Πέμπτη , 25/04/2024

Το Σύνδρομο της Κατάθλιψης μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών – Δες πώς μπορείς να νοιώσεις καλύτερα και να προσαρμοστείς και πάλι εύκολα στην καθημερινότητα

Τα συναισθήματα και οι εικόνες που συνήθως έρχονται στο μυαλό μας στο άκουσμα της λέξης «διακοπές» είναι ξεκούραση, χαλάρωση, απομάκρυνση από τη ρουτίνα και τα προβλήματα, ιδανικά τοπία και συντροφικότητα ή οικογενειακή θαλπωρή.

Για τον καθένα από εμάς οι εικόνες, οι συνθήκες, οι προτιμήσεις διαφοροποιούνται, ενώ μιλάμε πάντα για μοναδικές και ξεχωριστές προσωπικότητες, όμως η ανάγκη για ξεκούραση και εναλλαγή καθημερινών δραστηριοτήτων χαρακτηρίζει τους περισσότερους. Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντικό, η έννοια των διακοπών να τηρείται και να εφαρμόζεται.

Το σώμα, το πνεύμα και η ψυχή έχουν ανάγκη τη διακοπή των έντονων ρυθμών λειτουργίας, ώστε να ξεκουραστούν, να αποστασιοποιηθούν και να επανέλθουν με όρεξη και κουράγιο στην πραγματική δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει ο κάθε άνθρωπος στα επαγγελματικά του η οπουδήποτε αλλού.

Επιστρέφουμε λοιπόν πίσω στη δουλειά, στις υποχρεώσεις, στο πρόγραμμα της οικογένειας, που άλλωστε διαρκεί και όλο το χρόνο με μια μελαγχολία να μας  διακατέχει μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Τι είναι αυτό όμως που πραγματικά νιώθουμε κάθε φορά που γυρίζουμε στους κλασσικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μας, ύστερα από μια περίοδο γεμάτη από πολλά μπάνια, ξέφρενα πάρτι, κοκτέιλ , βόλτες και ότι άλλο περιλαμβάνει μέσα το καλοκαίρι μας;

Σίγουρα έχουμε μια πολύ κακή διάθεση, μια αίσθηση απογοητεύσεις που πέρασε ο καιρός τόσο γρήγορα και πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στην πόλη. Έχουμε ένα αίσθημα κόπωσης και δυσκολία συγκέντρωσης σ ´αυτά που έχουμε να κάνουμε , μια θλίψη, μια απάθεια, ένα  έντονο αίσθημα νοσταλγίας από τις όμορφες παράλιες  που λιαζόμασταν πριν λίγες μέρες, μια δυσκολία ώστε να βάλουμε σε μια σειρά τις σκέψεις μας και τις δουλειές μας, με λίγα λόγια περνάμε μια μικρή κατάθλιψη για όσα αφήσαμε πίσω μας.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, είμαστε πίσω στην καθημερινότητα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό βγαίνοντας από το σπίτι , κάνοντας λίγη γυμναστική, συναντώντας τους δικούς μας ανθρώπους για να περάσουμε όμορφες στιγμές και σχεδιάζοντας το επόμενο ταξίδι μας ή αρχίζοντας να αποταμιεύουμε για αυτό, βάζοντας στην άκρη κάποια χρήματα κάθε εβδομάδα που θα μας δίνει κουράγιο και ανυπομονησία ώστε να περνάν οι μέρες πιο ευχάριστα και γρήγορα.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …