Παρασκευή , 29/03/2024

Δ.Nιτσιόπουλος Αντ/ρχος Γλυφάδας: «Με αυτά τα έργα θα κάνουμε την Γλυφάδα πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πρώτος στόχος η ασφάλεια των πολιτών μας»

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Ο Δημήτρης Νιτσίοπουλος είναι εκλεγμένος Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Εσόδων Γλυφάδας και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα μας». Υπήρξε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών και στην θητεία του ως Αντιδήμαρχος κατάφερε να εξοικονομήσει 14.000.000 ευρώ με πολλές παροχές και οικονομικές ελαφρύνσεις για τους Γλυφαδιώτες όπως μας δηλώνει στο Label News. Στόχος του μια Γλυφάδα που θα είναι ασφαλής για τους πολίτες με καθημερινή μάχη κατά της εγκληματικότητας, καταπολεμώντας την ανεργία και μια πόλη φιλική για όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Όνειρο του να κάνει την Γλυφάδα μαζί με τον Γιώργο Παπανικολάου πρωτεύουσα της Ευρώπης και πόλο έλξης για τουρίστες από όλον τον κόσμο!

 – Μετά την πετυχημένη σας θητεία ως Αντιδήμαρχος Γλυφάδας, κατεβαίνετε εκ νέου στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Παπανικολάου. Με τον συνδυασμό «Η Γλυφάδα μας», κερδίσατε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πώς το καταφέρατε;

Είμαστε πολύ τυχεροί και περήφανοι που βρήκαμε έναν Δήμαρχο, που θα μείνει στην ιστορία της Γλυφάδας. Μετά από 40 χρόνια επιτέλους η Γλυφάδα έχει Δήμαρχο. Έχει υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα που είχαμε πει στον κόσμο και δεν υπάρχει κάτι που δεν έχουμε κάνει από αυτά που είχαμε πει προεκλογικά.

«Στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών μας κατά της εγκληματικότητας – Οι Γλυφαδιώτες θα κοιμούνται ήσυχοι»

– Ποιο είναι το προσωπικό σας «στοίχημα» εφόσον εκλεγείτε εκ νέου. Που θα δώσετε προτεραιότητα;

Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια της πόλης για αυτό και είμαστε σε συνεχή επαφή με την αστυνομία. Ο πολίτης θα καταλάβει ότι μπορεί να νοιώθει ασφαλής στην Γλυφάδα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η εγκληματικότητα στην Ελλάδα ανθεί, αλλά σε συνεργασία με την αστυνομία οι πολίτες πλέον θα μπορούν να κυκλοφορούν και να κοιμούνται ήσυχοι. Αυτό είναι και το πρώτο μέλημα του Δημάρχου μας.

– Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Γλυφάδας και πως μπορούνε να αντιμετωπιστούν εκτός από την εγκληματικότητα;

Αφού τελειώσαμε με την πεζοδρόμηση των κεντρικών δρόμων της Γλυφάδας, πλέον θα μπούμε στους πιο μικρούς δρόμους ώστε η γυναίκα με το μωράκι της να μπορεί να περπατάει άνετα χωρίς προβλήματα στην πόλη μας. Υπάρχουν μεγάλα έργα στο πρόγραμμα μας για την επόμενη θητεία, που δέσμευσή μας είναι να τα υλοποιήσουμε.

– Ποια είναι τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει στον Δήμο σας;

Τις παιδικές χαρές και παιδότοπους, τους παιδικούς σταθμούς, την κοινωνική μέριμνα (Γηροκομείο, ΚΑΠΗ, Κοινωνικό Παντοπωλείο), το Νεκροταφείο, τα πεζοδρομία, την δημοτική συγκοινωνία, οι καθαρές παραλίες και πολλά άλλα που βλέπουν και ζουν οι Γλυφαδιώτες καθημερινά.

 – Τι έχει καταφέρει ο κύριος Νιτσιόπουλος ως Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Εσόδων. Ποιο είναι το έργο σας μέχρι σήμερα;

Αρχικά οφείλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχό μας, καθώς με τίμησε δύο φορές με την ανάθεση της Αντιδημαρχίας Διοικητικού και Εσόδων. Όταν ανέλαβα το 2014 ως Αντιδήμαρχος παρέλαβε ταμείο 14.500.000 ευρώ και το 2016 μέσα σε δύο χρόνια αύξησα τα  έσοδα στα 24.500.000 ευρώ. Όταν ανέλαβα πάλι το 2018 την Αντιδημαρχία Οικονομικών βρήκα τα έσοδα 18.000.000 ευρώ και σήμερα έχουμε 22.000.000 ευρώ παρόλα τα έργα που γίνονται στην πόλη μας. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας. Βρήκα μεταξύ κατοικιών ότι πολλοί πολίτες άλλα δηλώνανε στο Ε9 και άλλα στην ΔΕΗ. Από εκεί εξοικονόμησα 1.500.000 τον χρόνο. Μειώσαμε και τα τέλη 10% σε όλους τους πολίτες και στους επιχειρηματίες, μείωση 100% σε ανάπηρους και πολύτεκνους και 50% σε τρίτεκνους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να συμμαζέψουμε τα έσοδα, χωρίς να πάρουμε λεφτά από τους πολίτες.

«Με έργα κάνουμε την Γλυφάδα πρωτεύουσα της Ευρώπης – Οι παραλίες μας έγιναν καλύτερες από της Μυκόνου!»

– Πώς αντιμετωπίζετε την οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας. Υπάρχουν προγράμματα για άνεργους νέους και ευπαθείς ομάδες;

Βοηθάμε τις άπορες οικογένειες. Έχουμε την κοινωνική υπηρεσία, το κοινωνικό παντοπωλείο δίνοντας τρόφιμα κάθε μέρα σε πολλές οικογένειες και προσπαθούμε στην Γλυφάδα να μην υπάρχει κανένας άνεργος με τα διάφορα προγράμματα εργασίας. Ο Δήμαρχος μας έχει επίσης και μεγάλη ευαισθησία στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη. Μάλιστα στο νέο μας πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή και το πρώτο σχολείο για ΑΜΕΑ.

 – Υπάρχει έντονη φιλολογία που θέλει τον κύριο Παπανικολάου να κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα σας ενδιέφερε η υποψηφιότητα σας για Δήμαρχος Γλυφάδας;

Μετά τον κύριο Παπανικολάου δεν υπάρχει άλλος Δήμαρχος! Δήμαρχο έχουμε και θα έχουμε και προσωπικά δεν έχω τέτοιες βλέψεις. Τα σενάρια αυτά δεν ισχύουν.

– Ποιο είναι το όραμα σας για την Γλυφάδα, πώς ονειρεύεστε τον τόπο σας;

Με τον κύριο Παπανικολάου η Γλυφάδα μας άλλαξε προς το καλύτερο και το όνειρο μας είναι να κάνουμε την Γλυφάδα πρωτεύουσα της Ευρώπης! Οι παραλίες μας έχουν γίνει καλύτερες από αυτές την Μυκόνου με τρεις μπλε σημαίες. Τα νερά μας είναι πεντακάθαρα. 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …