Παρασκευή , 19/04/2024

Όταν δύο Έλληνες σχεδιαστές αναβίωσαν την decadent γοητεία ιστορικών κτιρίων της Αθήνας

Λίγo πριν το 2016 μας αποχαιρετήσει και πούμε ένα τεράστιο “Welcome 2017”, ζήσαμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εβδομάδες του χρόνου. Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, fashion editors και fashion bloggers της χώρας, κλήθηκαν α παρακολουθήσουν δύο εξαιρετικά fashion shows.

Και ξεκινάμε με τον Στέλιο Κουδουνάρη, ο οποίος αποφάσισε να “αναστήσει” το ιστορικό αθηναϊκό ξενοδοχείο Μπάγκειον στην πλατεία Ομονοίας με την Resort 2017 συλλογή του. Απόλυτα ιδιοφυές. Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να βρεθεί σε ένα από τα διατηρητέα κτίρια της Πλατείας Ομονοίας που στέκονται να παρατηρούν τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια;

Στα ένδοξα χρόνια του, το ξενοδοχείο στέγαζε καφενείο-λουκουματζίδικο με θαμώνες που έβρισκαν εκεί την ελευθερία από τον συντηρητισμό. Μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του 1920, το Μπάγκειον θεωρήθηκε ως ένα πνευματικό καταφύγιο νεαρών λογοτεχνών και έγινε αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα σημεία διαμόρφωσης της νέας λογοτεχνικής γενιάς της περιόδου. Πρόσφατα, έγινε μία από τις πηγές της μόδας που σίγουρα μας έδωσε την πραγματική έννοια του vintage σε συνδυασμό με το σύγχρονο κομμάτι της fashion χρονιάς που σιγά σιγά μας αποχαιρετά.

Ρούχα από το χθες και από το σήμερα, βαμβακερά, λινά και μεταξωτά χυτά κομμάτια, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το αύριο της μόδας που ξημερώνει.

Έπειτα ακολούθησε το show του Δημήτρη Πέτρου. Ένας από τους σχεδιαστές που από σεζόν σε σεζόν πραγματοποιεί shows που μόνο με την λέξη “υπερπαραγωγή” μπορούν να χαρακτηριστούν. Ο χώρος που επέλεξε, κάθε άλλο από decadent. Το κτίριο του Παπαστράτου. Ένα βιομηχανικό μεγαθήριο της εποχής, που διέσχισαν μοντέλα του σήμερα, συνθέτοντας έναν μυστικό δείπνο διαφορετικό από εκείνους που έχουμε δει και αγαπήσει.

Coutoure δημιουργίες μάγεψαν και εντυπωσίασαν όσους βρέθηκαν εκεί, με cigarette παντελόνια, παλτό και κάθε κομμάτι πραγματικό υπόδειγμα του tailoring να συνθέτουν ένα απόλυτο fashion theme που κάθε fashion addict θα μπορούσε να αγαπήσει.

Δείτε επίσης

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με guest star την Ζωή Τηγανούρια και την Ηλέκτρα

«Η Γυναίκα του Χθες και του Σήμερα» Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, ώρα 20:30 Δύο ξεχωριστές …

Αφήστε μια απάντηση