Παρασκευή , 29/03/2024

Το Διεθνές Top Model Νίκος Γιαννιός ανοίγει τα χαρτιά του στο Label News: “Στην Ελλάδα δεν έχει πέσει μόνο η αγορά της μόδας, αλλά και του στυλ”

Συνέντευξη: Άκης Τσακίρης

Χωρίς καμία αμφιβολία, τον θαυμάζουμε σε κάθε φωτογράφιση, θέλουμε να υιοθετήσουμε το style που παρουσιάζει στα εξώφυλλα που ποζάρει και σίγουρα ο γυναικείος πληθυσμός θα ήθελε να τον κάνει δικό του. Κάνουμε λοιπόν μία βόλτα στην Θεσσαλονίκη, παρέα με τον Νίκο Γιαννιό, για να τον γνωρίσουμε καλύτερα, να τον χειροκροτήσουμε για όσα έχει καταφέρει, αλλά και να αποκαλύψει τα όνειρά του.

Δεδομένου ότι είσαι μόλις 24 ετών, πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο αυτής της ηλικίας να διαχειριστεί έναν κόσμο που σίγουρα προσφέρει λάμψη και ίσως αναιρεί τις ισορροπίες;

Το μυστικό είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες στο μυαλό σου και την προσωπικότητα που είχες πριν ξεκινήσεις. Εξάλλου, εμένα η δουλειά μου και οι ευθύνες που φέρει με βοήθησαν να ωριμάσω. Το καλύτερο που έχει να κάνει ένας νέος, είναι ότι και εγώ. Να το παλέψει μόνος του και να μην περιμένει. Για παράδειγμα, εγώ ξεκίνησα όταν ήμουν σε μία παραλία της Χαλκιδικής με τους γονείς μου και με ανακάλυψε μία σκάουτερ από την Τσεχία και μου έκανε την πρόταση να συνεργαστούμε. Από εκεί και πέρα ήταν στο χέρι μου για να μην σταματήσουν, όπως και έγινε. Λίγο αργότερα, παράλληλα με το στρατιωτικό μου, έκανα φωτογραφίσεις για το team models στη Θεσσαλονίκη.

Κάθε χώρα έχει την δική της μόδα και τον δικό της τρόπο που “χρησιμοποιεί” τα μοντέλα

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησες και τα ταξίδια λόγω δουλειάς, πολύ νωρίς. Αν δεν κάνω λάθος, στα 19 σου χρόνια, ήταν η πρώτη σου δουλειά στο εξωτερικό.

 Ναι, για πρώτη φορά συμμετείχα σε ένα κάστινγκ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα όταν ήμουν 19 χρονών. Και όλα ξεκίνησαν ξαφνικά από το facebook, όταν μία σκάουτερ είδε τις φωτογραφίσεις μου και μου πρότεινε να κάνω αυτό το ταξίδι. Στη συνέχεια όμως ήρθαν και άλλα, περισσότερα ταξίδια, όπως η Κωνσταντινούπολη, στην οποία φωτογραφήθηκα για πολλά περιοδικά, αλλά και διαφημιστικές καμπάνιες, το Λονδίνο, το Παρίσι και η Αμερική.

Από τις χώρες και πόλεις που ανέφερες παραπάνω, τί ξεχωρίζεις περισσότερο από τα ταξίδια σου σε σχέση με τη μόδα, αλλά και την δουλειά ενός μοντέλου;

Κάθε χώρα έχει την δική της μόδα και τον δικό της τρόπο που χρησιμοποιεί, ας μου επιτραπεί ο όρος, τα μοντέλα. Ας πούμε το Λονδίνο θεωρείται high fashion, το Παρίσι διαθέτει την υψηλή ραπτική, η Κωνστανιντούπολη θυμίζει πολύ την Ελλάδα σε κάθε βήμα δουλειάς και η Αμερική έχει μία αγορά που πιάνει τα πάντα, σε κάθε γωνιά της.

Σε ποιά χώρα από αυτές που έχεις ήδη γνωρίσει θα ήθελες να μείνεις μόνιμα για να εργαστείς, αν όχι στην Ελλάδα;

Και στην Ελλάδα θα συνεχίσω να εργάζομαι, αλλά η Ελλάδα έχει περιοριστεί πολύ πια. Ευτυχώς υπάρχουν επαγγελματίες που προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά στην Ελλάδα δεν μπορείς να κάνεις την διαφορά όταν φωτογραφίζεσαι για την μόδα, μιας και όλα έχουν γυρίσει στο street style. Συνεπώς, στην Ελλάδα δεν έχει πέσει μόνο η αγορά της μόδας, αλλά και του style. Δεν έχει άποψη πια στο ντύσιμο στην Ελλάδα και φυσικά γι’αυτό φταίει η οικονομική κρίση, η οποία έφερε την ημέρα που όλοι φορούν τα ίδια και θα αρκεστούν σε ένα απλό t-shirt. Θα μου άρεσε πιο πολύ, ο καθένας να έχει το δικό του ντύσιμο, να βγάζει την δική του προσωπικότητα μέσα από τα ρούχα. Κάτι το οποίο προσπαθώ να κάνω εγώ μέσα από τις φωτογραφίσεις μου και το έζησα και στην Κωνσταντινούπολη όπου σίγουρα θα έμενα εκεί μόνιμα, μιας και νιώθεις Ελλάδα, νιώθεις Ευρώπη, νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στην πηγή των καταστάσεων.

Το Λονδίνο είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά. Εκεί ανακαλύπτεις όλες τις φυλές του κόσμου και τις τάσεις της μόδας. Ο,τι τρελό γεννά η παγκόσμια μόδα είναι λονδρέζικο και μου αρέσει να το ακολουθώ

Θέλω οπωσδήποτε να μας πεις για το νέο σου συμβόλαιο που υπέγραψες με την Mysore Model, αλλά πριν από όλα πες μας εσύ που βλέπεις το δικό σου μέλλον.

Η αλήθεια είναι πως το συμβόλαιό μου με την Mysore Models έγινε τριετές και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό μιας είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μία υπέροχη συνεργασία, αλλά το μέλλον μου είναι σίγουρα στο Λονδίνο. Έχω ήδη τα γραφεία μου εκεί και αναλόγως την περίοδο θα συνεργάζομαι με το κατάλληλο γραφείο και την κατάλληλη πόλη. Το Λονδίνο είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά. Εκεί ανακαλύπτεις όλες τις φυλές του κόσμου και τις τάσεις της μόδας. Ο,τι τρελό γεννά η παγκόσμια μόδα είναι λονδρέζικο και μου αρέσει να το ακολουθώ.

Οι γυναίκες σε αναγνωρίζουν στο δρόμο; Σε φλερτάρουν; Θέλουν να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί σου ή απλά σκέφτονται πως θα τις απορρίψεις;

Με αναγνωρίζουν στο δρόμο και με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό. Θαυμάζουν την πορεία μου στον χώρο, αλλά δεν το καταλαβαίνω γιατί το ζω. Δέχομαι το φλερτ, αν και οι περισσότερες που γνωρίζουν για τη δουλειά μου και τα ταξίδια που δεν σταματούν, φοβούνται αρκετά να με φλερτάρουν ή και να βγουν ένα ραντεβού μαζί μου. Θεωρώ τον εαυτό μου κυνηγό και θέλω η σύντροφός μου να ταξιδεύει μαζί μου.

Σου συνέβει αυτό με κάποια από τις σχέσεις σου;

Φυσικά. Η σχέση που είχα παλιότερα ταξίδευε μαζί μου. Και είναι πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα, μιας και όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό και έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου, αισθάνεσαι σαν να έχεις μαζί σου την οικογένειά σου και την αγάπη που σοου προσφέρει.

Είσαι μόνος αυτή την περίοδο; Και αν ναι, συνέβη από επιλογή ή έτυχε;

Είμαι μόνος αυτή την περίοδο, αλλά μάλλον ήταν επιλογή μου, μιας και έριξα όλο το βάρος της καθημερινότητάς μου στη δουλειά μου, μιας και ακόμη και εδώ στην Θεσσαλονίκη, δεν σταματάω να εργάζομαι αφού βοηθάω τον πατέρα μου στο Studio Uomo, μιας και κατέχει την καλύτερη ανδρική ένδυση στην συμπρωτεύουσα, με πολύ καλές μάρκες και είμαι εδώ. Όταν είμαι στην Ελλάδα, μου αρέσει να βοηθάω πιο πολύ τον πατέρα μου. Ίσως και γι’αυτό εδώ και καιρό είμαι μόνος μου.

Χωρίς αμφιβολία, κάθε μοντέλο περιποιείται τον εαυτό του στο έπακρο για να είναι πάντα 100% τέλειος. Είσαι μόλις 24. Σε έχει κουράσει καθόλου;

Κοίταξε να δεις, συμβαίνει πολλές φορές μετά από κάποιες φωτογραφίσεις ή όταν έχω επιστρέψει από το εξωτερικό να θέλω μία ή δύο μέρες να μην ασχοληθώ με τον εαυτό μου. Αλλά γενικότερα είμαι ένας άνθρωπος που θα περιποιηθεί σχολαστικά την εμφάνισή του γιατί θεωρώ πως αυτή είναι που μεταδίδει την προσωπικότητα και τα vibes στους γύρω μας. Όπως και πολλές φορές θεωρούν πως κάθε μοντέλο νοιάζεται μόνο για την πλουσιοπάροχη ζωή. Ναι, όταν έχω λεφτά από τη δουλειά μου θέλω να περνάω καλά με τους ανθρώπους της ζωής μου, αλλά είμαι τόσο απλός που μπορώ να γίνω ένας καθημερινός άνθρωπος που δεν έκανε ποτέ εξώφυλλα.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση