Πέμπτη , 25/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Κατερίνα Γιαμαλίδου: H όμορφη ομογενής από την Ελβετία που δημιούργησε θεατρική ομάδα, για να βοηθήσει τα παιδικά χωριά S.O.S – Μετά τις πετυχημένες παραστάσεις στην Ελβετία, το «Σχέσεις 2×3» έρχεται στην Ελλάδα

Συνέντευξη

Ήρια Καρποδίνη

Η Κατερίνα Γιαμαλίδου είναι μια νέα και πολυάσχολη Ελληνο-Ελβετίδα που ενώ ζει στην Ελβετία θέλησε να κάνει ένα χρήσιμο δώρο αγάπης στην άλλη πατρίδα της, την Ελλάδα.

Η περίπτωση της Κατερίνας Γιαμαλίδου είναι από εκείνες που αποδεικνύουν πως όταν κάποιος πραγματικά θέλει να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη, θα βρει τον κατάλληλο τρόπο και θα το κάνει. Η ίδια, λοιπόν, μαζί με τη θεατρική ομάδα που συνέστησε και που ονόμασε ‘Όραμα’ αποφάσισε να ανεβάσει τις δικές της θεατρικές παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων προορίζονται για τα Παιδικά Χωριά SOS. Μας μιλά αποκλειστικά στο Labelnews.gr για το εγχείρημα αυτό ενώ περιμένουμε να απολαύσουμε μέσα στον Μάιο την παράστασή της σε Αθήνα, όσο και τον Οκτώβριο σε Θεσσαλονίκη. (Πληροφορίες για τις παραστάσεις στο τέλος της συνέντευξης)

 Ζείτε στην Ελβετία μαζί με τη μικρή σας κόρη και εργάζεστε εκεί ως καθηγήτρια. Ωστόσο η απόσταση και οι υποχρεώσεις δεν σας εμποδίσαν να προσφέρετε την αγάπη σας στα παιδιά των χωριών SOS πίσω στην Ελλάδα. Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη φιλανθρωπία;

Η αγάπη  προς την πατρίδα μου και τα παιδιά που είναι η αδυναμία μου με οδήγησαν στην συγκεκριμένη κίνηση φιλανθρωπίας. Μου είναι αδιανόητο να γνωρίζω την κατάσταση των παιδικών χωριών στην Ελλάδα και να μην συνεισφέρω και εγώ με τον δικό μου τρόπο.

Η θεατρική παράσταση ‘Σχέσεις 2χ3’ ήδη δέχτηκε την επιτυχία στην Ελβετία και τώρα ετοιμάζεστε να την ανεβάσετε και στην Ελλάδα. Μιλήστε μας λίγο για την ιδεα της παράστασης, την πλοκή της και την ομάδα ‘Όραμα’.

Πρόκειται για μια γλυκιά κωμωδία όπως την αποκαλεί ο αγαπημένος μου επαγγελματίας σκηνοθέτης – ηθοποιός Ιάκωβος Μυλωνάς , στην οποία βλέπουμε την αλλαγή των ρόλων μεταξύ ανδρών και γυναικών και πώς οι σχέσεις τους επηρεάζονται από την σύγχρονη εποχή. Είναι καθημερινές, ανάλαφρες ιστορίες σε 6 μονόπρακτα που στο τέλος συνδέονται μεταξύ τους.  Η ομάδα «Όραμα» αποτελείται πλέον από 9 επαγγελματίες και 3 ερασιτέχνες ηθοποιούς από την Ελλάδα και την Ελβετία. Όλοι παίζουν με αγάπη για τα παιδιά αφιλοκερδώς.

Πως αντιλαμβάνεται η μικρή σας κόρη την προσπάθεια που κάνετε για να βοηθήσετε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη;

 Της έχω εξηγήσει την κατάσταση των παιδιών και το έχει καταλάβει. Το δέχθηκε με αγάπη και ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας με τέτοια παραδείγματα και ευαισθησίες για να μάθουν να αγαπάνε και να σέβονται τον συνάνθρωπό τους.

Ήρθατε αντιμέτωπη με κάποια δυσκολία κατά τη πραγματοποίηση του εγχειρήματος σας; Από την άλλη υπήρξαν άνθρωποι που σας βοήθησαν;

 Δυσκολίες υπήρξαν πολλές στην πορεία αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να με πεισμώσουν και να συνεχίσω να κυνηγάω τον στόχο μου. Ευτυχώς όμως, στην πορεία συνάντησα και ανθρώπους με αγάπη για αυτά τα παιδιά που πίστεψαν στην προσπάθεια μου, με υποστήριξαν και με υποστηρίζουν ακόμη με τον δικό τους τρόπο.

Από την εμπειρία σας, βλέπετε να υπάρχει σύγκριση όσον αφορά στην ευκολία με την οποία αποφασίζει κάποιος να βοηθήσει αφιλοκερδώς στην Ελλάδα και στην Ελβετία;

Θεωρώ ότι το σημαντικότερο ξεκινάει από την αγάπη για τα παιδιά και την διαφάνεια, δυο κίνητρα αρκετά ισχυρά, τα οποία παροτρύνουν πολλούς να συνεισφέρουν και αυτοί στην όλη προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορούν, τόσο στην Ελβετία όσο και στην Ελλάδα.

Επισκέπτεστε συχνά τα παιδικά χωριά SOS; Τι συναισθήματα εισπράττετε από τα παιδιά αυτά και από τον ίδιο τον οργανισμό;

Έχω πλέον σχεδόν καθημερινή επαφή λόγω του θεατρικού μου με τον διευθυντή των παιδικών χωριών αλλά βεβαίως και με τα παιδιά των χωριών. Αγάπη και χαμόγελα είναι αυτά τα συναισθήματα που εισπράττω από τα παιδιά.

Τι υπάρχει στα μελλοντικά σχέδια σας;

Θα συνεχίσω να είμαι δημιουργική και να γράφω για τον ίδιο σκοπό. Μέσα από την αγάπη μου για αυτά τα παιδιά ανακάλυψα μια πλευρά του εαυτού μου, που μέχρι τώρα δεν γνώριζα.

Παραστάσεις ‘Σχέσεις 2x3’

Αθήνα, 15 Μαίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ώρα 21.00. Είσοδος 10 ευρώ (διαθέσιμα online εισιτήρια)

Αθήνα, 16 Μαίου στο Δημοτικό Θέατρο Παλαιού Φαλήρου, ώρα 19.00, για υποστήριξη με τρόφιμα.

Για την Θεσσαλονίκη, αναμένεται να ανακοινωθούν ημερομηνίες στην σελίδα της ομάδας στο Facebook, ‘Όραμα- θεατρική ομάδα, για τα παιδικά χωριά SOS’ .

https://www.youtube.com/watch?v=UwVG6KwIHqQ

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …

Αφήστε μια απάντηση