Τρίτη , 19/03/2024

Το «Σπίτι του Αθλητή» βγάζει Έλληνες Παγκόσμιους Πρωταθλητές! Ο 16χρονος Νίκος Ντούνιας στα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παίδων, ξεχώρισε και κέρδισε χάρη στον μη κερδοσκοπικό σύλλογο που «αγκαλιάζει» τους αθλητές!

Ο Νίκος Ντούνιας, ο 16χρονος πρωταθλητής στην ελληνορωμαϊκή πάλη έχει καταφέρει με πολύ σκληρή δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνει, να κατακτήσει τις πρώτες θέσεις σε αρκετά αγωνίσματα όπου πήρε μέρος. Ξεκίνησε να ασχολείται με την ελληνορωμαϊκή πάλη ακολουθώντας τα βήματα των γονιών του που είναι επίσης αθλητές. Μέσα στο 2018 βγήκε πρώτος σε αρκετούς αγώνες, όπου κάθε πρωτιά για τον ίδιο ήταν ξεχωριστή με την μεγαλύτερη ευχαρίστηση του τα μετάλλια που έφερε στην ιδιαίτερη πόλη του την Χαλκίδα.

«Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί της ηλικίας μου να ασχοληθεί με την πάλη. Σε κάθε άθλημα χρειάζεται θυσίες έτσι και στην πάλη όταν σου λένε οι φίλοι πάμε για καφέ και εσύ θα πρέπει να απαντήσεις, δεν μπορώ έχω προπόνηση, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και οι ατελείωτες ώρες της προπόνησης.»

Δυστυχώς όμως τίποτα δεν είναι τόσο ρόδινο όσο νομίζουμε. Η κρίση χτυπάει σε όλα τα επαγγέλματα και σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε έξω από αυτό τον αθλητισμό. Ο κάθε αθλητής σήμερα πληρώνει μόνος του τα έξοδα του, αφού δεν υπάρχει βοήθεια από την ομοσπονδία και την πολιτεία.

Ύστερα από αυτές τις δυσκολίες δημιουργήθηκε «Το σπίτι του αθλητή» ένας σύλλογος που έχει ως βασικό του στόχο τη βοήθεια, οικονομική και μη, αθλητών που τη χρειάζονται πραγματικά. Με λίγα λόγια αναζητάει εταιρίες και πρόσωπα τα οποία μπορούν με την χορηγία τους να βοηθήσουν τους Έλληνες αθλητές που θα φέρουν διακρίσεις στην χώρα μας.

Ο Νίκος Ντούνιας δέχτηκε την οικονομική στήριξη από «Το σπίτι του αθλητή» προκειμένου να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων στην Κροατία που διακρίθηκε φτάνοντας μέχρι την τελική φάση των αγωνισμάτων.

Δέχτηκα την οικονομική ενίσχυση από το σπίτι του αθλητή και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω, καθώς ο στόχος τους είναι να βοηθάνε Έλληνες αθλητές να βγαίνουν σε αγώνες στο εξωτερικό”.

Ο ίδιος δεν δίστασε να ομολογήσει πως αυτό που ονειρεύεται για την καριέρα του είναι ένα μετάλλιο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες με το «Σπίτι του αθλητή» να είναι ανιδιοτελείς αρωγός σε κάθε του βήμα!

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …