Παρασκευή , 29/03/2024

Metro Stages: O γκρίζος χώρος του Μετρό, μετατρέπεται σε μουσική σκηνή με χρώματα, χαμόγελα και πολύ ταλέντο!

Με πρωτοβουλία της ίδια της Σ.Τ.Α.Σ.Υ. έχει ήδη από το 2016 ξεκινήσει ο διαγωνισμός Metro Stages και παρόλο που το σχετικό spot παίζει στις οθόνες του Μετρό, ακόμη υπάρχουν κάποιοι που δεν γνωρίζουν για τι πρόκειται. Η ιδέα έρχεται από το εξωτερικό και ανάλογους διαγωνισμούς που γίνονται στα Μετρό του κόσμου.

Το Metro Stages είναι ένας διαγωνισμός που προσκαλεί καλλιτέχνες από οποιοδήποτε χώρο να αναδείξουν το ταλέντο τους σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο χώρο του Μετρό. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που υπάρχει στη σελίδα του διαγωνισμού και ‘δανείζονται’ έτσι μια θέση σε έναν από τους 5 σταθμούς που έχουν οριστεί ως stages.

Μάλιστα στην ομώνυμη σελίδα της δράσης υπάρχει αναλυτικά πρόγραμμα που ενημερώνει για τους προσεχείς καλλιτέχνες, τον χρόνο και τον σταθμό στον οποίο θα παρουσιάζονται.

Σημαντικό είναι πως οι δράσεις σε καμία περίπτωση δεν παρεμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία των επιβατών, αφού ο χώρος που κάθε φορά καταλαμβάνουν οι καλλιτέχνες είναι εκ των προτέρων μελετημένος και ορισμένος.

Σκοπός της δράσης είναι πρώτα απ’ όλα να προβάλλουν οι καλλιτέχνες τη δουλειά τους στο κοινό. Υπάρχει όμως κι άλλος ένας σκοπός πίσω από τη δράση που είναι ίσως ακόμη σημαντικότερος, και αυτός είναι να ‘φτιάξει την ημέρα’ του κάθε επιβάτη, να του δώσει θετικά συναισθήματα και μάλιστα από εκεί που δε το περιμένει.

Σε έναν χώρο που επικρατεί η βιασύνη, η αποξένωση και τα καχύποπτα βλέμματα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ένας λόγος να έρθει ο κόσμος πιο κοντά και να χαμογελάσει μέσα από την τέχνη.

Το Metro stages έχει βλέψεις  να γίνει θεσμός, που θα προσφέρει τόσο στον πολιτισμό και στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης δίνοντας βήμα να αναδειχθεί μια ακόμη δημιουργική πλευρά της, όσο και στη κοινωνία γενικότερα βγάζοντας τη κατά κάποιο τρόπο από την κατάσταση της αποξένωσης.

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …

Αφήστε μια απάντηση