Τρίτη , 16/04/2024

Σύλλογοι Τυφλών καταγγέλλουν Καμπουράκη – Χατζή και Σκαϊ για το σκετς της ντροπής – Η συγνώμη των παρουσιαστών

Σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ένα «σκετς» που έστησε ο Δημήτρης Καμπουράκης, το Σάββατο, στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» που παρουσιάζει με τον Τάκη Χατζή, στον ΣΚΑΪ.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης, με αφορμή μια επέμβαση στο μάτι που έκανε προ ημερών, εμφανίστηκε με μαύρα γυαλιά στην εκπομπή, προσποιούμενος τον τυφλό.

Στη συνέχεια, ο συμπαρουσιαστής του άρχισε να ψάχνει ψιλά για να δώσει στον… «επαίτη – τυφλό», με τον Δημήτρη Καμπουράκη να «κρυφοκοιτά» μετρώντας τα χρήματα.

Το συγκεκριμένο σκηνικό προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις με Συλλόγους Τυφλών να καταγγέλλουν το τραγικό αυτό περιστατικό.

Η εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» της Κυριακής ξεκίνησε με μια τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπουράκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, είπε ότι και η γυναίκα του είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, και πως ένιωσαν άσχημα και οι ίδιοι με το συμβάν.

«Εκανα ένα αυτοσαρκασμό και έγινε χαμός στα σόσιαλ» τόνισε ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι «είπαμε χίλια συγγνώμη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να κοροϊδέψουμε κανέναν, ειδικά τα άτομα με αναπηρία. […] Εκανα μια χοντράδα, τι άλλο να πούμε. […] Εγχειρισμένο μάτι ήταν, έγραψαν “τυφλώθηκε”, έκανα λίγη πλάκα, κακώς εκ του αποτελέσματος. Παρακαλώ να μην μας καταλογίσει κανείς πρόθεση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι στην εκπομπή ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Η τοποθέτηση του Τάκη Χατζή

Στο ζήτημα τοποθετήθηκε, ήδη από το Σάββατο, και ο Τάκης Χατζής.

Σε δική του ανάρτηση στο Twitter, ο δημοσιογράφος επισήμανε:

«Ειλικρινά ζητάω συγνώμη. Απλώς ο Δημήτρης έκανε μια επέμβαση στο μάτι και γι’ αυτό έβαλε τα μαύρα γυαλιά αυτοσαρκαζόμενος. Δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε κάποιον και πόσο μάλιστα τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Συγγνώμη εάν κάποιοι το εξέλαβαν διαφορετικά».

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …