Σάββατο , 20/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Γιάννης Μωραΐτης: Το πρωί δικηγόρος, το βράδυ τραγουδιστής – Ο γοητευτικός καλλιτέχνης φαβορί για την ελληνική Eurovision

Συνέντευξη: Κυριάκος Θεοδοσίου

Είναι νέος, ωραίος με σπουδές στη νομική και φυσικά καλλίφωνος! Φέτος, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο του τραγουδιού, ερμηνεύοντας επιτυχημένα κομμάτια, είναι ένας από τους υποψήφιους για την διεκδίκηση του εισιτηρίου για τη φετινή Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Μάλιστα, πολλοί τον κατατάσσουν στα φαβορί.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μωραΐτη που μου μίλησε εφ’ όλης της ύλης για το Label News …

Το πρωί δικηγόρος και το βράδυ τραγουδιστής. Πώς καταφέρνεις να τα συνδυάζεις;
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα συνδυάζονται. Ειδικά το ωράριο των δικηγόρων που ξεκινάει από πολύ νωρίς το πρωί λόγω δικαστηρίων και τελειώνει στο γραφείο το βράδυ, είναι πολύ βαρύ! Το παρήγορο είναι πως πλέον,δυστυχώς,το επάγγελμα του τραγουδιστή στην Ελλάδα έχει αποκτήσει διαστάσεις part time hobby,οπότε όταν και αν ασκείται είναι ανεπαίσθητο… Πέρσι όμως ,ας πούμε που δούλευα όλη μέρα και το βράδυ εμφανίζουν στο baraonda κουραζόμουν πολύ!
 Το τραγούδι ήταν ανέκαθεν στο μυαλό σου ή προέκυψε στη συνέχεια;
Ανέκαθεν! Aπό τότε που με θυμάμαι.
 Πώς βλέπεις την Eurovision σαν θεσμό; Είσαι από τους καλλιτέχνες που την παρακολουθούν κάθε χρόνο ανελλιπώς;
Ανελλιπώς όχι! Ούτε φανατικά για την ακρίβεια. Μου αρέσει όμως, πιστεύω πολύ στη δύναμη της ως θεσμό στο να επηρεάζει τα μουσικά δρώμενα και χαίρομαι που καταφέρνει κ ενώνει τόσο κόσμο από τόσες χώρες!
Φέτος ήρθε η σειρά σου να διαγωνιστείς για το εισιτήριο για τη Λισαβόνα. Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου όταν σου έγινε πρόταση από τους δικούς σου να λάβεις μέρος;
Μην τρέφουμε αυταπάτες, δεν προτάθηκε τίποτα σε κανέναν μας! Η ΕΡΤ έβγαλε μια εγκύκλιο βάσει της οποίας άνοιγε τη δήλωση των συμμετοχών κ όσοι ενδιαφερόμενοι σπεύσαμε. Δεν υπήρξαν, για να είμαι ειλικρινής, σκέψεις. Ήταν μια πολύ συνειδητή μου κίνηση που χρόνια επιθυμούσα και σκεφτόμουν και χαίρομαι που δόθηκε η ευκαιρία φέτος να το πραγματοποιήσω. Ανεξαρτήτως έκβασης!
 Τι να περιμένουμε από αυτό που θα μας παρουσιάσεις για τη Eurovision; Θα μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για το στυλ του τραγουδιού κτλ;
Να περιμένετε αυτό ακριβώς που ζήτησε η ΕΡΤ: Ελληνικό στίχο και ελληνικό χρώμα τραγουδιού προσαρμοσμένα σε εμένα. Πρόκειται για μια μελωδική σύνθεση του Ανδρέα Λάμπρου ,συνεργάτη μου μόνιμου και αγαπημένου,ο οποίος μόλις του το πρότεινα να συμμετάσχουμε έσπευσε αμέσως να συμβάλλει στην “τρέλα” μου αυτή! Βάλαμε τα δυνατά μας και με πολύ αγάπη στήσαμε αυτή τη συμμετοχή… και εγένετο “οι πολλοί είμαστε ένα” με κοινωνικό στίχο και ελληνικά όργανα να γεμίζουν  τα αυτιά. Εύχομαι,όταν τεθεί σε κυκλοφορία το τραγούδι αυτό να το αγαπήσετε!
 Πώς άκουσες τις δηλώσεις της Ελένης Φουρέιρα σύμφωνα με την οποία έπρεπε η ΕΡΤ έπρεπε να της κάνει πρόταση για απευθείας ανάθεση; Πιστεύεις ότι θα πρέπει να γίνεται απευθείας ανάθεση;
Κοίτα, η Ελένη από την πλευρά της έκρινε έτσι και δικαίωμα της είναι να κάνει την προσπάθεια της και αυτή. Δεν θέλησε να τεθεί σε διαγωνισμό και είναι σεβαστό. Είναι όμως λίγο ουτοπικό το να αποφεύγεις να τεθείς σε διαγωνισμό, απαιτώντας απευθείας ανάθεση, τη στιγμή που η eurovision είναι ένας διαγωνισμός ούτως ή άλλως. Δεν είμαι κατά της απευθείας ανάθεσης,έχει και αυτό τη σκοπιμότητα του και κάποιες φορές είναι και πιο “safe” αν θες,ως επιλογή. Αλλά είναι ένας διαγωνισμός,είτε εδώ είτε έξω ,θα διαγωνιστείς!
Στην Eurovision πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η εμφάνιση. Εσύ τι θεωρείς ως πιο σημαντικό ως ένας πολύ εμφανίσιμος άντρας;
Εμένα η εμφάνιση μου τελικώς κακό μου έκανε στην καλλιτεχνική μου εξέλιξη και αυτό διότι ο κόσμος επικεντρώνεται στην εμφάνιση κ δεν ασχολείται με την ουσία,την όποια καλλιτεχνική υπόσταση δηλαδή (γέλια). Δεν πιστεύω ωστόσο ότι στην Eurovision παίζει ιδιαίτερο ρόλο η εμφάνιση. Νομίζω χρειάζεται ένα καλό κ δυνατό τραγούδι κ πολύ καλή επικοινωνία του εν συνεχεία!το παρουσιαστικό κομμάτι και ειδικά η εμφάνιση του ερμηνευτή έρχονται μετά.
 Ποιο τραγούδι από όλες τις ελληνικές συμμετοχές στην Eurovision ξεχωρίζεις και γιατί;
Θα ήταν άδικο να πω μόνο ένα τη στιγμή που έχουμε στείλει τόσο όμορφα και τόσα όμορφα τραγούδια… Είναι πολλά και δεν θέλω να σταθώ σε ένα. Ας πούμε έτσι ενδεικτικά όπως μου έρχονται το never let you go με τη Μαντώ που υπήρξε και δασκάλα μου, το secret combination με την Καλομοίρα ,με την οποία έχω συνεργαστεί, το stop των  bang , η υπέροχη Μαριάννα Ευστρατίου και με τις δύο συμμετοχές της… Η γλυκιά μου η Καίτη με το Ελλάδα χώρα του φωτός… Και πόσα άλλα!
 Που μπορεί να σε απολαμβάνει φέτος ο κόσμος;
Προς το παρόν δεν εμφανίζομαι κάπου, ούτε και έχω κάνει κάποιες συζητήσεις για κάτι λόγω φορτωμένου προγράμματος. Μου έχει λείψει όμως να τραγουδάω οπότε ευελπιστώ σύντομα να κάνω κάποιες εμφανίσεις!

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …