Τετάρτη , 24/04/2024

Το Label News σας παρουσιάζει τους πιο ρομαντικούς και οικονομικούς προορισμούς στην Ελλάδα για διακοπές τα Χριστούγεννα – Πόσο θα σας κοστίσει;

Του Άκη Τσακίρη 

Αν είσαι και εσύ από τους ανθρώπους που προγραμματίζουν από νωρίς τις διακοπές τους, τότε σίγουρα έχεις κάνει ένα μικρο research για τις καλύτερες προσφορές και προτάσεις Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Χωρίς αμφιβολία, δεν είναι καθόλου νωρίς, μιας και τα περισσότερα πακέτα διακοπών για την συγκεκριμένη περίοδο είναι σε αρκετά λογικές τιμες και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα over booking.

Το Label News σου κάνει το δικό του δώρο Χριστουγέννων παρουσιάζοντας τις καλύτερες και πιο οικονομικές προτάσεις για τις επερχόμενες διακοπές σου. Σίγουρα θα θες να πας κάπου ορεινά και γραφικά. Το προβλέψαμε και αυτό για εσένα. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζονται πολλά για να μετατραπεί ένα ορεινό χωριό στο απόλυτο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό. Ξύλα στο τζάκι, καλό φαγητό και ίσως και λίγο χιόνι, είναι ότι πρέπει.

Μέτσοβο. Δεν γινόταν η πρώτη μας στάση να μην ήταν εδώ. Τα Χριστούγεννα, το φημισμένο “βλαχοχώρι” φορά τα γιορτινά του και περιμένει να σε υποδεχθεί μετα ψητά κρεατικά του στο τζάκι και δίπλα σου το κόκκινο φλογερό Αβέρωφ. Τα χιονισμένα δέντρα, τα πετρόχτιστα σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για εσένα και την παρέα σου. Κλείσε λοιπόν σύντομα ένα δωμάτιο στα καλύτερα καταφύγια της περιοχής. Όπως στον ξενώνα “Αγώγι” απέχει 100μ. από το Μέτσοβο και 11χλμ. από τη λίμνη Πηγών και είναι η καλύτερη επιλογή για ρομαντικές εορταστικές διακοπές, αλλά και ίσως η πιο οικονομική, μιας και για 4 βράδια σου προσφέρει κυριολεκτικά ότι ζητήσεις, μόνο με 360€. Η θέα από τις βεράντες του ξενοδοχείου θα σε συναρπάσει, ενώ δεν θα δυσκολευτείς καθόλου με την μετακίνησή σου, μιας και το ξενοδοχείο μπορεί να σου προσφέρει μέχρι και μετακίνηση προς και από το χιονοδρομικό κέντρο.

Αν θέλεις να ζήσεις την εκδοχή της απόλυτης χριστουγεννιάτικης πολυτέλειας, τότε απλά πρέπει να ακολουθήσεις τον δρόμο για το άλλοτε ερειπωμένο χωριό “Άγιος Αθανάσιος”. Εκεί που τα παλιά σπίτια έγιναν ξενώνες και ξενοδοχεία που φιλοξενούν χιλιάδες επισκέπτες και στρώνουν τα καλύτερα τραπέζια για ένα αξέχαστο ρεβεγιόν. Πρόκειται ίσως για το πιο κοσμικό προάστιο του Καϊμακτσαλάν με ένα από τα καλύτερα καταφύγια να σε περιμένει να το ανακαλύψεις και δεν είναι άλλο από το Montecristo Chalet. Βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το χωριό, ενώ κάθε δωμάτιο έχει το δικό του τζάκι και μία απίστευτη θέα που θα σε κάνει να την χαζεύεις για ώρες. Το κατάλυμα σάς υποδέχεται με ένα παραδοσιακό ποτό κι ένα σπιτικό γλυκό, ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το πόσα θα πληρώσεις. Το Montechristo Chalet σκέφτεται συνεχώς τους επισκέπτες του και αυτή τη στιγμή, ένα εορταστικό τετραημερο με full ανέσεις, ανέρχεται στα 520€.

Μονεμβασιά. Εκεί που ο καιρός ειναι γλυκός ακόμη και τον χειμώνα. Εδώ δεν θα ταξιδέψεις για να ζήσεις Χριστούγεννα γεμάτα χιόνι, σκι και τσουχτερό κρύο. Στην Μονεμβασιά θα κάνεις ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν. Σαν ένα μικρό δώρο που μπορείς να κάνεις σε εσένα και την παρέα σου για τα Χριστούγεννα. Με μόνους ήχους τα κύματα που χαϊδεύουν τα αδιαπέραστα τείχη και τον αέρα του Μυρτώου να σου ανακατεύει τα μαλλιά, θα μπορούσε να αναδειχθεί σαν Νο1 εναλλακτικός προορισμός για τις φετινές γιορτές. Θα περπατήσεις σε ρομαντικά πλακόστρωτα θα περιηγηθείς σε αιωνόβιες εκκλησίες και θα απολαύσεις αμέτρητα αμυγδαλωτά. Μην ξεχάσεις λοιπόν, να κάνεις την κράτησή σου στο Malvasia Traditional Hotel. Πετρόχτιστες μονάδες με θέα στην χειμερινή θάλασσα σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις, 18 λεπτά με τα πόδια από την παραλία. Τί άλλο να ζητήσει κανείς; Η αγάπη σου για την θάλασσα δεν πρόκειται να υποχωρήσει και τον χειμώνα, όπως και τα χρήματά σου από το πορτοφόλι σου, μιας και μπορείς ακόμη και σήμερα, να κλείσεις με την παρέα σου το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι σου, με τελική τιμή στα 400€ για τέσσερις αξέχαστες ημέρες. Ετοιμάσου για ένα ρεβεγιόν που δεν θα θέλεις να τελειώσει.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …