Παρασκευή , 19/04/2024

Το συγκινητικό τραγούδι της Κυριακής Κοτζιάπαση από το VOICE, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του bullying (VIDEO)

Η καλλίφωνη Κυριακή Κοτζιάπαση που γνωρίσαμε μέσα από το VOICE και το κίνημα κατά του σχολικού εκφοβισμού Be You ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Μαζί κυκλοφόρησαν πριν λίγη ώρα το τραγούδι “Ο κόσμος που ονειρεύτηκα” που μιλά κατά του bullying με αφορμή τηn ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού.
Η Κυριακή απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις με αφορμή το συγκεκριμένο τραγούδι το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω για πρώτη φορά μέσα από το LabelNews.
 Πώς προέκυψε η συνεργασία με το be you;
Είχα συναντηθεί με το δημιουργό της BeYou , τον Τζιμ Βαρούνη, ο οποίος το είχε στο μυαλό του σαν ιδέα. Μ’ άρεσε σαν θέμα και γενικά τα κοινωνικά και του είχα πει ναι!
Πώς νιώθεις που είσαι η τραγουδίστρια του επίσημου ακούσματος κατά του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα;
Εννοείται πως είμαι πολύ χαρούμενη που βοήθησα και εγώ μέσα από την μουσική μου. Και πιστεύω είναι μόνο η αρχή για αυτό.
Είχες πέσει ως μαθήτρια θύμα bullying ή έχεις βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο;
Η αλήθεια είναι πως σίγουρα όλοι μας έχουμε ζήσει ένα τέτοιο συμβάν. Ευτυχώς η μνήμη μου έχει διαγράψει τις κακές στιγμές. Από όσο θυμάμαι όμως πάντα προσπαθούσα να αποφεύγω τοξικούς ανθρώπους. Αυτοί θέλουν περισσότερη αγάπη από αυτόν που το δέχεται το bullying! Όμως λαμβάνω μηνύματα όπου παιδιά μοιράζονται μαζί μου κάποια προβλήματα και δίνω τη δική μου συμβουλή που είναι πάντα τόσο απλή. Θα υπάρξουν στιγμές αδυναμίας, στιγμές που ίσως να χάσουμε την πίστη στο εγώ μας. Παρ’ όλα αυτά να δίνουνε αγάπη στον εαυτό μας , να τον αγκαλιάζουμε για να μπορούμε να μην εκθέσουμε τις δικές μας ανασφάλειες με μίσος σε κάποιον άλλον.
 
Είναι στόχος σου να περνάς μηνύματα μέσα από τη μουσική σου;
Θα σου είμαι ειλικρινής. Μεγάλωσα με ηθικές αξίες από την οικογένειά μου, υποστηρίζοντας το δίκαιο , αγαπώντας την διαφορετικότητα και αποδέχοντας τον άνθρωπο όπως είναι. Με αυτό βαδίζω μέχρι τώρα. Εννοείται όταν βλέπω πως άτομα υποφέρουν ψυχολογικά θα με «ταράξει». Είναι η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο. Θαυμάζω πολλοίς καλλιτέχνες που έχουνε γράψει για κοινωνικά θέματα όπως ο Michael Jackson. Το μήνυμα έχει δοθεί από πολλά χρονιά πριν: «Imagine all the people living life in peace». 

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …