Παρασκευή , 19/04/2024

Το LABEL NEWS προτείνει: 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο – Η Καλύτερη εξόρμηση για την Κυριακή μας

Το 46ο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο τρίπτυχο ‘Βιβλιο- Θέατρο- Κινηματογράφος’ και φέτος διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef, την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Το φετινό Φεστιβάλ αναγνωρίζει την συνδρομή και τον ρόλο του βιβλίου στη θεατρική σκηνή και στην μεγάλη οθόνη και κατά πόσο τις έχει εμπλουτίσει.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
«Η ΕΡΤ και η συμβολή της στο Βιβλίο, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο», εκδήλωση ΕΡΤ.

« -Τι διαβάζετε, Κύριε μου;
– Λόγια, λόγια, λόγια……… », εκδήλωση Εθνικού Θεάτρου.

«Από τη σελίδα στη σκηνή και ο ρόλος ενός κρατικού θεάτρου σε μια εποχή αλλαγών», εκδήλωση Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

«Θέατρο Τέχνης – Έλληνες θεατρικοί συγγραφείς τα τελευταία 30 χρόνια», εκδήλωση Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν.

«Βιβλίο, Κινηματογράφος και κινηματογραφική εκπαίδευση», εκδήλωση Σ.ΕΚ.Β.

Ο πολιτισμός και η παιδεία που προσφέρεται μέσα από αυτά θα γιορταστεί με σειρά εκδηλώσεων από τη 1η έως τις 17 Σεπτεμβρίου, στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου. Εκτός των εκδηλώσεων που θα διοργανώσουν καθένας από τους συνεργαζόμενους φορεί, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και αφιερώματα στον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη με τίτλο ‘Νίκος Καζαντζάκης. Θεατρικός, τηλεοπτικός, κινηματογραφικός’ , καθώς και στην επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση και τη σχέση της με το βιβλίο, ως έμπνευση για συγγραφείς και κινηματογραφιστές.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή Γιώργου Χρήστου. Η γιορτή του πολιτισμού και την πνευματικής καλλιέργειας εγκαινιάζεται επίσημα στις 4 Σεπτεμβρίου στις 20.00 η ώρα.

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …