Πέμπτη , 25/04/2024

Τα πιο ωραία μικρά καφέ στην Αθήνα – Κρυμμένα στέκια που ξεχωρίζουν

Κάθε φορά επιλέγουμε να κάτσουμε σε κάποιο μαγαζί ανάλογα με την κίνηση και τον κόσμο που έχει , αφού σε κανέναν δεν αρέσει να βρίσκεται σε ένα χώρο μόνος του. Συνήθως αυτά τα μαγαζιά είναι αρκετά μεγάλα , όμως αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο πιο ευχάριστο και εύκολο για γνωριμίες και παρέα είναι ένα μικρό στέκι; Εμείς βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα πιο μικρά και όμορφα κρυμμένα καφέ της Αθήνας.

Το Rabbit Hole στη Στοά των Εμπόρων Λέκκα 10-12, Σύνταγμα  θα μπορούσε να θεωρηθεί μια κουνελότρυπα σε στοά δεν υπάρχει κάποια τρελή επιγραφή παράμόνο έναν λαγό που σου δείχνει το σωστό δρόμο για έναν όμορφο και απολαυστικό καφέ αναζητώντας την Αλίκη των ονείρων σου . Μικρός και πολύ όμορφος διαμορφωμένος χώρος με αρκετά παραμυθένια στοιχεία που περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά πίνοντας τον καφέ σας .

Το Mojo μοιάζει με πέτρινη μονοκατοικία, όμως μέσα του κρύβει μια καταπράσινη όαση που σε εμπνέει να πάρεις φίλους και γνωστούς να απολαύσετε όχι μόνο τον καφέ σας αλλά και την μισή μέρα σας σε αυτό, αφού ξεχωρίζει με τα φυτεμένα δέντρα που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Θα το βρείτε Παπαδιαμαντοπούλου 36 Ιλίσια.

Από την άλλη έχουμε το Πανελλήνιον όπου περνώντας έξω από αυτό το καφενείο των Εξαρχείων, στην αρχή δεν σου κάνει κάτι εντύπωση. Αν όμως παρατηρήσεις μέσα από την τζαμαρία, θα δεις τους θαμώνες να πίνουν καφέ και να παίζουν σκάκι, αφού είναι ιστορικό στέκι βετεράνων σκακιστών. Γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό μικρό και χαριτωμένο γνωρίζοντας και νέα πρόσωπα αφού το μαγαζί τραβάει κυρίως φοιτητές που έχουν όρεξη για τα πάντα . Μαυρομιχάλη 16 Εξάρχεια.

Huge ένα μαγαζι όνομα και πράγμα , αφού το όνομα δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση με το εσωτερικό του μαγαζιού που είναι μια τρύπα χωρίς καμία υπερβολή. Έχοντας ελάχιστα τραπεζάκια στο εσωτερικό του και ένα μεγάλο μπαρ το huge υπόσχεται τις πιο όμορφες καλά κρατημένες μικρές στιγμές σας απολαμβάνοντας τις γεύσεις του. Λέκκα 10 Αθήνα. Για το τέλος σας άφησα ένα από τα πιο αγαπημένα και όμορφα μικρά καφέ της πόλης στην καρδιά των άνω Πατησίων.

Το Strange Fruit όπου θα το βρείτε Πατησίων 354 και θα καταφέρει μέσα σε δεύτερολεπτα να σας μαγέψει με την εντυπωσιακή και vintage αισθητική του σε χρώματα παστέλ. Είναι αρκετά μικρό αλλά πολύ μεγάλο σε ποικιλία και γεύσεις. Ίσως αποτελεί το τέλειο σημείο πέρα από την κολλητή και τους φίλους για καφέ με κάποιο νέο έρωτα ( αφού εκπέμπει αρκετό ρομαντισμό ) η ακόμα και για τελευταίες συναντήσεις δίνοντας στην σκυτάλη σε κάτι πιο όμορφο και δυνατό αφού το strage fruit γνωρίζει πολύ καλά πως να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα και σαν το σπίτι σου φέρνοντας σου γούρι.  Αν υπάρχει κάτι ακόμα να σας κερδίσει σε αυτό είναι το ευγενικό προσωπικό του και το γεγονός πως παρόλο που είναι μικρό διοργανώνει αρκετά party κρατώντας τα σαββατοκύριακα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Μένει μόνο να τα ανακαλύψεις και θα εκτιμήσεις την έννοια των μικρών καλαίσθητων χώρων… Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πρέπει να εκτιμάμε τα μικρά πράγματα στη ζωή γιατί πάντα προσδίδουν κάτι μεγάλο από πίσω τους .

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …