Τετάρτη , 24/04/2024

Τράπεζα Τροφίμων: Mια τράπεζα διαφορετική από τις άλλες που σιτίζει κάθε εβδομάδα πάνω από 33.000 ανθρώπους που το έχουν ανάγκη

Υπάρχει στην χώρα μας μια Τράπεζα που διαφέρει από κάθε άλλη. Η Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε το 1995 για να επιτελέσει έναν σημαντικό σκοπό , την καταπολέμηση της πείνας στη χώρα μας μέσα από τις φιλανθρωπικές δράσεις της.

Η Τράπεζα Τροφίμων αποτελεί το πρώτο ελληνικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα που έχει καταφέρει να σιτίζει πάνω από 33,000 ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και το κάνει αυτό εβδομαδιαίως μέσω της δωρεάς τροφίμων. Για τη πολύτιμη δράση του, το Ίδρυμα έχει λάβει ανάλογα βραβεία, αλλά το σημαντικότερο είναι η αγάπη του κόσμου που λαμβάνει και το ενδιαφέρον των πολιτών να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Από άστεγους και άνεργους, μέχρι παιδιά και ηλικιωμένους, η Τράπεζα Τροφίμων φροντίζει να μη στερηθούν των αναγκαίων και οραματίζεται ένα μέλλον χωρίς πείνα. Όλα αυτά χάρη στον ιδρυτή, Γεράσιμο Βασιλόπουλο, αλλά και όλη την ομάδα που βρίσκεται από πίσω και απαρτίζεται από εθελοντές, ιδιώτες, επιχειρήσεις και οργανισμούς. Κεντρικό σύνθημα: «Δεν πετάμε τίποτα» και κλειδί της λειτουργίας η διαδικασία Συλλογής- Αξιοποίησης-Προσφοράς.

Η Τράπεζα Τροφίμων συγκεντρώνει δωρεές προϊόντων από προμηθευτές της και απλούς πολίτες, όπως κοντόληκτα τρόφιμα και αναψυκτικά, ή προϊόντα με σχισμένη ετικέτα που βρίσκονται φυσικά σε καλή κατάσταση όμως αποκλείονται από το εμπόριο και δεν θα αξιοποιούνταν παρότι παραμένουν ποιοτικά καλά. Τα προϊόντα αυτά τα διανέμει δωρεάν σε συσσίτια και ιδρύματα βοηθώντας έτσι απόρους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των απόρων αποτελεί έργο μεγάλης σημαντικότητας και ανθρωπιάς και φυσικά σκοπό της Τράπεζας Τροφίμων, στην υλοποίηση του οποίου μπορεί καθένας μας να βοηθήσει. Ο σκοπός βασίζεται στη δύναμη του εθελοντισμού προσκαλώντας όποιον θέλει να γίνει μέλος- εθελοντής της ομάδας. Οι εθελοντικές ομάδες μοιράζονται τις διαδικασίες διεκπεραιώνοντας καθημερινές λειτουργίες και συμμετέχουν σε δράσης συλλογής και προσφοράς τροφίμων. Στην επίσημη σελίδα της Τράπεζας Τροφίμων υπάρχει σχετική φόρμα αίτησης συμμετοχής στην εθελοντική αυτή φιλανθρωπική ομάδα.

Η Τράπεζα Τροφίμων- Ίδρυμα για τη καταπολέμηση της πείνας και την αποφυγή της σπατάλης, αποτελεί μια κίνηση υποστήριξης του συνανθρώπου μας και δίνει ελπίδα πως η ανθρωπιά και το ενδιαφέρον δεν έχουν χαθεί στις ημέρες μας. Το Ίδρυμα κάνει με χαρά πραγματικότητα τη ρήση πως κάτι που μπορεί να είναι «άχρηστο» για κάποιον μπορεί να είναι πολύτιμο για κάποιον άλλο. Κάθε συμβολή στο να συνεχίσει αυτό να  γίνεται πράξη είναι πολύτιμη. Η ομαδική προσπάθεια είναι ικανή να βελτιώσει τον ίδιο τον κόσμο, τη χώρα, κάνοντας κάτι που φαινομενικά μοιάζει αδύνατο, να πολεμήσει τη πείνα και τη φτώχεια σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από την ανεργία.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …