Πέμπτη , 18/04/2024

Το καλά νέα της ημέρας: H Οικονομική Κρίση μας έκανε να διαβάζουμε και πάλι βιβλία

Μπορούν ,άραγε, μερικές σελίδες να αποτελέσουν έναν μικρό κόσμο, παράλληλο από αυτόν τον οποίο ζούμε; Μπορούν λίγες λέξεις στη σειρά να σε ταξιδέψουν σε μια ιστορία που εσύ έχεις την δύναμη να επιλέξεις;

Αν αφεθείς στη μαγεία του βιβλίου όλα μπορούν να συμβούν. Άν πιστέψεις στη δύναμη των σελίδων δεν θα νιώσεις ποτέ μοναξιά. Γιατί ένα βιβλίο είναι κάτι παραπάνω από ένα αντικείμενο στα χέρια σου. Ένα βιβλίο μπορεί να γίνει φίλος, σύντροφος και συνοδοιπόρος στη ζωή σου. Αρκεί να ανοίξεις το εξώφυλλο και να χαθείς μέσα του.

Μπορεί να εφευρέθηκαν πολλά που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το αυθεντικό χαρτί του βιβλίου και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανακαλυφθούν κι άλλα, όμως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την αίσθηση που σου προσφέρει η αφή του σκληρού εξωφύλλου και τη μυρωδιά που αφήνει καθώς γυρνούν οι σελίδες.

Όλα αυτά τα ταξίδια που απλόχερα λίγες σελίδες μπορούν να σου προσφέρουν χωρίς να ζητήσουν ανταλλάγματα δεν μπορεί κανένας ψηφιακός κόσμος και καμία φωτεινή οθόνη να αντικαταστήσει.

Ένα βιβλίο δεν είναι μόνο πηγή γνώσης όπως πολλοί πιστεύουν, όπως άλλωστε μας μαθαίνουν από τη πρώτη στιγμή που το πιάνουμε στα χέρια μας. Δεν είναι μόνο κενή ιστορία και τυποποιημένες, στοιβαγμένες στη σειρά λέξεις.

Ένα βιβλίο είναι ένα μαγικό κουτί σκέψεων και εμπειριών ενός ανθρώπου που θέλησε να κάνει μια αληθινή και δημιουργική συζήτηση με όλους όσους διψούν για ζωή και γνώση. Γιατί εκει βρίσκεται το πραγματικό νόημα της γνώσης.

Το πραγματικό νόημα του βιβλίου που για όσους κατάφεραν να κάνουν την ανάγνωση του τρόπο ζωής και άφησαν την μαγεία του να τους αγγίξει είδαν την ζωή τους από μια διαφορετική οπτική γωνία. Κι αυτό γιατί πάντα έβλεπαν ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους.

Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, όμως ένας σιωπηλός φίλος μπορεί να σου κάνει συντροφιά όταν κανείς δεν θα είναι εκεί, να σε συμβουλεύσει όταν θα βρεθείς σε σταυροδρόμι, να σου ανοίξει τα μάτια και τους ορίζοντες, να σου μάθει να αγαπάς.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …

Αφήστε μια απάντηση