Τρίτη , 19/03/2024

Τέσσερις στιλάτες χριστουγεννιάτικες ιδέες για κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Του: Άκη Τσακίρη

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, τότε είσαι σίγουρα από εκείνους που περίμεναν να γράψει το ημερολόγιό τους “Δεκέμβριος” για να στολίσουν το σπίτι τους με κάθε χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό, με σκοπό να μπουν στο λατρεμένο christmas mood που λατρεύουμε όλοι από παιδιά.

Πώς όμως θα στολίσεις φέτος το σπίτι σου για τα Χριστούγεννα. Πριν καν ξεκινήσεις, πρέπει να αποφασίσεις το style που θα ακολουθήσεις. Μην απορείς αν όντως στη διακόσμηση χωρίζουμε το κάθε αντικείμενο σε κατηγορίες. Κι όμως γίνεται. Για παράδειγμα, αν είσαι από εκείνους που λατρεύουν την minimal διακόσμηση, τότε δεν μπορείς να φορτώσεις με χριστουγεννιάτικα στολίδια κάθε μέρος του σπιτιού σου. Παράλληλα, αν το δέντρο σου είναι στολισμένο με μπάλες δύο χρωμάτων, το ίδιο μοτίβο θα πρέπει να ακολουθήσει και το υπόλοιπο σπίτι, είτε έστω με χρώματα που ταιριάζουν με αυτά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο μέρος που στολίζουμε για τα Χριστούγεννα είναι το σαλόνι. Και είναι απόλυτα λογικό, μιας και εκεί θα υποδεχθείς τους καλεσμένους σου για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Εκεί φυσικά, τοποθετείς και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Αν λοιπόν προτιμάς τον παραδοσιακό τρόπο για να διακοσμήσεις το σπίτι σου για τις γιορτές, κρέμασε τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι σου, στόλισε το δέντρο σου με diy στολίδια και πρόσθεσε μερικά κόκκινα φιογκάκια και κορδέλες γύρω από τα έπιπλα σου. Άκρως εορταστικό. Δεν νομίζεις;

Μην ξεχνάς πως οι εσωτερικές σκάλες του σπιτιού σου, μπορούν να γίνουν σίγουρα η απόλυτη διακοσμητική πρόταση. Αν το δέντρο σου είναι κοντά στις σκάλες, χρησιμοποίησε το ίδιο στυλ διακόσμησης, για να μην δημιουργείται πολύ “φασαρία” στην συνολική εικόνα. Μην κάνεις όμως καν την σκέψη να τις αφήσεις χωρίς έστω μία μικρή διακόσμηση, γιατί θα φαίνονται ψυχρές και άδειες.

Για την τραπεζαρία σου, έχουμε την καλύτερη επιλογή. Δημιούργησε την κατάλληλη διακόσμηση με τις DIY κατασκευές της εποχής. Μπορείς λοιπόν να στολίσεις διάφορα βαζάκια, με κορδέλες, κουκουνάρια, κλαδιά δέντρων ή ακόμη και μόνο με χρυσόσκονη και να τα χρησιμοποιήσεις είτε σαν διακοσμητικά είτε ως κηροπήγια.

Τέλος, άλλαξε τα πάντα σε όσα βλέπεις έξω από το παράθυρό σου και όσα βλέπουν εκείνοι που έρχονται να σου χτυπήσουν το κουδούνι μαζί με μία πιατέλα μελομακάρονα. Υπάρχουν τόσα πολλά αυτοκόλλητα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τα παράθυρα σου. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να φέρει αντίρρηση στο ότι πάντα τα καλύτερα θα είναι οι χιονονιφάδες. Τόνισε το χειμωνιάτικο τοπίο σου, με έναν διακοσμητικό αφρό που θα δώσει μία αίσθηση χιονισμένου παραθύρου στους επισκέπτες σου.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …