Τετάρτη , 24/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ειρήνη Πεφάνη: «Το τραγούδι για εμένα ήταν το πάθος και η ψυχοθεραπεία μου στα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησα»

Ευλογημένη λόγω της ιδιαίτερης φωνής της, και γεμάτη αγάπη για το ελληνικό πεντάγραμμο η Ειρήνη Πεφάνη μιλάει αποκλειστικά στο Labelnews, για την παράσταση που έχει ‘’ανεβάσει’’ η ίδια αλλά και για την ζωή της.

Στην μουσική σας καριέρα έχετε συνεργαστεί με πολύ εμβληματικά ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, Στράτος Διονυσίου, Ρίτα Σακελλαρίου και άλλους. Τι συναισθήματα και αναμνήσεις σας έχουν αφήσει αυτές οι συνεργασίες;

Η αλήθεια είναι ότι έχω υπάρξει ευλογημένη που συνεργάστηκα με τα ιερά τέρατα του ελληνικού πενταγράμμου. Τα συναισθήματα είναι έντονα, το μέτρο σύγκρισης είναι βαρύ δεν είναι απαραίτητα καλό όλο αυτό γιατί αυτοί οι άνθρωποι είχαν πάθος, δούλευαν πολύ και κανείς δεν έγινε τυχαία αυτό που είναι σήμερα. Οι σημερινοί καλλιτέχνες το βλέπουν περισσότερο ως επάγγελμα σε σχέση με τους παλιούς που το θεωρούσαν λειτούργημα. θυμάμαι για να ξεκινήσουμε σεζόν στα μεγάλα μαγαζιά, κάναμε πρόβες μπορεί και 10 ώρες την ημέρα, φυσικά οι πρόβες δεν πληρώνονταν.

Υπήρξαν άνθρωποι μέσα από το χώρο που νιώσατε να σας στηρίζουν στα βήματα σας;

Με στήριξαν πολλοί, δεν υπήρξα ποτέ ανταγωνιστική, δεν δημιουργούσα προβλήματα! Δεν με ενδιέφερε ποτέ η δημοσιότητα εστίαζα στην καταξίωση. Ήμουν ευλογημένη γιατί από 16 ετών που ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά, ήμουν πολύ καλή στα φωνητικά και έτσι ήμουν η χαρά των μαέστρων! Με έβγαζαν δίπλα σε όλες τις φίρμες να κάνω σιγόντα! Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σωτήρη Μποβολανέα γνωστό μάνατζερ εκείνης της εποχής, που δυστυχώς δεν ζει πια, που με ενημέρωνε για τις οντισιόν που γινόντουσαν τότε και έτρεχα να προλάβω. Επίσης χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επιχειρηματίες της Αθήνας που δούλεψα και δεν έχασα ποτέ ούτε μισό μεροκάματο. Όσο αφορά τα τελευταία χρονιά, χρωστάω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην σπουδαία κυρία Άννα Φόνσου, που εκτός από σπουδαία ηθοποιός είναι και σπουδαίος άνθρωπος πράγμα σπάνιο σε μια εποχή που ο καθένας κοιτάει να σώσει το τομάρι του… Με έχει επίσης στηρίξει απίστευτα η δασκάλα μου κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, αυτή η σπουδαία γυναίκα και δασκάλα όλων των μεγάλων Ελλήνων τραγουδιστών.

Χώρια του ότι έχετε μια πολύ ξεχωριστή φωνή, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Με το τραγούδι πρέπει να γεννηθήκαμε μαζί, ήξερα από μωρό το ‘’πετραδάκι πετραδάκι’’ ποτέ δεν μου αρέσαν τα παιδικά τραγούδια. Στα περιθώρια των βιβλίων του σχολείου μου έγραφα  στίχους των τραγουδιών  προκειμένου να τους μάθω, λες και θα ξεκινούσα δουλειά στα 10 μου. Είχα πάθος, ήταν η ψυχοθεραπεία μου στα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια που έζησα.

Λαμβάνετε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «σαν παλιό σινεμά», πως ήρθε η ιδέα για την παράσταση;

Η παράσταση αυτή γεννήθηκε ένα ατέλειωτο βραδύ του 2009 στην Ύδρα έπειτα από μια απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου στην οικογένεια μου. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό από το να πηγαίνω σε ένα μαγαζί να τραγουδάω, ήθελα κάτι να μας  ανεβάσει ψυχολογικά να δώσω χαρά στον κόσμο και νομίζω ότι το καταφέρνω. Είναι όλη δική μου ιδέα και έτσι έκανα την πρόταση στους αξιόλογους  συνεργάτες που έχω διπλά μου, και το πίστεψαν κι αυτοί. Στη συνέχεια το εξελίξαμε με τη βοήθεια του σπουδαίου Φώτη Μεταξόπουλου στις χορογραφίες και στη σκηνοθεσία!

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στην παράσταση, και τι μπορεί να περιμένει να δει κάποιος σε αυτή;

Είναι ένα χαρούμενο ποτ πουρί με 52 αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών που αφήσαν εποχή μέσω του ελληνικού κινηματογράφου. Έχει περισσότερα από 60 κοστούμια εποχής , μοναδικές χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου, ο οποίος κάνει το μεγάλο come back, στη σκηνή χορεύοντας στο τέλος ένα μοναδικό ζεϊμπέκικο! Είναι μια συλλογική δουλειά με σπουδαίους συντελεστές την τίνα Αλεξοπούλου μια σπουδαία performer , την Άρτεμις Γαϊτάνου στο βιολί τραγούδι και ακορντεόν και τον σολίστ Άγγελο Ανδριανό, στην κιθάρα  και στο τραγούδι! Επίσης συμμετέχει ο αγαπημένος μου Γιώργος Ζαμπέτας εγγονός του αείμνηστου Ζαμπέτα δίνοντας τη δική του σφραγίδα στα τραγούδια του παππού του! Έχουμε τους φοβερούς  χορευτές του κύριου Μεταξόπουλου toulin piskiout, harrout αλλά και τα παιδιά του,  Κοσμά και  Κατερίνα Μεταξόπουλου. Ενώ μας συνοδεύει μια σπουδαία ορχήστρα με εξαιρετικούς μουσικούς.

Τι γνώμη έχετε για την λαϊκή μουσική σκηνή;

Λατρεύω το καλό λαϊκό τραγούδι, με ενοχλεί όταν αποκλίνει του αυθεντικού.

Αν σας γινόταν πρόταση μετά από μια μεγάλη πορεία στο λαϊκό τραγούδι να ερμηνεύσετε διαφορετικό ρεπερτόριο, θα την αποδεχόσασταν;

Και βέβαια! Μου αρέσει η δουλειά μου,  μου αρέσει η μελέτη και μαθαίνω εύκολα. Είμαι και μικρή ακόμα…

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης με τον οποίο δεν έχετε συνεργαστεί ακόμα, αλλά θα το θέλατε πολύ; 

Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Μίμη Πλέσσα ,τον Μίκη Θεοδωράκη ,τον Στάυρο Ξαρχάκο, τον Γιάννη Σπανό και τον Χρήστο Νικολόπουλο. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή διότι είναι όνειρο ζωής…

Ποιο είναι το μότο σας στη ζωή; Και τι πιστεύετε ότι μπορεί να φέρει την επιτυχία;

Το μότο μου στη ζωή είναι το τραγούδι που τελειώνουμε την παράσταση… ‘’Κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός’’. Είμαι απ’ τη φύση μου πολύ αισιόδοξος άνθρωπος κάνω πάντα θετικές σκέψεις, κυνηγάω την ευτυχία, η επιτυχία είναι κομμάτι της ευτυχίας θεωρώ. Όσο αφορά τον τελευταίο καιρό το  μότο που έχω είναι το εξής:΄΄ δεν αντέχω την υστερία του μέτριου να γράψει ιστορία΄΄.

Τα μελλοντικά σας σχέδια;  

θα ήθελα θεού θέλοντάς να εξελίξω αυτό το πρόγραμμα όσο μπορώ και να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, και γενικά όπου υπάρχει ελληνισμός να δώσουμε χαρά στον κόσμο!

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …