Τετάρτη , 24/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Δήμος Μιχαλεντζάκης, χρυσός Παραολυμπιονίκης: ‘’Αθλούμαστε σε τραγικές συνθήκες, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ διότι κανείς δεν νοιάζεται’’

Φωτεινή Πανάβου

Συνέντευξη: Φωτεινή Πανάβου

Το χρυσό παιδί των Παραολυμπιακών του 2016 στα 100 μέτρα πεταλούδας στην κολύμβηση, κατάφερε να μας κάνει να δακρύσουμε από συγκίνηση ανεβάζοντας την ελληνική σημαία στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Ρίο. Μικρός στην ηλικία αλλά μεγάλος σε δύναμη και κυρίως στη καρδιά, ο Δήμος Μιχαλεντζάκης πάλεψε και κατάφερε να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες για μια ακόμη φορά αποδεικνύοντας πως με πίστη και προσήλωση κανένας στόχος δεν είναι ανυπέρβλητος.

Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν άγγιξες το ταμπλό του τερματισμού και συνειδητοποίησες ότι βγήκες πρώτος;

Ήταν κάτι το μοναδικό ζούσα στον δικό μου κόσμο και ήμουν σοκαρισμένος.

Η συμμετοχή σου στους παραολυμπιακούς ήταν ένα όνειρο ζωής ή κάτι που προέκυψε στην πορεία;

Ήταν σίγουρα ένας πολύ μεγάλος στόχος αλλά δεν μου έφτανε μόνο η συμμετοχή ήθελα και μια καλή θέση γιατί είχα τις δυνατότητες.

‘’Οι αθλητές στην χώρα μας δεν προπονούνται σε ισάξιες εγκαταστάσεις με αθλητές άλλων χωρών αυτό δεν θα αλλάξει, δεν υπάρχει η θέληση να αλλάξει διότι κανείς δεν νοιάζεται’’

Ποια ήταν η τελευταία σου σκέψη πριν τον αγώνα;

Σκέφτηκα τι θυσίασα για να φτάσω εδώ που είμαι και ότι περίμενε αρκετός κόσμος να κάνω μια καλή επίδοση.

Τρεις μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου τι έχει αλλάξει στη ζωή σου;

Όλες οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές αυτό με κάνει χαρούμενο και αυτό που κάνει περισσότερο ευτυχισμένο είναι η κατανόηση των καθηγητών μου στα ΤΕΦΑΑ.

Τι σου έδωσε και συνεχίζει να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις τις προσπάθειες σου;

 Είναι η χαρά που παίρνω και η επιβράβευση κυρίως από τα μικρά παιδιά.

Πιστεύεις ότι ο αθλητισμός περνάει κρίση στην χώρα μας;

Οι αθλητές στην χώρα μας δεν προπονούνται σε ισάξιες εγκαταστάσεις με αθλητές άλλων χωρών αυτό δεν θα αλλάξει δεν υπάρχει η θέληση να αλλάξει διότι κανείς δεν νοιάζεται!

Ένιωσες ποτέ στη ζωή σου την κοινωνική περιθωριοποίηση;

Η πίεση που νιώθει ένας πρωταθλητής στην περίοδο της προετοιμασίας για έναν μεγάλο αγώνα είναι τεράστια ειδικά όταν δεν έχει άτομα να το στηρίζουν ψυχολογικά κυρίως! Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να εγκαταλείψω γιατί οι φίλοι μου είναι και θα είναι δίπλα μου.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου;

Επόμενος στόχος παγκόσμιο πρωτάθλημα με το βλέμμα στο μετάλλιο είναι το μόνο μετάλλιο που λείπει από την κατοχή μου!

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …

Αφήστε μια απάντηση