Παρασκευή , 19/04/2024

Dark Web: Η σκοτεινή πλευρά του Internet που δεν έχει γυρισμό – Ένα ανεξέλεγκτο κομμάτι του διαδικτύου που αν μπεις θα γίνει o “εφιάλτης” σου

Το λεγόμενο “Σκοτεινό Διαδίκτυο”, ή αλλιώς «Dark Web», είναι ένας καθαρά ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, στον οποίο χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση  σε κρυφές ή παράνομες υπηρεσίες. Όταν όμως μιλάμε για χρήστες στο σκοτάδι, πρόκειται για σκιές που δεν αναγνωρίζονται.

Συνεπώς, ελάχιστοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την «μαύρη ευκαιρία», μιας και ο ενδιαφερόμενος, πρέπει να έχει γίνει αυθεντία στην χρήση συγκεκριμένου λογισμικού και κώδικα. Κι όμως, ο καθένας μπορεί να καταλήξει μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια του Internet, χωρίς καν να το καταλάβει.

Πιο συγκεκριμένα, το Youtube έχει γεμίσει με βίντεο που δείχνει κάποιους να ανοίγουν πακέτα με πράγματα που ισχυρίζονται πως έχουν αγοράσει μέσω Dark Web καθώς έχει γίνει “μόδα” το λεγόμενο Dark/Deep Web Challenge. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες ενέργειες, μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολα αληθείς, μιας και το Dark Web έχει χαρακτηριστεί και το «super market της παρανομίας» αφού η ανωνυμία του, επιτρέπει σε πολλούς να έχουν πρόσβαση σε πράγματα που κανονικά δεν βρίσκει κανείς στο νόμιμο εμπόριο. Σε μερικά από αυτά τα videos, τα οποία πολλές φορές ήταν δύσκολο και να τα βρεις στην λίστα αναπαραγωγής που έκανες search., βλέπουμε YouTubers που ισχυρίζονται πως έχουν πληρώσει ακόμα και μεγάλα ποσά για να λάβουν δέματα που περιέχουν περίεργες ουσίες, αντικείμενα με αίμα, σατανικά αντικείμενα και άλλα.

Ναι, φυσικά και εκεί θα βρεις περισσότερους εμπόρους ναρκωτικών, από όσους βρίσκονται στα γνωστά στέκια τους, αλλά θα βρεις και κάτι παραπάνω. Ίσως αυτή να είναι η καλή πλευρά του «Dark Web». Αναλυτικότερα, πολλοί το χρησιμοποιούν για να βρουν κλειδωμένες ενημερωτικές σελίδες που απλά απαγορεύτηκαν από την συνεχή ροή του διαδικτύου, ή ακόμη και πληροφοριοδότες τύπου Σνόουντεν που πωλούν τις πληροφορίες τους για μυστικά των κρατών, για χιλιάδες bitcoins καθημερινά.

Στη σκοτεινή πλευρά του internet εισέρχεσαι με δική σου ευθύνη, ενώ χωρίς αμφιβολία, με την πρώτη σου επίσκεψη (είτε καταλάθως, είτε με την δική σου συγκατάθεση) εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις αγοραπωλησίες, γνωρίζουν τα πάντα για σένα, μιας και σου ζητούν εξαρχής την πιστωτική ή την prepaid σου κάρτα, ή ακόμη και το bitcoin identity σου για μεγαλύτερα ποσά.

Αν ακόμη δεν έχεις αντιληφθεί την επικινδυνότητα, πρέπει να γνωρίζεις πως έρευνα απέδειξε πως μεγάλο ποσοστό των software που χρησιμοποιούμε καθημερινά, μπορούν να μας μεταφέρουν εκεί με το λάθος πάτημα ενός κουμπιού. Όχι, δεν θα βάλεις μπροστά από το url σου την λέξη «dark» και θα μπεις στην σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου.

Η είσοδος θα γίνει με την απάντηση στις παρακάτω τρεις λέξεις: ανωνυμία, ασφάλεια και μυστικότητα. Όλοι τα επιζητούμε, αλλά λίγοι έχουν τη γνώση να τα χρησιμοποιήσουν σωστά. Αν δεν ξέρεις τι να ψάξεις και πώς, πιθανότατα δεν θα βρεις τίποτα. Αν όμως ψάξεις αρκετά για το μέρος που σου δίνει τις τρεις παραπάνω επιθυμίες, μπορείς πολύ εύκολα να βρεθείς εκεί. Και πολλές φορές δεν υπάρχει γυρισμός.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …