Πέμπτη , 28/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πάρις Αμοργινός: O Πολυτάλαντος οδοντίατρος που χαρίζει όμορφα χαμόγελα στους διάσημους της Showbiz

Συνέντευξη: Bαγγέλης Καράλης

Ο Πάρις Αμοργινός είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος! Ως επιστήμονας έχει καταφέρει να χαρίσει ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο στους πελάτες που τον επισκέπτονται με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές στην αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που όλοι οι διάσημοι της showbiz τον επισκέπτονται, όπως ο Τάκης Ζαχαράτος, η Ζήνα Κουτσελίνη, η Νικολέτα Καρρά και πολλοί άλλοι, ενώ ήταν και ο οδοντίατρος του σπουδαίου Μιχάλη Κακογιάννη. Εκτός όμως από πετυχημένος οδοντίατρος είναι παράλληλα και ένας άνθρωπος της Τέχνης, ως καλλιτεχνικός διευθυντής μετακλήσεων κλασικών έργων μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών αλλά και με τον ίδιο να ερμηνεύει, με φωνή μαγική, που θα ζήλευαν μέχρι και κορυφαίοι καλλιτέχνες!

Τι εννοούμε όταν μιλάμε για την αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική και σε ποιες επιθυμίες του ασθενή απαντά;

Η αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική καλύπτει τις ανάγκες της αισθητικής αρμονίας στο στόμα και στο πρόσωπο, καθώς αποκαθιστά τη σωστή λειτουργία στο στόμα. Για ασθενείς που επιθυμούν να γελούν χωρίς δεύτερες σκέψεις, για ασθενείς που  θέλουν να μασάνε σωστά τις τροφές  και για εκείνους που δεν θέλουν να πονάνε, η λύση είναι η αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν κάποια αισθητική οδοντική επιδιόρθωση. Από την εμπειρία σας, πόσο εύκολα και με ποια κίνητρα αποφασίζει κάποιος να ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή;

 Η οδοντιατρική αποκατάσταση στις μέρες μας είναι απλή σε διαδικασία, χωρίς πόνο και γρήγορη. Μέσα από έναν καλό σχεδιασμό και το σωστό πλάνο θεραπείας προσαρμοσμένο  πάντα στις ανάγκες του κάθε ασθενή επιτυγχάνουμε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

Η στροφή στην αισθητική οδοντιατρική έχει σημειώσει κάποια αύξηση τα τελευταία χρόνια λόγω των προτύπων που προβάλλονται;

Η εποχή μας θέλει τους ανθρώπους υγιείς  και όμορφους. Ένα όμορφο υγιές χαμόγελο αντικατοπτρίζει το πως νοιώθουμε και αυτό είναι που κερδίζει στο τέλος πάντα τις εντυπώσεις.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι που σας ζητούν οι ασθενείς σας;

Συνήθως μια ολική αποκατάσταση στο χρώμα, σχήμα, μέγεθος, οδοντικό τόξο και σύγκλειση επιτυγχάνεται ιδανικά  από ολοκεραμικά  τεχνητά δόντια.

Ποια είναι η δική σας συμβουλή για ένα υγιές χαμόγελο;

 Σίγουρα η πρόληψη, η σωστή υγιεινή, η τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο για καθαρισμό και ο έλεγχος είναι τα εργαλεία που μπορούν να συμβάλουν σε ένα υγιές χαμόγελο.

Έχετε χαρακτηριστεί, ως ο οδοντίατρος των διάσημων. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, Τραγουδιστές, παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα είναι πελάτες σας. Πώς καταφέρατε να «κερδίσετε» την εμπιστοσύνη τους;

 Η εμπιστοσύνη κερδίζετε μέσα στο χρόνο. Οι άνθρωποι που εκτίθενται  καθημερινά μέσα από τον χώρο εργασίας τους ανησυχούν για το χαμόγελό τους. Η αισθητική οδοντιατρική είναι μια επιστήμη με υψηλές απαιτήσεις, με σκληρή δουλειά και έμφαση στην λεπτομέρεια φτάνουμε στο ιδανικό αποτέλεσμα.

 Μάλιστα όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον Πάρι Αμοργινό. Όχι μόνο ως επαγγελματία, αλλά και ως άνθρωπο. Είναι σημαντικό για έναν επιστήμονα να είναι αγαπητός στον κόσμο;

 Η βάση κατά την άποψή μου είναι στον άνθρωπο, πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και ο καλός γιατρός είναι καλός άνθρωπος.

Εκτός από την τέχνη της οδοντιατρικής επιστήμης ασχολείστε και με τον καλλιτεχνικό χώρο ως καλλιτεχνικός διευθυντής μετακλήσεων κλασικών έργων μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών. Ποια είναι η ασχολία σας σε αυτόν τον τομέα;

 Η ανάδειξη συγχρόνων Ελλήνων κλασσικών δημιουργών κατά την άποψή μου είναι πολιτισμός. Είχα την χαρά και την τύχη να συνεργαστώ ως καλλιτεχνικός διευθυντής με σημαντικές ορχήστρες και σπουδαίους συνθέτες, μουσικούς, δημιουργούς και ηθοποιούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για την υλοποίηση  και παρουσίαση φεστιβάλ, συναυλιών , δισκογραφιών και θεατρικών έργων.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον καλλιτεχνικό χώρο και πώς εξελίχθηκε στην αγάπη σας για τη μουσική και το τραγούδι;

 Η αγάπη και ο θαυμασμός για τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, με οδήγησαν σε σπουδαίους δημιουργούς και νέους καλλιτεχνικούς κόσμους τότε για μένα. Νοιώθω τυχερός που αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι με εμπιστεύτηκαν και έγιναν φίλοι μου.

Έχετε κάνει σπουδαίες δράσεις και αφιερώματα, όπως αυτό για τον Μιχάλη Κακογιάννη, με τον ίδιο μάλιστα να σας χειροκροτεί όταν ερμηνεύσατε τραγούδι του στην σκηνή. Συγκινητική στιγμή για εσάς;

Μαζί με τον σπουδαίο συνθέτη και σολίστ Θανάση Πολυκανδριώτη και την ορχήστρα του «Οι επόμενοι» κάναμε ένα αφιέρωμα στο ίδρυμα Κακογιάννη με την υποστήριξη της Ξένιας Καλδάρα σε έργα του μοναδικού Μιχάλη Κακογιάννη. Σε μία από τις συναντήσεις μας για την επιλογή των έργων του αφιερώματος αποφασίσαμε να πω ένα τραγούδι, έτσι και έγινε. Η στιγμή ανεξίτηλη στην μνήμη μου, όταν στο τέλος ο δημιουργός και φίλος Μιχάλης Κακογιάννης μου εκμυστηρευτικέ πως ευχαριστήθηκε.

Ποιες είναι οι επόμενες δράσεις σας καλλιτεχνικά;

 Μου έχει προταθεί από το εξωτερικό να κάνουμε ένα φεστιβάλ σύγχρονης  κλασσικής ελληνικής μουσικής. Αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπετε να πω περισσότερα. Πιστεύω ότι έχει ενδιαφέρον για την ανάδειξη συγχρόνων δημιουργών σε ανέκδοτα έργα τους.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …