Παρασκευή , 29/03/2024

Το Survivor «κλείνει» μαγαζιά – Απογοητευμένοι οι καταστηματάρχες σε cafe και bar που ψάχνουν τους πελάτες με το «μικροσκόπιο» κάθε βράδυ που προβάλλεται το ριάλιτι – «Όλοι οι νέοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους μπροστά από την tv» απαντούν στο Label News

Πιστεύετε πως δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτήν την χώρα που έχει πρόσκληση για βραδινή έξοδο, αλλά αποφασίζει να κάτσει στο σπίτι και να δει Survivor; Κι όμως, σήμερα θα σας αλλάξουμε τον κόσμο, γιατί έκει έξω υπάρχουν άνθρωποι που αποκλείουν τον έξω κόσμο, μιας και το πασίγνωστο reaility επιβίωσης, κάθε βράδυ έρχεται να τους κρατήσει συντροφιά.

Σίγουρα κάποιοι από εμάς έχουν ακούσει την απάντηση: “Δεν μπορώ να βγω απόψε. Έχει Survivor.”, από τους φίλους τους και φυσικά έκλεισαν το τηλέφωνο σε δευτερόλεπτα. Και είναι η αλήθεια. Μία τεράστια μερίδα ανθρώπων έχει ξεχάσει πώς είναι να βγαίνει έξω για μία βόλτα, για έναν καφέ ή ένα ποτό γιατί θέλει να δει τις επιδόσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου και της παρέας του, αλλά και τις ίντριγκες που θα δημιουργήσει ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Και είναι απόλυτα φυσικό αυτό που συμβαίνει, μιας και σε μία κοινωνία που οι πολίτες μετρούν τα ευρώ ένα – ένα, επιζητούν στιγμές ψυχαγωγίας που θα είναι σίγουρα πιο φθηνές, αλλά και με μία “αγωνία για το τί θα συμβεί” που σίγουρα ζουν και στην καθημερινότητά τους. Μπορεί να φαντάζει ως μία υπερβολή το συγκεκριμένο θέμα, ή μία ακόμη κινδυνολογία που συνηθίζουν διάφορα sites να παρουσιάζουν, αλλά οι καταστηματάρχες έχουν να δώσουν την απάντηση σε όλους.

Τρομερά απογοητευμένοι φαίνεται να είναι οι καταστηματάρχες λοιπόν, με κάποιους να θεωρούν πως δεν χρειάζεται να ανοίγουν τα βράδια που στην τηλεόραση προβάλλεται το Survivor, μιας και τα έξοδα “τρέχουν” και κανείς δεν αποφασίζει να βγει έξω για να διασκεδάσει ή έστω να περάσει λίγο χρόνο με τις παρέες του. Και είναι αλήθεια. “Το Σάββατο που δεν έχει Survivor, είμαστε γεμάτοι.

Τις Κυριακές, είναι σαν να έκλεισε κάποιος τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι του”, αναφέρει χαρακτηριστικά καταστηματάρχης γνωστού καταστήματος του κέντρου της Αθήνας, ενώ και στην επαρχία φαίνεται τα πράγματα να μην είναι διαφορετικά. “Μετά τις 21:00 δεν περπατάει ψυχή πουθενά. Τα καταστήματα είναι άδεια, ενώ και οι παρέες που μπορεί να βρίσκονται εδώ, λίγο πριν το ρολόι χτυπήσει 9, έχουν ήδη φύγει για να δουν Survivor”, αναφέρει καταστηματάρχης γνωστού καταστήματος στο κέντρο της Λαμίας.

Μία μικρή βόλτα στην πόλη όμως, απέδειξε πολύ περισσότερα και πιο ανυσηχητικά πράγματα για τους νέους και όχι μόνο. Την επόμενη φορά που θα βγείτε μία βόλτα, ίσως πρέπει να παρατηρήσετε τις συζητήσεις που επικρατούν στις καφετέριες και στους δρόμους.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ακόμη και όταν ο κόσμος χαίρεται την ηλιόλουστη ημέρα στο κέντρο της ημέρας, με έναν καλό καφέ, προτιμά να συζητήσει για ατελείωτες ώρες όλα όσα συμβαίνουν στον Άγιο Δομήνικο, ενώ παράλληλα να σερφάρει στο διαδίκτυο για να ανακαλύψει κάποια spoilers που έχουν διαρρεύσει. “Ο μόνος τρόπος για να κρατήσουμε τον κόσμο και να επιζήσουμε και μεις, είναι να δείχνουμε το survivor, όπως δείχνουμε και το Champions League. Δεν θα υπάρξει άλλος τρόπος.”, αναφέρει καταστηματάρχης που αν δεν αλλάξει η κατάσταση, σκοπεύει να διοργανώσει “βραδιές survivor” στο coffee shop που διαχειρίζεται για να κρατήσει τον κόσμο.

Μπορεί να είμαι ένας φανερά μανιακός των reality shows, να μην χάνω επεισόδιο από κανένα reality παγκοσμίως, αλλά η κατάσταση που επικρατεί με τους ανθρώπους να μην βγαίνουν από το σπίτι τους, θα μπορούσε να θεωρηθεί τελικού επιπέδου; Άραγε όταν το reality επιβίωσης πάψει να είναι στον αέρα του ΣΚΑΙ, θα αντιληφθεί ο κόσμος τί συμβαίνει στην πραγματικότητα ή θα αρχίσει να μαζεύει καρύδες για να επιβιώσει;

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση