Παρασκευή , 29/03/2024

Latraac: O νέος πρωτότυπος χώρος στον Κεραμεικό, μοναδικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, που πίνεις καφέ και κάνεις skateboard!

Η φιλοσοφία του skate και συγκεκριμένα του transition skateboarding αποκτούν έναν δικό τους, νέο χώρο και μάλιστα στην πιο κατάλληλη για τον σκοπό γειτονιά, τον ιστορικό και πολυπολιτισμικό Κεραμεικό.

Όταν μιλάμε για το Latraac μιλάμε ουσιαστικά για έναν urban κήπο που κατάφερε να συνδυάσει την πρώτη, υψηλών προδιαγραφών, ράμπα για  transition skateboarding στην Αθήνα, με ένα tea house που προσφέρει  τσάι ή καφέ, χαλαρό κλίμα και κοινωνικοποίηση. Μέσα στον περίπου ένα χρόνο λειτουργίας του έχει γίνει σημείο συνάντησης νέων που είτε κάνουν skate είτε αγαπούν την κουλτούρα του και γοητεύονται από τα εντυπωσιακά κόλπα των υπολοίπων. Αθλητισμός και θέαμα θα μπορούσαμε να πούμε πως συναντώνται.

*Το transition skateboarding διαφέρει από το street skateboarding. Πρόκειται για μια εξέλιξη του surf που χρονολογείται πίσω στη δεκαετία του ’50, όταν οι surfers της Καλιφόρνια άρχισαν να κάνουν skate μέσα σε άδειες πισίνες, αφού ανά περιόδους  τα κύματα δεν ήταν αρκετά για να εξασκήσουν το άθλημά τους.

Η αρχιτεκτονική προσέγγιση της ράμπας είναι ξεχωριστή και πρωτοποριακή. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της έγιναν ψηφιακά, αφού τα σχέδια κόπηκαν από ένα ψηφιακό αρχείο. Η έκτασή της φτάνει τα 120τ.μ. και για να ντυθεί με τα κατάλληλα υλικά χρειάστηκε να συγκεντρωθούν μέσω fundraise κάποια χρήματα. Το ενδιαφέρον και η βοήθεια αυτή έδωσαν την ελπίδα που μαζί με τη θέληση δεν άφησαν τις οικονομικές συνθήκες να εμποδίσουν το έργο του εμπνευστή της, Ζάχου Βάρφη.

Το Latraac ήρθε για να μεταμορφώσει μια ξεχασμένη γωνιά του Κεραμεικού και να της δώσει ζωή. Εκτός των άλλων έχει και οικολογικό προφίλ, αξιοποιώντας τις γνώσεις επαγγελματιών κηπουρών για να ‘πρασινίσουν’ τον χώρο, κάνοντάς τον ακόμη πιο όμορφο και φιλικό.

Οδός Λεωνίδου 63-65, Κεραμεικός.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση