Παρασκευή , 19/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Φαίδρα Δρούκα: «Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου σε επαναλήψεις στην τηλεόραση. Είναι μια εκμετάλλευση για τους ηθοποιούς χωρίς να πληρωνόμαστε»

Συνέντευξη: Αργυρώ Αρβανίτη

Μετά τις πολλαπλές επιτυχίες στην τηλεόραση η αγαπημένη ηθοποιός Φαίδρα Δρούκα αλλάζει σελίδα στην ζωή της με το θέατρο να έχει κυριαρχήσει την καρδιά της αυτή την περίοδο στην παράσταση «Μέχρι θανάτου»  που κερδίζει όλες τις εντυπώσεις.

Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό με τις σειρές που έκανα στην τηλεόραση, όντως είχαν μεγάλη επιτυχία όμως είναι άσχημο να μην έχεις πληρωθεί για κάποιες δουλειές σου

Σας απολαύσαμε στους δύο πρώτους κύκλους στο σήριαλ «Συμμαθητές». Φέτος στην τρίτη σεζόν δεν βρίσκεστε στο cast . Τι συνέβη;

Είναι δική μου προσωπική επιλογή.  Ήταν δύο εκπληκτικές σεζόν δεν ήθελα να κάνω άλλο, χωρίς να έχει συμβεί τίποτα, έχω άψογες σχέσεις με όλους και ήταν μια σειρά που αγάπησα πολύ.  Είναι κάτι που έχω πει πολλές φορές επανειλημμένα.

Μετανιώσατε που σταματήσατε από την σειρά;

Καθόλου, γιατί ήθελα να κάνω αλλά πράγματα. Είμαι σε μια παράσταση που αγαπώ πολύ. Είναι πολύ τρυφερό έργο. Χαίρομαι πολύ γι΄αυτό το έργο ήθελα πολύ να είμαι σε αυτό, έχει πολύ ωραία πράγματα. Δεν μετάνιωσα καθόλου όταν θέλεις κάτι άλλο δεν πρέπει να πιέζεσαι, αλλά να ακολουθείς αυτό που αναζητάς. Δεν μετανιώνω για την  απόφαση μου μέχρι στιγμής όχι μόνο τώρα .

Φέτος σας συναντάμε στην παράσταση «Μέχρι θανάτου» θα μας πείτε δυο λόγια γι αυτό;

Είναι μια διασκευή σκηνοθεσίας που έχει κάνει ο Μάνος Τσότρας και βασιζεται στο <<The owl and the pussycat>> είναι μαζί με τον Σταύρο Νικολαΐδη, είναι ένα έργο πάρα πολύ τρυφερό πάρα πολύ αστείο με πάρα πολύ ρεαλιστικές και συγκινητικές στιγμές. Ουσιαστικά είναι ο ερωτάς μιας πόρνης με έναν κομπλεξικό ατάλαντο συμπληρωματικό συγγραφέα. Ένας ερωτάς πάρα πολύ περίεργος, πάρα πολύ αστείος και πολύ διαφορετικός από δυο ανθρώπους που ουσιαστικά είναι από δυο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Αυτό που σου αφήνει το έργο τελειώνοντας, πέρα από το ότι γελάς πολύ και συγκίνησε είναι το  μεγάλο ενδιαφέρον για να δεις τελικά αν αυτοί οι άνθρωποι θα είναι μαζί .Το μήνυμα του έργου είναι ότι επειδή όλοι είμαστε πάρα πολύ διαφορετικοί αν δεν αποδεχτείς αυτό που πραγματικά είσαι δεν μπορείς να είσαι σε μια υγιή σχέση.

Ποια ήταν τα κριτήρια που σας έκαναν να δεχτείτε αυτό το ρόλο;

Μα ήταν ένας απίθανος ρόλος γιατί είχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υποκριτικά για εμένα, γιατί αυτή έχει μια πολυπλοκότητα σαν ρόλος έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον . Είναι  μια αφελής πόρνη η οποία δεν παραδέχεται ότι είναι πόρνη και προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της και τον θέλει και τον αναγνωρίζει ως μοντέλο και ηθοποιό .Είναι ένα πολύ γλυκό έργο έχει πάρα πολλά  κωμικά και συγκινητικά στοιχεία. Ήταν μια πρόκληση και για τους δυο και για τον Σταύρο και για εμένα δεν θα μπορούσα να  πω όχι σε ένα τέτοιο ρόλο είναι πάρα πολύ γοητευτικός ρόλος αμέσως είπα το ναι.

Σας βλέπουμε στις επαναλήψεις σε σειρές που είχατε συμμετάσχει στο MEGA . Πως αισθάνεστε όταν βλέπετε κάτι να προβάλλετε ξανά μετά από χρόνια;

Γενικά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό με τις σειρές που έκανα στην τηλεόραση όντως είχαν επιτυχία είναι λίγο άσχημο να μην έχεις πληρωθεί για κάποιες ας πούμε πχ. για το MEGA λέω έτσι που ακόμα δεν έχει γίνει εξόφληση για να παίζονται. Ευτυχώς όμως και σε αυτό είμαι τυχερή γιατί δεν είμαι από αυτούς που τους χρωστάνε πολλά λεφτά είναι πολύ άσχημο να δουλεύεις να περιμένεις να πληρωθείς τόσο καιρό μετά αφού δουλέψεις και τελικά να μην πληρώνεσαι . Λυπάμαι πάρα πολύ για πολλούς συνάδελφους μου που ταλαιπωρήθηκαν τόσο πολύ και είναι απλήρωτοι. Από την άλλη γενικά για τις επαναλήψεις που δεν έχει να κάνει μόνο με το mega είναι λίγο περίεργο αυτό για εμάς γιατί ουσιαστικά είναι τροφή για τα κανάλια και χρήματα. Εμάς είναι αστεία τα χρήματα που περνούμε από τις επαναλήψεις, όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι πολύ καλό δηλαδή είναι ίσως και κουραστικό για τον θεατή να βλέπει πριν 15 χρόνια έναν ηθοποιό στο ίδιο πράγμα, δεν ξέρω δεν μου αρέσει πολύ γιατί είναι μια εκμετάλλευση ουσιαστικά για εμάς που δεν νομίζω ότι μας κάνει καλό και μένει και ο κόσμος σε κάτι που έχει περάσει.

Πως αισθάνεστε που ένα κανάλι όπως το MEGA που υπήρξατε μέλος του έφτασε σε ένα τέτοιο σημείο;

Τι να σας πω λυπάμαι. Από την άλλη νομίζω ότι δεν έρχεται ποτέ ξαφνικά κάτι μέσα σε μια μέρα .Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι που ευθύνονται γι’ αυτό δηλαδή θέλω να πω ξαφνικά στο ίσιωμα δεν έρχεται ο γκρεμός, υπάρχει μια κατηφόρα πριν που πρέπει να φρενάρεις.

Έχετε αποκτήσει αληθινούς φίλους μέσα από το επάγγελμα σας;

Ευτυχώς πολλούς. Ναι έχω  πολύ αξιόλογους ανθρώπους που τους  εκτιμώ πάρα πολύ τους σέβομαι και χαίρομαι που υπάρχουν στην ζωή μου. Είναι μύθος αυτά που λένε, νομίζω είναι λίγο παλιόμοδίτικο και δεν ενδιαφέρει και κανέναν να αναμασάμε αυτή την καραμέλα ότι σε αυτή την δουλειά  δεν υπάρχουν φιλίες, δεν υπάρχει αλήθεια και υπάρχει ίντριγκα και ψέματα . Ξέρω δουλειές που τρώγονται σαν τα σκυλιά και υπάρχει το  κουτσομπολιό και η φτήνια μόνο.  Λυπάμαι πολύ που υπάρχει αυτή φήμη. Όχι είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω πραγματικά ανθρώπους που θεωρώ φίλους μου και με θεωρούν και αυτοί και κρατάει χρόνια αυτό , έχοντας τους πάντα  με πολύ αγάπη στην καρδιά σου.

Λόγω του επαγγέλματος λείπετε αρκετές ώρες από το σπίτι σας , καταφέρνετε να συμπληρώνεται το κενό με την οικογένεια σας ;

Φυσικά γι ‘αυτό και μπορώ να επιλεγώ να μην σπαταλιέμαι σε δουλείες και ανθρώπους που δεν το αξίζουν, που δεν θα περάσω καλά, που δεν θα έχω και το χρόνο μου και που δεν έχει κανένα  νόημα να υπάρχω μέσα σε όλο αυτό . φυσικά και μπορώ να βρω χρόνο . Αυτό έχει και ένα κόστος βέβαια δεν μπορείς να δουλεύεις κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ και να έχεις και χρόνο για την οικογένεια σου, ευτυχώς μπορώ να επιλεγώ να έχω πολύτιμο χρόνο για την οικογένεια μου

Στην τηλεόραση θα σας ξαναδούμε;

Δεν το ξέρω αυτό, δεν έχω κάποια πρόταση για την τηλεόραση αυτή την στιγμή εύχομαι να γίνουν ωραία πράγματα και να έχω ενδιαφέρουσες προτάσεις και με χαρά να δεχτώ. Δεν έχω για τηλεοπτικά κάποια πρόταση .

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση