Πέμπτη , 25/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Αλέξανδρος Αγγελούσης: “Είμαι βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος κι αυτό μεταφράζεται μέσα από τους στίχους και τις ερμηνείες μου” Ο κούκλος γιατρός και η αγάπη του για το τραγούδι!

Συνέντευξη: Αργυρώ Αρβανίτη

Έχοντας καταφέρει να ξεχωρίσει κερδίζοντας την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό του σωματείου INFE (Φίλων Eurovision) εκπροσωπώντας την χώρα μας στο διαβαλκανικό διαγωνισμό στα Σκόπια κατακτώντας την τρίτη θέση αλλά και έχοντας πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του  πάνω στη μουσική βιομηχανία ο Αλέξανδρος Αγγελούσης μιλάει αποκλειστικά στο label news για όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή του.

Πως ανακάλυψες ότι έχεις ταλέντο στο τραγούδι;

Μέχρι τα 18 μου ήταν εντελώς εσωτερική διαδικασία για μένα. Έγραφα στίχους κρυφά από τους δικούς μου και τους φυλούσα στο συρτάρι κι όταν έλειπαν από το σπίτι έστηνα τις δικές μου “συναυλίες” τραγουδώντας για ώρες τραγούδια από το ραδιόφωνο ! Ένιωθα τη φλέβα να χτυπάει προς τα εκεί, Ήξερα πως με έκανε όλο αυτό απίστευτα χαρούμενο και φανταζόμουν τον εαυτό μου να ασχολείται ενεργά με τη μουσική στο μέλλον.

Κατάφερες να ξεχωρίσεις και να κερδίσεις την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό του σωματείου INFE (Φίλων Eurovision) εκπροσωπώντας την χώρα μας στο διαβαλκανικό διαγωνισμό στα Σκόπια κατακτώντας τρίτη θέση. Πως αισθάνθηκες με αυτή σου την επιτυχία;

Είναι ίσως η πιο δυνατή εμπειρία στη μέχρι τώρα μουσική πορεία μου αυτός ο διαγωνισμός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την χαρά που ένιωσα όταν το τραγούδι μου “Φιλί του ουρανού” ψηφίστηκε πανελλαδικά πρώτο , την περηφάνεια αλλά και την ευθύνη που έφερα που θα εκπροσωπούσα την Ελλάδα ανάμεσα σε 13 άλλες χώρες. Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η λέξη “Γκρέτσια” – ΕΛΛΑΔΑ , που έδωσε το σήμα για να ανέβω στη σκηνή των Σκοπίων εκείνη τη νύχτα, σήκωσα το βλέμμα ψηλά , έπιασα την καρδιά μου και ανέβηκα γεμάτος τόση αγάπη και δύναμη να δείξω στη σκηνή πόσο αγαπώ αυτό που κάνω ! Το αποτέλεσμα της τρίτης θέσης μας δικαίωσε.

Δεν είναι λίγες οι πόλεις που σε έχουν καλέσει για να τραγουδήσεις στις εκδηλώσεις τους. Τι είναι αυτό που πιστεύεις πως σε κάνει να ξεχωρίζεις αλλά και να κερδίζεις τις εντυπώσεις και την εμπιστοσύνη του κοινού;

Είναι πραγματική τιμή για μένα αλλά και μεγάλη χαρά όταν τραγουδώ σε πόλεις της επαρχίας πέραν από την πρωτεύουσα. Θεωρώ πως ο κόσμος με ζητά γιατί ξέρει ότι θα περάσει όμορφα με ένα live μου. Έχω στόχο πάντοτε τη διασκέδαση του κοινού .Θεωρώ πολύ σημαντική σε όλο αυτό , την αγάπη και την τρελή μου διάθεση για αυτό που κάνω και το γεγονός ότι έχω την ανάγκη να τη μεταδώσω στο κοινό!

Μίλησε μου για την συνεργασία μου με την satellite records.

Η satellite records είναι μια δισκογραφική εταιρία που πίστεψε σε μένα και τα κομμάτια μου .Της εμπιστεύτηκα δύο πολύ αγαπημένα μου, τον “Ήρωά σου” και το “Μαζί ή χώρια” σε στίχους της ταλαντούχας Άρτεμις Μουρέτου . H κοινή μας πορεία είχε πολύ όμορφες στιγμές, ατέλειωτες συζητήσεις και αναλύσεις , ένα υπέροχο live Απόκριες στα αγαπημένα Φιλιατρά που μας υποδέχτηκαν με μια μεγάλη αγκαλιά και πολλές γλυκές αναμνήσεις. Κάποια στιγμή , οι δρόμοι μας χώρισαν καθώς υπήρξαν κάποιες μικρές διαφωνίες και το μέλλον ήταν διαφορετικό στο μυαλό του καθενός. Δεν είναι αυτό κακό . Έχουμε καλές σχέσεις έως και σήμερα.

Πέρα όμως από τραγουδιστής είσαι και κτηνίατρος. Πως καταφέρνεις να τα συνδυάζεις και τα δυο;

Η κύρια , βασική μου δουλειά είναι αυτή του κτηνιάτρου. Είναι η σχολή που σπούδασα με κόπο και αγάπη και είμαι πολύ ευτυχισμένος που σήμερα αξιώνομαι να την κάνω πράξη. Είναι ένα λειτούργημα! Όχι απλά μια εργασία. Δευτέρα έως Σάββατο θα με βρείτε πιστό στις υπηρεσίες των μικρών μας φίλων στο ιατρείο του κυρίου Πα”ί”δα που εργάζομαι, έναν εξαιρετικό συνάδελφο αλλά και άνθρωπο που με δίδαξε και με δέχτηκε με αγάπη στον χώρο και στο ιατρείο του. Τα Σαββατοκύριακα θα με βρείτε να σας διασκεδάζω με live actings και περίσσεια χαρά και κέφι. Η αλήθεια είναι ότι κουράζομαι αρκετά, ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, όμως είμαι πια αυτό που λένε ευτυχισμένος άνθρωπος.

Έχεις αρκετά ερωτικά τραγούδια. Είναι γραμμένα από προσωπικά σου βιώματα; πως αντιμετωπίζεις τον ερχομό ενός έρωτα; 

Είναι αλήθεια αυτό. Είμαι βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος κι αυτό μεταφράζεται μέσα από τους στίχους και τις ερμηνείες μου. Πολλά από τα τραγούδια μου μιλούν για καταστάσεις που έχω ζήσει. Το “Διεκδίκησέ με” προήλθε μέσα από έναν επικείμενο χωρισμό , ήταν η φωνή μου που ήθελα να εισακουστεί τότε. Αυτό ήταν άκρως βιωματικό , γι’ αυτό με συγκίνησε ιδιαίτερα και η μεγάλη ανταπόκριση που κέρδισε από τον κόσμο. Έμπνευση όμως μπορεί να αντλήσω και από ιστορίες φίλων , γνωστών, από ερεθίσματα κοινωνικά ή καθημερινά στο δρόμο.  Τον ερχομό ενός έρωτα τον αντιμετωπίζω όπως του πρέπει : Με χαμόγελο, ερωτική διάθεση , προσφορά, ακραίες πράξεις και ενθουσιασμό και γράφοντας στίχους μέχρι να βγει κάτι “καλό”.

Είσαι ένας πολύ όμορφος άντρας. Θεωρείς πως είναι ένα επιπλέον θετικό στοιχείο για τον καλλιτεχνικό τομέα; 

Θεωρώ πως είναι ένα επιπλέον προσόν. Ποιος δεν θα ήθελε εξάλλου έναν υπάλληλο καλοστεκούμενο και προσιτό στη δουλειά του , πόσο μάλλον στον χώρο της σκηνής και του θεάματος. Είναι αναγκαίο, θαρρώ. Δεν πρέπει όμως να στηρίζεται κανείς εκεί. Ακόμα και στον χώρο του θεάματος αυτόν, η ψυχή σου είναι η ουσία.

Την Κυριακή 18 Μαρτίου ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να σε απολαύσει σε ένα μοναδικό live στο ”μουσικό κουτί” στο γκάζι.  Πες μου δυο λόγια γι’ αυτή σου την εμφάνιση και τι να περιμένουμε να δούμε από εσένα.

Είμαι πολύ ανυπόμονος για το συγκεκριμένο live στις 18 του μήνα! Είναι η πρώτη μου εμφάνιση στο “Μουσικό κουτί” , είχα ακούσει τα καλύτερα από φίλους αλλά και συναδέλφους και από την στιγμή που βρέθηκα εκεί για χάρη των προβών, το λάτρεψα αυτό το “κουτί” ! Είναι ένας ζεστός χώρος και κουκλίστικος ! Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς με το μαέστρο Γιάννη Μπιτσάκου . Έχουμε επιλέξει τραγούδια κλασικά , αγαπημένα, ποικίλου όπως συνηθίζουμε ρεπερτορίου , αρκετά καινούρια γνωστά , αγαπημένα που θα πω για πρώτη φορά. Έχουμε στόχο για ακόμη μια φορά να τα ακούσετε όλα, πράματα που δεν θα περιμένατε και πάνω από όλα να διασκεδάσουμε πραγματικά και χωρίς μέτρα και όρια!

 Τα σχέδια σου για το μέλλον; τι να περιμένουμε από εσένα;

Ονειρεύομαι να έχω την υγεία μου , για να μπορώ να κάνω πράξη αυτά που αγαπώ. Από κει ξεκινούν όλα. Να έχω αγάπη στην καρδιά μου και συναισθήματα, ώστε να εμπνέομαι και να δημιουργώ, να έχουν αντίκτυπο βαθιά στην ψυχή του κόσμου τα νέα μου τραγούδια, και οι εμφανίσεις μας να είναι ακόμα πιο συχνές και όμορφες. Είμαι στο στάδιο που ολοκληρώνω τον πρώτο μου δίσκο και έχω πολλή αγωνία για το πότε θα είμαστε έτοιμοι , καθώς και για το κυριότερο : την αντίδραση του κόσμου.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …