Τρίτη , 19/03/2024

Ταξίδι στις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης

Μπορεί κάθε φορά, οι χριστουγεννιάτικες αγορές να είναι πόλος έλξης για τις οικογένειες που κάνουν τα εορταστικά τους ψώνια, για τα ζευγάρια που ζητούν μία ρομαντική χριστουγεννιάτικη βόλτα στα μαγαζιά και για κάθε κάτοχο του instagram για μία όμορφη φωτογραφία, αλλά η Ευρώπη μπορεί να μας χαρίσει πραγματικά μοναδικές εικόνες.

Στο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας, πρώτο και καλύτερο είναι το Ζάγκρεμπ. Μία πόλη της Κροατίας που ψηφίστηκε για 3η συνεχή χρονιά ως η πρωτεύουσα με το ”European Best Christmas Market”. Η πρωτεύουσα της Κροατίας, κάθε χρόνο φορά τα γιορτινά της, στολίζει τους δρόμους της με τα χρωματιστά της λαμπιόνια και περιμένει να καλωσορίσει τους επισκέπτες της με τον πιο παραμυθένιο τρόπο. Με το τεράστιο ice park, τα πολύχρωμα σπιτάκια σε διαφορετικά σημεία της πόλης, τη μουσική και το χορό σε δρόμους και πλατείες, η πόλη μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε παραμύθι για όλη την οικογένεια αλλά και τους φίλους.

Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην προσθέσουμε στην λίστα μας και την Αυστρία. Εκεί, η πιο όμορφη πλατεία της Βιέννης, μεταμορφώνεται σε ένα γιορτινό χριστουγεννιάτικο χωριό, στο οποίο η μυρωδιά από τα μπισκότα στους φούρνους και τα μικρά περίπτερα στην πλατεία θα σε κάνει να θέλεις να περπατάς για ώρες στους πανέμορφα στολισμένους δρόμους της. Το ”Vienna Magic of Advent’, μεταμορφώνει κάθε χρόνο την πλατεία Δημαρχείου σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, ενώ αν η Βιέννη έχει την ικανότητα να είναι υπέρλαμπρη κάθε εποχή του χρόνου, αυτή την εποχή, φώτα και χρώματα γεμίζουν κάθε της γωνιά.

Γερμανία, δεν σημαίνει μόνο Άγκελα Μέρκελ. Τα Χριστούγεννα στην Γερμανία έχουν μία γλύκα που σε συναρπάζει. Ταξιδεύουμε λοιπόν μέχρι την Κολωνία, όπου για τους ρομαντικούς μία βόλτα δίπλα  στο Ρήνο επιβάλλεται, ενώ για εσένα που ψάχνεις το ταίρι σου ακόμη, μία είναι η λύση. Περπάτησε με ένα ψημένο και καραμελωμένο μήλο στο ένα χέρι και ένα ποτήρι ζεστό κρασί στο άλλο στα πολλά Christmas Markets της πόλης. Και πού ξέρεις; Λίγο το κρύο, λίγο οι πολυάριθμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές… κάποιος θα βρεθεί για να μοιραστείς την μαγεία των Χριστουγέννων.

Φυσικά και δε θα γινόταν να μείνει εκτός λίστας το Βέλγιο. Εκεί, στη μεγάλη πλατεία της πόλης, σε περιμένει μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη αγορά με το γιορτινό και φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της να κλέβει την παράσταση. Και για σένα που είσαι γλυκατζής, είναι ο ιδανικός προορισμός, μιας και κάθε Χριστούγεννα, η  η σοκολάτα ”ρέει” άφθονα παντού και  οι μυρωδιές και τα χρώματα του Christmas Market σε καλούν να διασκεδάσεις σε μία πόλη που μόλις βγήκε από μία άλλη πραγματικότητα της “Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων”.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …