Παρασκευή , 29/03/2024

Χριστούγεννα σε Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη – Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και σας γνωρίζουμε τις όμορφες πόλεις του Βορρά, γεμάτες χρώματα και τοπία που θα σας συναρπάσουν!

Καβάλα, Δράμα και Ξάνθη μπορεί να είναι τρείς μικρές πόλεις αλλά κάθε χρόνο καταφέρνουν δίκαια να αφήσουν το δικό τους «στίγμα» στις αναμνήσεις των Χριστουγέννων όχι μόνο των πολιτών αυτών αλλά και των τουριστών που κάθε χρόνο πλημμυρίζουν τις πόλεις.

Συναυλίες, κάλαντα, αναβιώσεις εθίμων δημιουργούν κάθε χρόνο ένα μοναδικό κλίμα, ιδανικό για όλους όσους αγαπούν να ξεφαντώνουν στις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και για εκείνους που χρειάζονται απλά και μόνο ξεκούραση. Ο  πολυδιάστατος ,άλλωστε, χαρακτήρας των τριών αυτών πόλεων επιτρέπει

Εξάλλου, δεν είναι μόνο το πρόγραμμα των εορτών που φωτίζουν τις καρδιές κάθε πολίτη και επισκέπτη αλλά κυρίως η ομορφιά των ίδιων των πόλεων που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν γνωστές πόλεις του εξωτερικού.

Η Καβάλα κάθε χρόνο βάζει τα καλά της και γεμάτη φως προσκαλεί και προκαλεί να την ανακαλύψεις. Ο συνδυασμός ,άλλωστε, θάλασσας και βουνού είναι μοναδικός και δυσεύρετος. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτός. Το επιβλητικό Παγγαίο με τα πυκνά δάση και τα μοναστήρια του, τα ορεινά συγκροτήματα της Λεκάνης και του Συμβόλου καθώς και το φημισμένο δέλτα του Νέστου είναι μερικά από όσα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει λίγο πιο έξω από την πόλη της Καβάλας και να απολαύσει ιδιαίτερα τις γιορτές των Χριστουγέννων παρέα με υπέροχες καβαλιώτικες γεύσεις, φημισμένα κρασιά και μεθυστικό τσίπουρο.

Η Δράμα δεν ξεχνάει να μας εκπλήσσει θετικά κάθε χρονιά εδώ και 14 χρόνια. Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι εκτυλίσσεται κάθε χρόνο στην Ονειρούπολή της Δράμας παρασύροντας στην ομορφιά του μικρούς και μεγάλους. Ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες είναι πρωταγωνιστές, στο απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Και φυσικά η Ξάνθη, γνωστή και ως «κυρά της Θράκης», κάθε χρόνο τέτοια εποχή γιορτάζει και συναρπάζει με την ομορφιά της. Η παλιά πόλη της Ξάνθης, μάλιστα, ένας από τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας, έχοντας μείνει ανεπηρέαστος από τη φθορά του χρόνου διατηρεί τη μεγαλοπρέπεια του και σαγηνεύει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της. Μακριά από την καθημερινότητα της πόλης, λίγο πιο έξω από την Ξάνθη, βρίσκονται τα Πομακοχώρια αυτής. Επιβλητικά βουνά, ζώα που βόσκουν ανέμελα, λουτρά που το νερό τους κοχλάζει στο καταχείμωνο, μεσαιωνικά γεφύρια, γραφικά στενά δρομάκια, καφενεία με παραδοσιακές ξυλόσομπες είναι λίγα από όσα μπορεί να σου προσφέρει μια εκδρομή σε έναν τόπο μαγικό, μακριά από τα τετριμμένα.

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …