμεσα σε ταλέντα. Εάν τρέξω στο SSP 300 θα τρέχω σε όλη την Ευρώπη. Τώρα  είμαι σε αναζήτηση χορηγών, η θέληση υπάρχει οπότε μένουν οι χορηγοί για να τρέξω στο SSP 300. To deadline του SSP 300 είναι μέχρι 25 Ιανουαρίου. Βασικός χορηγός μου είναι η moto δυναμική. Δυστυχώς το άθλημα αυτό δεν είναι πολύ διαδεδομένο στην Ελλάδα, το έχουν συνδέσει με αλητεία.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …