Σάββατο , 20/04/2024

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ: «Η έκρηξη έγινε μόλις είχαμε φτάσει στην έξοδο, την νιώσαμε στο στήθος μας», Έλληνας φοιτητής που ήταν στην συναυλία μιλάει στο LABEL NEWS

Για μία ακόμη φορά, η ανθρωπότητα δείχνει το σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε άμαχο πληθυσμό. Αυτή τη φορά, στόχος το στάδιο του Μάντσεστερ όπου χιλιάδες κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την συναυλία της πασίγνωστης performer Ariana Grande. Όλα κυλούσαν υπέροχα μέχρι το τέλος της συναυλίας, όπου και η όμορφη βραδιά πήρε το χρώμα του αίματος.

Το χρώμα του αίματος πολλών τραυματιών αλλά και νεκρών εφήβων και όχι μόνο. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ‘βλέπουν’ ομοιότητες με το συντονισμένο τζιχαντιστικό τρομοκρατικό χτύπημα στο θέατρο Μπατακλάν και σε άλλα σημεία του Παρισιού, τον Νοέμβρη του 2015. Όπως είπε στέλεχος της αντιτρομοκρατικής των ΗΠΑ: “Η επιλογή του μέρους, η χρονική στιγμή και ο τρόπος της επίθεσης -όλα “δείχνουν” τρομοκρατία”. Η Βρετανία, ανήκει πια στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα με την τζιχαντιστική τρομοκρατία. Αρκετοί νεαροί Βρετανοί, κυρίως μουσουλμάνοι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς -ανάμεσά τους και γυναίκες- έχουν ενστερνιστεί την ιδεολογία του ISIS.

Το Label News κατάφερε να συνομιλήσει με έναν από τους διασωθέντες της τρομερής έκρηξης στο στάδιο του Μάντσεστερ, ο οποίος γλίτωσε σαν από θαύμα και περιγράφει τις ανατριχιαστικές στιγμές την ώρα της επίθεσης:

“Η έκρηξη έγινε αφού τελείωσε η συναυλία. Ο κόσμος είχε ήδη προχωρήσει στις εξόδους, αλλά το στάδιο μπορούσε να διαθέσει θέσεις για χιλιάδες κόσμο, οπότε πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που βρίσκονταν ακόμη μέσα στο στάδιο και κατευθύνονταν στις εξόδους. Εμείς ήμασταν από τους τυχερούς, μιας και η έκρηξη ακούστηκε στην ώρα που φτάναμε στην έξοδο. Την ένοιωθες στο στήθος σου. Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν έναν τρόπο να σωθούν. Επικράτησε χάος. Οι περισσότεροι φοβηθήκαμε και για δεύτερη έκρηξη, αλλά ευτυχώς ήταν μόνο μία. Είναι όμως θλιβερό. Καθώς βγήκαμε από το στάδιο, οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε όσους είχαν χτυπήσει, αλλά τα νεκρά σώματα των εφήβων δεν σταματούσαν να βγαίνουν από το στάδιο. Παραπάνω από 22 έφηβοι έχασαν τη ζωή τους απόψε το βράδυ και όλα αυτά από έναν φανατισμό που σκοτώνει όλη την Ευρώπη. Ας δώσει ο Θεός να ήταν η τελευταία τους επίθεση.”

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση