Παρασκευή , 19/04/2024

Greek Oxygen: Η εταιρεία που πουλάει σε τουρίστες «ελληνικό αέρα» μέσα σε κουτάκια για σουβενίρ!

Με μότο της τη φράση «Πάρτε ένα κομμάτι της Ελλάδας μαζί σας», υπάρχει μια εταιρία που φτιάχνει τα πιο απρόσμενα σουβενίρ για τους τουρίστες της χώρας μας. Πρόκειται για την ομάδα της GreekOxygen που πουλάει φρέσκο ελληνικό αέρα, συσκευασμένο σε κουτάκια.

Η ιδέα ήταν να καταφέρουν να κλείσουν μέσα σε κυλινδρικά κουτάκια από λευκοσίδηρο τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, δηλαδή το μπλε της θάλασσας και του ουρανού και τον ελληνικό αέρα. Τα σουβενίρ εισάγονται ήδη σε μεγάλες χώρες του εξωτερικού, την τιμητική τους όμως έχουν στη χώρα όπου και παρασκευάζονται και κυρίως στα νησιά μας.

Σύμφωνα με την εταιρία αλλά και με την αισθητή ζήτηση που φαίνεται να έχει το προϊόν, πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα που κρύβει από πίσω της μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, η GreekOxygen έχει στόχο να εγείρει το ενδιαφέρον Ελλήνων και τουριστών, τόσο για την αξία και τη διατήρηση της ελληνική πολιτισμικής κληρονομιάς, όσο και για την σημασία της διατήρησης μιας οικολογικής ισορροπίας.

Πρόκειται για ένα σουβενίρ που βρίσκει κανείς σε χαμηλή τιμή αφού έρχεται στα 3,50 ευρώ, είναι εύκολο κι ασφαλές στη μεταφορά του, πράγμα πολύ σημαντικό και κυρίως εκφράζει ένα concept με συμβολική σημασία. Είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε στη φυσική του μορφή, που ενέχει όλη την ελληνική κουλτούρα και την αύρα της χώρας.

Ένα ταξίδι σε κάποιο τόπο δεν είναι μόνο οι εικόνες αλλά και οι μυρωδιές του που θα κάνουν τον τουρίστα αργότερα να νοσταλγεί. Σε αυτό φαίνεται πως βασίστηκε η GreekOxygen για να πουλήσει την ιδέα της και τα κατάφερε, όντας μάλιστα μοναδική στο είδος της στη χώρα.

Στις κακολογίες πως η εταιρία πουλάει «αέρα κοπανιστό» η ομάδα απαντά χιουμοριστικά πως εύκολα μπορεί το κουτάκι να χρησιμοποιηθεί ως μολυβοθήκη. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις εξίσου χιουμοριστικά προτρέπει τον αγοραστή να «εισπνεύσει υπεύθυνα» τον αέρα που περιέχει μέσα του την εμπειρία του επισκέπτη στη χώρα.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …