Πέμπτη , 28/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS REC: «Είμαστε από τα συγκροτήματα της οικονομικής κρίσης»

Συνέντευξη: Αργυρώ Αρβανίτη

Οι REC αποτελούν ένα από τα καλύτερα pop συγκροτήματα στην ελληνική δισκογραφική βιομηχανία μετρώντας πολλές επιτυχίες στο ιστορικό τους, αλλά και κατακτώντας πάντα τις πρώτες θέσεις των ραδιοφώνων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το 2010 έχουν καταφέρει να εντάξουν στο ενεργητικό τους πέρα από μεγάλες επιτυχίες και αρκετές αξιοζήλευτες συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.

Με βασικό πυρήνα του γκρούπ τον Άρη Λουμάκη αλλά και έχοντας στο πλάι του τον Μike Vasiliadi και την Xenia Evven ολοκληρώνεται ένα σχήμα που δεν φοβάται να τολμά, να ρισκάρει και να πειραματίζεται προκειμένου να δημιουργήσουν το τέλειο αποτέλεσμα σε μουσικό επίπεδο. 

Έχετε κυκλοφορήσει ένα νέο πολύ δυνατό single με τίτλο “Σώσε Με”. Μιλήστε μου γι΄αυτό.

Το “Σώσε με” είναι η πιο πρόσφατη δισκογραφική μας δουλειά, μια δουλειά που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους ως αποτέλεσμα. Και το ίδιο το single, αλλά και το videoclip αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τον κόσμο, το single μάλιστα μέχρι σήμερα διατηρεί υψηλές πτήσεις στο aiprlay chart και βρίσκεται στο Top10 των μεγαλύτερων ραδιοφώνων. Όσο για το κλίπ, μοιράζεται σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και αποτελεί και πηγή έμπνευσης από ότι έχουμε διαπιστώσει, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Σας έχουμε δει να αναμιγνύετε διαφορετικούς μουσικούς ήχους πετυχαίνοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Σας αρέσει να δοκιμάζεστε σε νέα ήδη μουσικής;

Φυσικά! Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Να πειραματιζόμαστε… Ο Άρης μπορεί να μείνει άπειρες ώρες στο στούντιο προσπαθώντας να βρει ένα unigue που θα χαρακτηρίζει κάθε φορά τα τραγούδια μας.

Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, αλλά ξεχωρίζουμε την Καίτη Γαρμπή

Έχετε συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής. Ποια συνεργασία έχετε ξεχωρίσει;

Εκείνη με την Καίτη Γαρμπή. Μοναδικός αυτοτελής άνθρωπος, με μια συγκλονιστική ενέργεια και με τεράστια αγάπη από όλο τον κόσμο. Δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοιο άνθρωπο στη δουλειά μας και ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε on stage με την Καίτη μας!

Αυτή την περίοδο σας βλέπουμε να εμφανίζεστε στο πλευρό του Ηλία Βρεττού στο Vertu Live Club. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ήταν μια πρόταση που έγινε από τον μάνατζερ του Ηλία. Ήξερε αυτό που κάνουμε και το ήθελε για το μαγαζί που φτιαχνόταν. Εμείς αμέσως δεχτήκαμε την πρόταση γιατί ξέραμε ότι ήταν αυτό που ίσως λείπει από την Αθήνα. Νομίζω ότι η επιλογή μας βγαίνει πιο πολύ μέρα με την μέρα σωστή.

 

Είμαστε από τα συγκροτήματα της οικονομικής κρίσης

Πριν βρεθείτε στο Vertu Live Club υπήρξαν αρκετές δουλειές και συναυλίες για εσάς. Καταφέρνετε να ξεχωρίζετε σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Τελικά η καλή δουλειά και η διάρκεια ανταμείβεται;

Φυσικά. Όπου σπαταλάς ενέργεια επιστρέφει. Εμάς είναι στο DNA μας οι συναυλίες, δεν μπορούμε χωρίς τον παλμό του κόσμου, την αγωνία του stage και τα ταξίδια. Είναι δύσκολα ναι, αλλά μην ξεχνάς είμαστε από τα συγκροτήματα της κρίσης. Δεν ξέρω αν υπήρχαμε πριν από 8 χρόνια πως θα μας φαινόταν τώρα.

Τα social media και το διαδίκτυο μας ανέδειξαν

Πώς διαχειρίζονται την εικόνα τους στα social media οι REC;

Με προσοχή, καλή αισθητική, ενναλακτικούς τρόπους και με κύριο συστατικό εμάς! Τα social media και το web μαζί με τα ραδιόφωνα είναι αυτά που μας ανέδειξαν. Στην αρχή δεν είχαμε ούτε τηλεοράσεις ούτε τίποτα. Από τα πρώτα μας βήματα δείξαμε ποιοί είμαστε στο κοινό το οποίο μας αγκάλιασε μέσα από τα social. Αυτό κάνουμε μέχρι και σήμερα.

Έτσι όπως πλασάρονται τα talent show λειτουργούν περισσότερο για τους κριτές παρά για τους διαγωνιζόμενους

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μόδα τα talent show και αρκετοί συνάδελφοι σας έχουν ρόλο κριτή. Ποιά είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό; Θα συμμετείχατε ποτέ σε κάτι παρόμοιο;

Άρης: Εγώ λέω να γίνουν μόδα και οι δισκογραφικές, τα stage, και οι συναυλίες και πολλά ακόμη ώστε όλα αυτά τα talents να βρουν μετά δουλειά. Έχω την αίσθηση πως με τον τρόπο που πλασάρονται όλα αυτά τα διαγωνιστικά τάλεντ σόου λειτουργούν περισσότερο για τους κριτές παρά για τους διαγωνιζομένους. Φυσικά και θα πήγαινα με χαρά να κάνω τον κριτή… αφού είπαμε είναι trend(hahahahahahaha)

Θεωρείτε ότι μπορούν να βοηθήσουν νέους καλλιτέχνες;

Μπορούν υπό όρους. Βασικό να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου. Πρέπει να σκέφτονται ότι το show είναι το μικρότερο από τα μεγάλα βήματα. Το μετά είναι αυτό που μετράει.

Την eurovision θα την σκεφτόσασταν;

Όχι! τουλάχιστον με το format που έχει το συγκρότημα σήμερα, δεν μας ενδιαφέρει.

Τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;

Βρισκόμαστε στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο μας single,ενώ παράλληλα συνεχίζουμε τις εμφανίσεις μας στο Vertu Live Club!Τα υπόλοιπα θα τα δείτε…

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση