Σάββατο , 20/04/2024

Το μεγάλο ατού της εποχής μας, να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις υπάρχουσες καταστάσεις

Πόσες συζητήσεις έχεις κάνει και πόσα είναι τα βράδια που έχει ξενυχτίσει προσπαθώντας να δώσεις απάντηση στο ερώτημα «αλλάζει ο άνθρωπος;». Όσο κι αν τα ζυγίζεις, όσο κι αν προσπαθήσεις το πιθανότερο είναι να μείνεις με την απορία.

Γιατί ενώ βαθιά μέσα σου ξέρεις ακόμη και από τον ίδιο σου τον εαυτό ότι βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας είναι αδύνατον να μεταβληθούν, εσύ συνεχίζεις να αμφιταλαντεύεσαι. Τι είναι όμως πραγματικά αυτό που συμβαίνει;

Οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να λειτουργούμε και να αντιδρούμε ασυνείδητα σε πολλές καταστάσεις με έναν τρόπο που πιθανότατα δεν αντικατοπτριζεί τον χαρακτήρα μας αλλά αυτό που θέλουμε να προβάλλουμε στο περιβάλλον μας.

Έτσι, λοιπόν,  είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί ισορροπία σε οποιαδήποτε σχέση στη ζωή μας. Όμως πόσο αληθινή είναι αυτή η ισορροπία και το κυριότερο πόσο μπορεί να διαρκέσει; Η απάντηση αυτονόητη. Όταν δεν είσαι ο εαυτός σου δεν μπορείς να χτίσεις πραγματικές σχέσεις και φυσικά να είσαι ευτυχισμένος.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και το μόνο σίγουρο είναι πως απόλυτη ταύτιση χαρακτήρων φυσικά και δεν μπορεί να υπάρξει. Ο άνθρωπος αλλάζει. Μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως την περίσταση και με το πέρασμα του χρόνου να αντιδράει διαφορετικά σε διάφορες καταστάσεις.

Ωστόσο, από την αντίληψη στην συνειδητοποίηση, από την συνειδητοποίηση στην γνώση και από την γνώση στο αποτέλεσμα ο δρόμος είναι μακρύς και τις περισσότερες φορές ατελείωτος. Γι’ αυτό το σημαντικό είναι να μην χρειαστεί να μπούμε στην διαδικασία να κάνουμε τεράστιες αλλαγές αλλά να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχα «πιστεύω» με εμάς. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μικρές αλλαγές δεν χρειάζονται. Εξάλλου, ο άνθρωπος μπορεί να μην έχει την ικανότητα να αλλάξει όμως σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί.

Η γνώση αποτελεί το πρώτο βήμα για την αλλαγή όμως δυστυχώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπαίνουν στην ομολογουμένως επίπονη διαδικασία να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να βελτιωθούν. Συμπέρασμα; Τα αποτελέσματα έπειτα από κάθε είδους επίπληξη επιφανειακά και η επιβεβαίωση του ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, απλώς προσαρμόζεται.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση