Σάββατο , 20/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Λάμπης Λιβιεράτος: «Έχω ζήσει έντονα αρκετούς έρωτες στην ζωή μου, τώρα προτιμώ κάτι πιο ελεγχόμενο…»

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Μερικοί άνθρωποι είναι γεννημένοι με ένα άστρο στην ζωή τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει σίγουρα και ο Λάμπης Λιβιεράτος. Ο Λάμπης μας, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην υποκριτική, μετά από πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους και μετά από συνεργασία με τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα, μοιάζει πιο συνειδητοποιημένος και πιο αισιόδοξος από ποτέ.

Με χαμόγελο, ειλικρίνεια και γλυκύτητα μου παραχώρησε μια συνέντευξη για το Label News.gr

Βλέπουμε πως πραγματοποιείς εμφανίσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας παρέα με τους “Φίλους για πάντα”. Πες μας λίγα λόγια για αυτή την συνεργασία.

Το Γιώργο και τον Νίκο τους γνωρίζω περίπου 20 χρόνια και είμαστε πάνω απ’ όλα φίλοι για πάντα (γέλια). Έχουμε μια εξαιρετική χημεία και πάνω στη σκηνή και κάτω απ’ αυτή και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια άψογη συνεργασία με πολύ τρέλα αλλά και αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό σε ό,τι και εγώ αλλά και τα παιδιά έχουμε  όλα αυτά τα χρόνια κάνει στη μουσική.

Δεν διαχωρίζω τις μεγάλες πίστες της Αθήνας από τις επαρχιακές πόλεις

Προτιμάς τις μεγάλες πίστες της Αθήνας ή τις επαρχιακές πόλεις; Και γιατί;

Έχω δόξα το Θεό περάσει από τις μεγαλύτερες σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης από το 1994 που ξεκίνησα να τραγουδάω επαγγελματικά μέχρι σήμερα. Άρα έχοντας ζήσει στο έπακρο την εμπειρία της μεγάλης σκηνής και της μεγάλης συναυλίας με εξαιρετικούς καλλιτέχνες πάντα στο πλάι μου βιώνω αυτή τη στιγμή με τεράστια χαρά. Τόσο την πιο άμεση και εξ’ επαφής επικοινωνία με τον κόσμο σε μικρότερους χώρους της Αθήνας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας που αγαπώ ιδιαίτερα. Δεν κουράζομαι καθόλου να φεύγω για ταξίδι όσο μακριά κι αν είναι προκειμένου να τραγουδήσω μπροστά στον υπέροχο αυτό κόσμο που με τιμάει με την παρουσία του σε κάθε live εμφάνιση μου και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γι’ αυτό.

Τι είναι αυτό που κάνεις “Μία και έξω” στην καθημερινή σου ζωή όπως λέει και η πρόσφατη επιτυχία σου;

Τα πάντα. Δεν μ’ αρέσει να σκέφτομαι και πολύ όταν πρόκειται να πάρω μια απόφαση και δε μετανιώνω ποτέ ακόμη κι αν κάνω λάθος. Απλά φροντίζω να μην επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη και να κάνω πάντα…διαφορετικά!

Περίμενες ότι το “Μπαμ και κάτω” θα έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία;

Αγάπησα αυτό το κομμάτι από την πρώτη στιγμή που το άκουσα. Κι εγώ κι ο Νίκος ο Καρβέλας και η Ναταλία η Γερμανού που έχει γράψει τους στίχους, πιστέψαμε πολύ στην αξία αυτού του κομματιού ακόμη κι όταν κάποιοι όταν το βγάλαμε τότε στην κυκλοφορία είχαν τους ενδοιασμούς τους. Αυτό όμως που σίγουρα δεν πίστευα ήταν η διαχρονικότητά του και οτι 20 χρόνια μετά θα ακούγεται τόσο ευχάριστα ακόμη και εγώ θα το τραγουδάω κάθε φορά με την ίδια αγάπη και πάθος που το είπα και την πρώτη φορά στο στούντιο το 1996.

Ήταν εύκολο να συνδυάσεις καριέρα και οικογένεια σε μια τόσο παραγωγική περίοδο της ζωής σου;

Όχι δεν ήταν ούτε είναι καθόλου εύκολο. Όμως μ’ αρέσουν τα δύσκολα πρέπει να σου πω.

Ένας καλλιτέχνης δεν πρέπει να βάζει όρια

Πολλοί κριτικάρουν την απόφαση κάποιων τραγουδιστών να ασχοληθούν με την υποκριτική ή και το αντίστροφο. Ποια είναι η άποψη σου πάνω σε αυτό;

Ένας άνθρωπος που του αρέσει η τέχνη γενικότερα και θέλει ν’ ασχοληθεί μ’ αυτήν, δε θα πρέπει να έχει στεγανά και δε θα πρέπει να βάζει όρια στις επιλογές του. Όλα επιτρέπονται και όλα έχουμε τo δικαίωμα να τα προσπαθούμε αρκεί ό,τι κάνουμε να το κάνουμε με αγάπη και πάθος για το καλό μας κυρίως και όχι με σκοπό να βλάψουμε τους άλλους. Όμως ο κόσμος στο τέλος μας κρίνει και αυτός πάντα έχει την τελική άποψη σε ό,τι κάνουμε και το εκθέτουμε δημόσια. Η κριτική είναι θεμιτή και χρειάζεται, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Στην κακοπροαίρετη καλό είναι να κλείνουμε τα’ αυτιά μας.

Σε τρομάζουν οι πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας;

Με τρομάζουν πολύ. Κυρίως όμως για το μέλλον της νέας γενιάς που μέσα σ’ αυτή είναι και τα παιδιά μου. Ανησυχώ αρκετά, όμως δεν αφήνω τον τρόμο να με κυριεύσει ολοκληρωτικά και να με βάλει σε αδράνεια. Τρομάζω μεν, συνεχίζω να αγωνίζομαι  όμως δε και να προσπαθώ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έστω και μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Όλα μπορούμε νομίζω να τα αντέξουμε και να τα αλλάξουμε κιόλας, αρκεί να το θέλουμε πολύ.

Τι σε χαροποιεί και τι σε θυμώνει περισσότερο;

Εκτιμώ την ευγένεια, την τιμιότητα καθώς και την ντομπροσύνη. Απεχθάνομαι το θράσος, την αγένεια και την αλαζονεία.

O Έρωτας είναι κινητήρια δύναμη στη ζωή μας

Ο έρωτας έχει θέση στην ζωή σου ή δίνεις αλλού προτεραιότητα;

Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη στη ζωή μας και είναι απαραίτητος σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας ζήσει όμως έντονα αρκετούς έρωτες όλα αυτά τα χρόνια, τώρα προτιμώ κάτι πιο ελεγχόμενο χωρίς όμως να λείπει το πάθος και η ένταση αλλά…με μέτρον άριστον!!

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;

Συνεχίζω τις live εμφανίσεις μου όπου με καλούν και θέλουν να εμφανιστώ και επεξεργάζομαι την ιδέα ενός νέου κομματιού που θα μπορέσει όμως να σταθεί δίπλα στα υπόλοιπα τραγούδια που έχω πει όλα αυτά τα χρόνια και θα έχει λόγο ύπαρξης.
Αλλιώς μένω σ’ αυτά που έχω ήδη κάνει και μου είναι και υπεραρκετά και δε με χαλάει και καθόλου.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση