Τρίτη , 19/03/2024

Τι απαντάει στο Label News το περιβάλλον της Ιωάννας Πηλιχού που πρωταγωνιστεί στην σκοπιανή ταινία «Χλευάζοντας τον Χριστό» μετά τις αντιδράσεις για την σκοπιανή προπαγάνδα

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σκοπιανή ταινία με τίτλο «Mocking of Christ» (σ.σ Κοροϊδεύοντας τον Χριστό), που πρωταγωνιστεί η ελληνίδα ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού.

Πολλοί κάνουν λόγο ότι πρόκειται για μια ταινία που προωθεί την σκοπιανή προπαγάνδα για το όνομα «Μακεδονία» με πολλές ασάφειες και ιστορικά στοιχεία που δεν ευσταθούν κοροϊδεύοντας μάλιστα και την χριστιανική πίστη.

Από τα «πυρά» όσων αντιδρούν δεν γλίτωσε και η ταλαντούχα ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού, που είναι συμπρωταγωνίστρια στην σκοπιανή ταινία.

Στο σενάριο ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ο οποίος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός μετανάστης στη ΠΔΓΜ. Τελικά ο πατέρας , τον οποίο συναντά, σκοτώνεται από τους στρατιώτες του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού και το άψυχο σώμα του σταυρώνεται πέφτει σε μια μεγάλη πινακίδα που χωρίζει τα Σκόπια στα 2 και τα αστέρια της ΕΕ σχηματίζουν ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι του.

Το Label News μίλησε με το στενό περιβάλλον της Ιωάννας Πηλιχού μεταφέροντας μας τα εξής:

«Η Ιωάννα συμμετείχε στην συγκεκριμένη ταινία ως επαγγελματίας ηθοποιός και όχι ως πολιτικό πρόσωπο, παίζοντας έναν ρόλο. Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε έναν χρόνο πριν, δηλαδή πριν την συμφωνία για το όνομα «Μακεδονία». Η παραγωγή ζητούσε μια ελληνίδα ηθοποιό να ενσαρκώσει αυτόν τον ρόλο, η Ιωάννα ως επαγγελματίας ηθοποιός και καλλιτέχνης δέχτηκε την πρόταση ενσαρκώνοντας απλά έναν συγκεκριμένο ρόλο δίχως πολιτικές ή θρησκευτικές προεκτάσεις.»

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …