Παρασκευή , 19/04/2024

Aπίστευτη Καταγγελία από τον Ηλία στο Label News: “Mε χτύπησαν με μπουνιές στο κέντρο της Αθήνας επειδή είμαι Gay και οι περαστικοί απλά κοιτούσαν”

Κυριάκος Θεοδοσίου

Ρεπορτάζ: Kυριάκος Θεοδοσίου

Μπορεί να είναι απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και φυσικά ρατσιστικό.

Θύμα δύο ομοφοβικών επιθέσεων με διαφορά είκοσι λεπτών έπεσε την Τρίτη ο 19χρονος Ηλίας Γκιώνης σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας. στο Μοναστηράκι μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Το πρώτο περιστατικό έγινε στο Μοναστηράκι στις 20:00, ενώ απλά περιμέναμε με το συγκάτοικό μου στη στάση λεωφορείου. Μάλιστα εκείνη την ημέρα δεν φορούσα εκκεντρικά ή φανταχτερά ρούχα. Πέρασαν τρεις ματσό τύποι με ξυρισμένα κεφάλια κι ένας από αυτούς άρχισε να μας κοιτάει, αλλά εμείς δεν δώσαμε σημασία. Λίγο πριν μας προσπεράσει γύρισε το κεφάλι του και με ύφος απειλητικό μου είπε “Τι κοιτάς ρε;”. Του απήντησα ότι δεν τον κοίταξα κι έφυγε αποκαλώντας με με χυδαίους χαρακτηρισμούς λόγω της σεξουαλικότητάς μου.“, καταγγέλλει ο Ηλίας και συνεχίζει:

Μετά από ούτε είκοσι λεπτά κι ενώ πήγαμε στο μετρό στο Μοναστηράκι, διότι αργούσε το λεωφορείο, στον διάδρομο λίγο πριν τις αποβάθρες μας προσπερνάει ένας γύρω στα 25 με κουκούλα. Σταματάει μπροστά μας, μας κάνει την γνωστή άσεμνη χειρονομία και φεύγει. Εγώ τότε τον ακολούθησα kai του ζήτησα να μην το ξανακάνει. Την ίδια στιγμή με βάρεσε μπουνιά στο κεφάλι αποκαλώντας με με υβριστικούς και ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς. Του απήντησα ότι δεν τον αφορά το ότι είμαι γκέι και δεν τον επηρεάζει σε κάτι. Όταν του είπα ότι υπάρχει security στον χώρο έφυγε.

Όποια παιδιά δέχονται την όποια βία λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας να μιλάνε και να το καταγγέλλουν στην αρμόδια αρχή. Αν τα δέχεσαι σιωπηρά δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.“, αναφέρει ο 19χρονος στο LABEL NEWS.

Αυτό που δικαιολογημένα έκανε αρνητική εντύπωση στον Ηλία είναι η αδιαφορία των περαστικών στη βία που δεχόταν: “Εγώ δεχόμουν το bullying και οι άλλοι κάθονταν και απλά κοιτούσαν. Όταν είσαι θεατής πρέπει να αντιδράς, γιατί τότε προφανώς ο θύτης θα σταματήσει το bullying”

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …