Παρασκευή , 29/03/2024

4 λόγοι που θα σε πείσουν να σταματήσεις να βλέπεις πορνό

Μια πρόσφατη έρευνα από μια κοινότητα που ονομάζεται Reddit NoFap, η οποία έχει δεσμευτεί από την αποχή από το πορνό και τον αυνανισμό ( κάτι σαν τους clean teens που βλέπουμε στις αμερικάνικες σειρές ), βοήθησε τους ερευνητές ώστε να ανοίξει η πόρτα στην καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της πορνογραφίας στη ζωή μας.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, βλέποντας την όλο και αυξανόμενη τάση ανθρώπων στο πορνό, μελέτησαν πρόσφατα τις σαρώσεις του εγκεφάλου ενός ανθρώπου που βλέπει πορνό και εκείνες ενός που παίρνει ναρκωτικά. Αποτέλεσμα; Ήταν ακριβώς το ίδιο. Είτε βλέπεις πορνό, είτε παίρνεις ναρκωτικά δηλαδή, έχει τα ίδια αποτελέσματα. Καμία σωτηρία!

14914990_1890977541134974_1742075456_n-2

Και γιατί να το κόψεις; Τα στατιστικά είναι ένας πολύ καλός λόγος να κόψεις το πορνό. Αν φυσικά είσαι εθισμένος σε αυτό. Ας δούμε τι έδειξαν όμως τα στατιστικά στοιχεία:

Ένας στους πέντε ανθρώπους που παρακολουθούν τακτικά πορνό, μπορεί πλέον να ικανοποιηθεί μόνος του χωρίς καμία σεξουαλική επαφή.

Για εκείνους που εθίζονται στο πορνό, η διέγερση με τον ίδιο σύντροφο στην πραγματικότητα μειώθηκε.

Σχεδόν το 50% των ατόμων στο Reddit NoFap δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ στη ζωή τους, κάτι που σημαίνει ότι μόνο η εμπειρία τους με το πορνό τους έφτανε.

Μεταξύ των 27-31 ετών για τους Reddit NoFap : 19% υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση, το 25% είναι ανιδιοτελής στο σεξ με τον/την σύντροφό τους, 31% έχουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, και 34% έχουν στυτική δυσλειτουργία.

Αν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να διαγράψεις από το ιστορικό σου τις αγαπημένες μου πορνοταινίες.

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …

Αφήστε μια απάντηση