Παρασκευή , 29/03/2024

H Ενέργεια του Κρόνου στη ζωή μας για το 2018 – Πώς θα μας επηρεάσει;

Γράφει η: Ευαγγελία ( Λιλίκα)  Αθανασοπούλου

Αστρολόγος-Εναλλακτική Θεραπεύτρια

E-mail: eueuta@gmail.com

Facebook: Evangelia  Athanassopoulou

ΚΡΟΝΟΣ 2018 ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αιγόκερω 1ο 24’’ D/ 1 Ιανουαρίου

Ανάδρομος 17 Απριλίου / Αιγόκερω 9ο  09’’ Rx

Ορθοδρομεί 6 Σεπτεμβρίου / Αιγόκερω 20 33’’ D

 Αιγόκερω 11ο 16 D / 31 Δεκεμβρίου

Ανάδρομος από 17 Απριλίου έως 6 Σεπτεμβρίου

Παραμένει στον Αιγόκερω όλο το 2018

Από τα τέλη του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 κι ενώ ο Κρόνος διέσχισε το Ζυγό, οι σχέσεις μας και οι δεσμεύσεις μας πέρασαν από επιθεώρηση. Πραγματοποιήσαμε μια πιο σοβαρή, κριτική εξέταση αυτών των σχέσεων και οι ανισορροπίες ήταν πιο δύσκολο να ανεχθούν. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 και από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015, σκάψαμε πιο βαθιά στη δυναμική των σχέσεών μας. Ο Κρόνος στον Τοξότη από το 2015 έως το 2017 μας ώθησε να ελέγξουμε τις υπερβολές μας, να αμφισβητήσουμε την πίστη μας και να κατανοήσουμε καλύτερα τα συστήματα πεποιθήσεών μας.

Με τον Κρόνο τώρα στον Αιγόκερω, όπου και κυβερνά, είναι αξιοπρεπής και λειτουργεί καλά. Αισθάνεται καλά στο σπίτι του. Αυτή είναι η περίοδος που μπορούμε ν΄αναλογιστούμε την έως τώρα σταδιοδρομία μας και να ψάξουμε να βρούμε τον αυθεντικό  εαυτό μας.

Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που θέλει το σεβασμό και ο Κρόνος, επίσης. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα εργαστεί σκληρά για να το κερδίσει. Θα δούμε επίσης περισσότερο σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν καταβάλει προσπάθεια, καθώς και για τους ηλικιωμένους που το αξίζουν. Η διατήρηση είναι ένα μεγάλο θέμα τώρα. Η λήψη του εύκολου δρόμου δεν ευνοείται κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Ανταμοιβές προέρχονται από τη θέση στην προσπάθεια. Μπορούμε επίσης να αγωνιζόμαστε για περισσότερη εξουσία σε μια συγκεκριμένη περιοχή της ζωής μας τώρα. Όπου ο Κρόνος διαπερνά το χάρτη μας, καλό θα ήταν να περιορίσουμε τις απώλειες και να συνεχίσουμε την αναδόμηση.

Απαιτεί την απλότητα, τον ορισμό, το ρεαλισμό και την αλήθεια οπουδήποτε αγγίζει το χάρτη μας. Δοκιμάζει επίσης, όχι για τη διασκέδαση αλλά για δικό μας καλό. Θ’ αποκαλύψει αδύναμες περιοχές που χρειάζονται ενίσχυση.

Παίρνει το χρόνο του, και αυτό είναι καλό. Με τον Κρόνο, μπορούμε να φτάσουμε σε ένα υγιές, ισορροπημένο μέρος μόνο αν πάρουμε το χρόνο μας να το πράξουμε, σε βάθος.Με τον Κρόνο, υπάρχει η επιθυμία να αποκτήσουμε τον έλεγχο και κάποιοι από εμάς ίσως προσπαθήσουν να ελέγξουν τους ανθρώπους στη ζωή μας, αλλά αυτό είναι ένα δύσκολο και απογοητευτικό μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Ο φόβος της έλλειψης, το να μην έχεις τίποτα, ή να χάσεις τα πάντα μπορεί να είναι ισχυρά κίνητρα κάτω από αυτή την επιρροή. Είναι μια κάπως απομονωτική ενέργεια επίσης.

Ο στόχος τώρα είναι να δημιουργήσουμε ή να επαναφέρουμε τη σειρά. Θα δούμε τις αρχές των μακρόχρονων καλά δομημένων δομών. Ο Κρόνος που διασχίζει τον Αιγόκερω είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τα τελευταία πράγματα και για να κοιτάς από κοντά την άμεση ευχαρίστηση, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες για μελλοντική επιτυχία και σταθερότητα.

Μπορεί να υπάρξει σταθεροποίηση και στο ευρύτερο περιβάλλον μας, με τη στάση μας απέναντι στη γήρανση, το καθεστώς ή τις τάξεις, την τάξη, την οργάνωση και τα οικονομικά. Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά για αυτό που θέλουμε, αν θέλουμε να διαρκέσει, να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί.

Τα θέματα του Αιγόκερου περιλαμβάνουν τη γήρανση, την εμπειρία, τη φιλοδοξία, τον σκελετό, τα οστά, το δέρμα, τα κτίρια, την κυβέρνηση, τη μηχανική, τις παραδόσεις, τις δομές, τους κανόνες, την άμυνα, την πατρότητα, τα όρια, την προετοιμασία, τον προγραμματισμό. Οι μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες ενίσχυσης, οικοδόμησης ή ανασυγκρότησης των δομών αυτών των περιοχών είναι πιθανές.

Ο Αιγόκερως ευνοεί την ποιότητα έναντι της ποσότητας, την απλότητα έναντι του χάους. Η φιλοδοξία είναι πιο απλή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας και είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να το κάνουμε αυτό. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι μια ιδιαίτερα σκληρή και μοναχική ενέργεια και ίσως χρειαστεί να προσέξουμε ότι δεν παραβλέπουμε κάποιες από τις ανάγκες μας για άνεση, οικογένεια και φροντίδα κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου.

Ο Κρόνος στοχεύει να μειώσει τις υπερβολικές ή υπερβολικές προσδοκίες. Κάτω από καλές συνθήκες και ιδανικά, ο Κρόνος μας δίνει μια δόση ρεαλισμού χωρίς απαισιοδοξία, ουσιαστικά διατηρώντας τη γραμμή μας χωρίς να επιβραδύνουμε τα πνεύματά μας.

Ο Κρόνος απαιτεί ορισμούς, δομές και δεσμεύσεις. Αλλά για πολλούς από εμάς, μόλις οριστεί, δομηθεί, ή δεσμευτεί κάτι, μπορεί να αισθανόμαστε κλουβιά, παγιδευμένοι ή περιορισμένοι. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω μπορεί να μας διδάξει ότι υπάρχει ελευθερία και απελευθέρωση κατά την τήρηση ορισμένων κανόνων. Πρόκειται για μια εποχή για τη λήψη σαφών επιλογών και αποφάσεων, για την απομάκρυνση όσων δεν λειτουργούν για εμάς και για την απομάκρυνση των χαμένων αιτιών, που σχετίζονται ιδιαίτερα με τις επιλογές της πορείας ζωής, τη σταδιοδρομία και τους μακροπρόθεσμους στόχους μας.

Σε επίπεδο σώματος και για καλύτερη υγεία κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, θα είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα οστά, συμπεριλαμβανομένων των δοντιών καθώς και του δέρματος (εσωτερικές και εξωτερικές δομές του σώματος) και πιο συγκεκριμένα στα γόνατα. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω συσχετίζεται με συστολή και ακαμψία, τονίζοντας τη σημασία της γιόγκα και των ασκήσεων διάτασης.

Ο Κρόνος διδάσκει ότι η ελευθερία δεν είναι για να ξεφύγουμε από τις ευθύνες μας ούτε για το σπάσιμο όλων των κανόνων. Μας δείχνει ότι μεγαλώνουμε με τις αποτυχίες μας τόσο όσο, ή ίσως περισσότερο από, τις επιτυχίες μας. Αυτή είναι η στιγμή για να αφήσουμε να ξεπεράσουμε τις αυτοκαταστροφικές στάσεις που μας κρατούν πίσω, αναγνωρίζοντας ακριβώς εκεί που υπερπήδησαμε τις προσδοκίες μας και βρίσκοντας νέους, ίσως πιο αυθεντικούς τρόπους να καλλιεργήσουμε τις φιλοδοξίες μας.

Αυτή η διέλευση αφορά την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα. Με τον Κρόνο ισχύει “ποιότητα πέρα από την ποσότητα”. Μπορεί να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον κύκλο για να εστιάσουμε και να αναπτύξουμε ένα ειδικό έργο στους τομείς των διαγραμμάτων μας όπου ο Κρόνος διέρχεται για να βοηθήσει να προσθέσει σκοπιμότητα και βάθος στη ζωή μας. Η αφοσίωση σε μία ή δύο σημαντικές επιδιώξεις ή επιχειρήσεις μπορεί να είναι πολύ πιο ικανοποιητική τώρα.Για να επωφεληθούμε πραγματικά και να μάθουμε από αυτή την περίοδο, πρέπει να δεχτούμε ότι ορισμένες επιλογές μπορεί να είναι περιορισμένες προκειμένου να απολαμβάνουν μια απλούστερη, πιο εκπληκτική ζωή.

Info

Η Ευαγγελία (Λιλίκα) Αθανασοπούλου φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και στη Mayo School of Astrology στο diploma course. Κατέχει Feng Shui Consulting Certificate, Smile Meditation Training Certificate και Onnuri Medicine,Su Jok Therapy Certificate. Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Κέντρου Γνωστικών Σπουδών, ιδρυτικό μέλος του Αφιλοκερδούς Σωματείου Σωμάνων Αγκιδιστών- Αστρολόγων  και μέλος της μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλων Αστρολογίας Ελλάδας και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως αστρολόγος (σεμινάρια,ομιλίες,ραδιόφωνο,τηλεόραση,περιοδικά,συγγραφή,μαθήματα,συνεδρίες) ,με κύριο μελημά της τη διάδοση αυτής της τόσο σημαντικής γνώσης προς την ανθρωπότητα.-

 

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …