Σάββατο , 20/04/2024

Ψάχνεις δουλειά; Βίντεο Βιογραφικό! O νέος πρωτότυπος εντυπωσιακός τρόπος και tips που θα σε κάνουν να γίνεις η πρώτη επιλογή κάθε εργοδότη … (VIDEO)

Μπορεί να υπάρχουν πολλά πρότυπα αποστολής βιογραφικών και πολλές οι συμβουλές για το τέλειο βιογραφικό σημείωμα, ζώντας όμως στην εποχή της εικόνας και του βίντεο υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να κάνει κάποιος την διαφορά και αυτός είναι το βίντεο βιογραφικό , ή αλλιώς το «video CV».

Πρόκειται για μια τάση που έχει ήδη καθιερωθεί στο εξωτερικό και πλέον αρχίζει να κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα.

Γιατί να κάνω ένα βίντεο βιογραφικό; Φανταστείτε τον τεράστιο όγκο βιογραφικών που λαμβάνουν οι εργοδότες, τα οποία μάλιστα είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια, εφόσον απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη θέση. Μέσα σε όλα αυτά ένα video CV σίγουρα θα ξεχωρίσει και θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Στα θετικά της επιλογής αυτής έχουμε πρώτα απ’ όλα την απόδειξη πως ο υποψήφιος δεν δηλώνει απλώς «δημιουργικός» αλλά το αποδεικνύει, έχοντας αφιερώσει χρόνο να δημιουργήσει ένα τέτοιο υλικό για να παρουσιάσει τον εαυτό του.

Σκεφτείτε και κάτι άλλο, οι πιθανότητες επιτυχίας μέσω ενός βιογραφικού με επισυναπτόμενη φωτογραφία, τουλάχιστον για τα δεδομένα της χώρα μας, σε σύγκριση με βιογραφικά που δεν συνοδεύονται από φωτογραφία, αυξάνονται. Αυτό οφείλεται πρώτον στο ότι προσδίδει στον επαγγελματισμό του υποψηφίου και δεύτερον στην φυσική ανάγκη του ανθρώπου για οικειότητα.

Βέβαια δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες και θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως ένα τέτοιου είδους βιογραφικό θα μπορούσε να υποστηριχθεί από το είδος της δουλειάς για την οποία κάνετε αίτηση. Μπορεί για παράδειγμα στον οικονομικό τομέα ένα video CV να μην είναι αποδεκτό, αποτελεί όμως ιδανική λύση για επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα media, τη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, την παραγωγή βίντεο ή τη παρουσίαση.

Στο πως θα δημιουργήσετε το δικό σας video CV πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αναπαράσταση του γραπτού βιογραφικού σας. Μια ασφαλής επιλογή είναι να παρουσιάσετε τον εαυτό σας σαν να βρισκόσασταν την ίδια στιγμή μπροστά από τον εργοδότη. Διαφορετικά υπάρχουν πολλές δημιουργικές και ευχάριστες ιδέες για να παρουσιάσετε την ιστορία σας. Μερικές συμβουλές είναι οι εξής:

  • Χαμογελάτε συνεχώς
  • Πείτε το όνομα και το επίθετό σας αργά και καθαρά στην αρχή και στο τέλος του βίντεο
  • Κάντε ένα όσο το δυνατόν πιο σύντομο βίντεο χωρίς να παραλείψετε σημεία-κλειδιά
  • Αναφέρετε τα σημαντικότερα σημεία της εμπειρίας και των προσόντων σας
  • Συμπεριλάβετε μερικά από τα πράγματα που σας αρέσουν
  • Τονίστε τα δυνατά σας σημεία και το πώς αυτά θα μπορούσαν να προσδώσουν στην συγκεκριμένη δουλειά
  • Ευχαριστείστε στο τέλος

Και φυσικά, προσπαθήστε να διατηρήσετε το βίντεο σε μικρούς χρόνους. Οι εργοδότες δεν έχουν αρκετό χρόνο για μεγάλα βίντεο ούτε και αυτό είναι κάτι που θα τους διευκολύνει όταν θα έρθει η στιγμή να συγκρίνουν βιογραφικά.

Μπορείτε να τολμήσετε ένα video CV ή ακόμη να το επισυνάψετε ως συνοδευτικό του πρότυπου βιογραφικού σας.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …