Παρασκευή , 29/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Τζόυς Ευείδη: «Στην τηλεόραση κάποιος με ωραία μουρίτσα και κορμάκι περνάει, στο θέατρο όμως δεν θα κάνει ποτέ καριέρα»

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Αυθόρμητη, δυναμική αλλά ταυτόχρονα καλόκαρδη και πολύ ευγενική. Πολλοί πιστεύουν πως η Τζόυς Ευείδη ταυτίζεται με τους ρόλους της. Κι όμως δεν είναι ούτε η τσαμπουκαλού Νανά Σταμάτη των «Μεν και Δεν» ούτε η αγαθή Σταυρούλα του «Καφέ της Χαράς». Για τους φίλους της και για τους ανθρώπους που την αγαπάνε, είναι απλά…η Τζόυς.

“Ο Άη Βασίλης είναι σκέτη λέρα”. Τι σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την παράσταση;

Με έκανε να πω το ναι κατ’ αρχάς το έργο και κατά δεύτερον η διασκευή του Ρέππα και του Παπαθανασίου που την θεωρώ από τα ωραιότερα πράγματα που έχουν κάνει στην ζωή τους. Είχα δει την παλιά παράσταση, είχα ενθουσιαστεί και το θεώρησα μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω σε αυτήν.

Περίμενες την τόση μεγάλη επιτυχία που θα είχε το Μπρούσκο;

Όχι να σου πω την αλήθεια δεν την περίμενα. Περίμενα ότι θα πάει καλά γιατί είχε καλές προδιαγραφές αλλά και τέσσερα χρόνια δεν το πίστευα για να’ μαι ειλικρινής.

Που πιστεύεις ότι οφείλεται;

Πιστεύω ότι οφείλεται σε μια κοινή καλή πρόθεση για την δουλειά και σε μια καλή χημεία. Επειδή τα ωράρια και οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και ακριβώς επειδή υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ συναδέλφων και πολύ ιδιαίτερες προσωπικές σχέσεις, νομίζω ότι αυτό έκανε το Μπρούσκο να ανθίσει. Συν τα κείμενα της Βάνας Δημητρίου που είναι τόσο απρόβλεπτα, τόσο περιπετειώδη και τόσο αναπάντεχα. Ξέρει να πιάνει τον σφυγμό του κόσμου.

Μου φαίνεται αδιανόητο να δουλεύω τσάμπα

Πριν αυτή την σειρά είχαμε αρκετά χρόνια να σε δούμε στην τηλεόραση. Ήταν συνειδητή επιλογή;

Ήθελα να δουλέψω στην τηλεόραση αλλά ήθελα να είναι πράγματα που θα μου αρέσουν και πράγματα που θα αμειφθώ για αυτά. Δεν ήθελα να κάνω ό,τι λάχει και αν πληρωθώ πληρώθηκα. Δεν τα κυνηγάω αυτά, δεν μου αρέσουνε. Κοιτάω να κάνω δουλειές που τους χαρίζομαι. Δεν μπορώ να λειτουργήσω διαφορετικά. Δηλαδή πρέπει να τις ερωτευτώ τις δουλειές και να αμειφθώ για αυτές. Μου φαίνεται αδιανόητο να δουλεύω τσάμπα ή με εξευτελιστικά χρήματα. Το θεωρώ ντροπή για τον κλάδο μας.

Υπάρχει μεγάλη έλλειψη παιδείας στο θέμα των αδέσποτων στην Ελλάδα

Είναι πολύ γνωστή η δράση σου σχετικά με τα αδέσποτα. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα πάνω σε αυτό το θέμα;

Τεράστιο πρόβλημα και τεράστια έλλειψη παιδείας. Αλλά υπάρχουνε πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αυτό, δεν πληρώνεται κανείς και το κάνουν για την αγάπη τους για τα ζώα. Μακάρι να μπορέσει να διαδοθεί το αυτονόητο, ότι όταν έχουμε ένα ζώο έχουμε και μια συνείδηση. Ότι αυτό το ζώο θα το συνοδεύουμε μια ζωή. Είναι σαν ένα μέλος της οικογένειας μας, δεν είναι εργαλείο. Ούτε μέσο επίδειξης, ούτε τίποτα. Ούτε είναι δώρο για τα παιδάκια μας που το βαριούνται μόλις μεγαλώσει, ούτε είναι ένα αναλώσιμο πλάσμα που όταν γεράσει το δένουμε σε ένα βουνό και το πετάμε. Να γίνουμε πρώτα άνθρωποι. Αυτό θέλει να μας μάθει η ιστορία των αδεσπότων. Να μάθουμε να δίνουμε. Γιατί οι άνθρωποι πλέον ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους. Για τίποτα άλλο.  Ο,τιδήποτε άλλο τους δημιουργεί πρόβλημα ή συναισθηματική φόρτιση.

Οι εκπομπές έχουνε γίνει τηλεμάρκετινγκ

Την πολιτική κατάσταση της χώρας πώς την αντιλαμβάνεσαι;

Είναι ένα καταθλιπτικό θέμα αυτό που πιάνεις και θα σου μαραζώσω στην υπόλοιπη συνέντευξη, δεν μπορώ (γέλια).

Θα παρουσίαζες δική σου εκπομπή; Και αν ναι τι περιεχομένου;

Θα παρουσίαζα μια εκπομπή με υιοθεσίες αδεσπότων. Προσπαθώντας να φτιάξω την συνείδηση των ανθρώπων να αγαπάνε τα ζώα. Δεν μου έχει γίνει κάποια πρόταση. Τι πρόταση να μου γίνει; Για τα αδέσποτα; Εδώ οι εκπομπές οι κανονικές και έχουνε γίνει τηλεμάρκετινγκ.

Η δουλειά μας είναι νομαδική

Έχεις κάνει φιλίες μέσα από τον χώρο;

Πάρα πολλές. Φυσικά και μπορείς να κάνεις σχέσεις. Απλά η δουλειά η δική μας είναι νομαδική. Και δυστυχώς με κάποιον που ήσουν κολλητός πέρσι δεν μπορείς να είσαι φέτος. Αλλά η σχέση πάντα υπάρχει. Αν υπάρχει υπόβαθρο και δεν είσαι ένα καρακατσουλιό. Αλλά καρακατσουλιό μπορείς να είσαι σε όλα τα επαγγέλματα ασχέτως θεάτρου. Ίσα ίσα θεωρείται ότι εμείς οι ηθοποιοί είμαστε λίγο πιο πνευματικοί άνθρωποι.

Βλέπουμε κατά καιρούς άτομα από άλλους χώρους να ασχολούνται με την υποκριτική. Ποια είναι η θέση σου πάνω σε αυτό;

Όποιον δεν τον ξεράσει το σανίδι μαγκιά του και καουμποϊλίκι του. Το σανίδι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πράγμα. Αν μιλάμε για την τηλεόραση νομίζω ότι είναι πολύ πιο απλό μια ωραία μουρίτσα και ένα ωραίο κορμάκι και ένας άνθρωπος που τα λέει έστω και στοιχειωδώς να περάσει. Στο θέατρο δεν θα μπορέσει να κάνει καριέρα αυτός ο άνθρωπος. Ή μπορεί και να μπορέσει αλλά δεν είναι πολλές οι περιπτώσεις. Πιστεύω όμως ότι ο καθένας πρέπει να τολμάει, να κάνει ό,τι γουστάρει και όσο αντέξει.

Το MEGA είναι στην συνείδηση μας

Είσαι μια ηθοποιός που την πρώτη σου μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία την έκανες στο MEGA (Ρετιρέ). Σε θλίβει η τωρινή κατάσταση του καναλιού;

Είναι δυνατόν μωρέ; Ασχέτως του Ρετιρέ, είναι δυνατόν να μην στεναχωριέσαι; Το MEGA είναι στην ιστορία της δουλειάς μας πια, είναι στην συνείδηση μας, στους γονιούς μας. Μας θυμίζει τα πάντα. Είναι ένας ολόκληρος χώρος που δουλεύει κόσμος. Πώς να μην στεναχωριέσαι;

Αγαπημένος σου τηλεοπτικός ρόλος και γιατί;

Ό,τι έπαιξα εγώ μου άρεσε. Δεν έχω κάνει πράγματα που δεν μου αρέσουν ποτέ. Είχα αυτή την πολυτέλεια στη δουλειά μου, να μπορώ να επιλέγω. Αν κάτι δεν μου άρεσε απαγορευόταν να το κάνω γιατί δεν θα το έκανα καλά. Και έχω παίξει και αρκετούς κόντρα ρόλους. Και η Νανά Σταμάτη και η Σταυρούλα ήταν τελείως κόντρα ρόλοι. Και ό,τι θυμάμαι τελείως κόντρα μου είναι μάλλον (γέλια).

Τι σε χαροποιεί και τι σε θυμώνει περισσότερο;

Μου δίνει χαρά η τέχνη, να βλέπω κάτι καινούργιο που γίνεται, η ευγένεια των ανθρώπων, η ευφυΐα, τα ζώα. Με μαραίνει η αγένεια, η βλαχιά, η αγραμματοσύνη, η ξερολίαση, η εμπεριστατωμένη άποψη που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, οι άνθρωποι που μιλάνε στο κινητό την ώρα που βλέπουνε παράσταση. Γενικώς την βλαχιά δεν την αντέχω.

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;

Δεν κάνω σχέδια καλέ μου (γέλια). Αφήνω την ζωή να μου κάνει την γυριστή της. Θα είμαι μέχρι το τέλος της σεζόν στον Άη Βασίλη που είναι σκέτη λέρα στο θέατρο. Θα είμαι στο Μπρούσκο ελπίζω μέχρι τον Μάϊο που θα τελειώσει. Και θα δείξει η νεκροψία μετά.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση